ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Έχουν Κεφαλογιάννη και στην Ήπειρο, χρήμα υπάρχει!


Η Περιφέρεια Ηπείρου πληρώνει για δύο χρόνια 47.200 ευρώ σε κολλητό της για να σβήνει τα βράδια τα φώτα που μένουν αναμένα!

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα typos-i σε μια πρωτοφανή ενέργεια διασπάθισης δημοσίου χρήματος που πρέπει να διερευνηθεί εξονυχιστικά προχώρησε ο γαλάζιος περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Κι αυτό για να επιβεβαβεωθεί ότι το είδος της κας Κεφαλογιάννη, που κατασπατάλησε πάνω από 200 χιλ. ευρώ για επίδειξη, εις βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, θάλλει και στην Ήπειρο. Κι ας μην υπάρχει εκεί υπουργείο! 

Ο αυτοδιοικητικός άρχοντας της ΝΔ πέρασε μέσω της γαλάζιας πλειοψηφίας απόφαση να δοθούν 37.200 ευρώ σε εξωτερικό συνεργάτη προκειμένου να ελέγχει εάν έχουν σβήσει στο κτίριο της περιφέρειας τα φώτα και τα κλιματιστικά και εάν έχουν κλείσει τα παράθυρα.

37.200 ευρώ θα πάρει ο εξωτερικός συνεργάτης, κολλητός του Περιφερειάρχη, για δύο χρόνια και συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο του 2024 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2026 προκειμένου όταν κλείνει η περιφέρεια να κάνει βόλτα στα γραφεία, τις τουαλέτες και γενικά όλους τους χώρους προκειμένου να διαπιστώσει εάν οι υπάλληλοι έκλεισαν τα φώτα και τα κλιματιστικά. Λες και δεν υπάρχει η τεχνολογία της αυτομάτου αφής που είναι εφαρμοσμένη σε αρκετούς ιδιωτικούς χώρους!

Να δούμε τι είδους άλλες πρωτοτυπίες θα βρει το επιτελικό κράτος της Δεξιάς  για να μας εκπλήσσει δυσάρεστα!

Η απάντηση της Περιφέρειας

Στην Περιφερειακή Επιτροπή (συνεδρίαση 17 Σεπτεμβρίου) δόθηκε απάντηση από τον Περιφερειάρχη σε ό,τι ρωτήθηκε από Περιφερειακή Σύμβουλο- Μέλος της.

Μετά την καταληκτική τοποθέτησή του ότι πρόκειται για απόφαση που οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού, θεωρήθηκε ότι το θέμα έκλεισε και δεν χρειάστηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η διάσταση που δίνεται ωστόσο σε Μέσα Ενημέρωσης, καθώς περιορίζεται στην συνοπτική απάντηση που δόθηκε στη συνεδρίαση, προκαλεί εσφαλμένες εντυπώσεις. Προκειμένου να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα, πρέπει να προστεθούν τα εξής:

  • Το έργο (παροχή υπηρεσιών) καλύπτει διάστημα δύο χρόνων και θα γίνει μέσω της Αναπτυξιακής Ηπείρου Α.Ε.
  • Η αναγκαιότητα ανάθεσης του έργου προέκυψε μετά τη συνταξιοδότηση υπαλλήλων που απασχολούνταν μετά τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών, την έλλειψη προσωπικού αντίστοιχων ειδικοτήτων και από την αδυναμία νέων προσλήψεων σε εύλογο χρονικό διάστημα.
  • Οι υπηρεσίες που καλείται να παρέχει η Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε. καλύπτει ευρύ φάσμα, που αφορούν την εσωτερική εποπτεία του Διοικητηρίου, ως και υπηρεσίες θυρωρείου- τηλεφωνητή (όταν απαιτείται). Το αντικείμενο των παρεχόμενων υπηρεσιών αναγράφεται γενικά στον τίτλο της Υπηρεσιακής εισήγησης προς την Περιφερειακή
  • Επιτροπή, αναλυτικά θα περιγράφεται στη Σύμβαση που θα υπογραφεί με την Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε.
  • Το ποσό που εγκρίθηκε (37.200 ευρώ) περιλαμβάνει Φ.Π.Α. (7.200 ευρώ), τον αναλογούντα φόρο στην Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε., ασφαλιστικές εισφορές και αμοιβή του/των εργαζομένων για δύο χρόνια.

Η διαδικασία σύναψης Προγραμματικών Συμβάσεων για την παροχή Υπηρεσιών είναι νόμιμη διαδικασία και όσον αφορά την Περιφέρεια Ηπείρου μέσω αυτών επιχειρεί και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα σε ελλείψεις προσωπικού και δικά της και των Δήμων.

Επισημαίνεται δε ότι στην περίπτωση που δεν συνεχιστεί το πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων 55 -67 ετών και με δεδομένη την επικείμενη συνταξιοδότηση και άλλων υπαλλήλων, θα απαιτηθούν ανάλογες συμβάσεις- αναθέσεις και για άλλες εργασίες που εκτελούν Περιφέρειες και Δήμοι.



Δεν υπάρχουν σχόλια: