ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Χεζμπολάχ: Το Ισραήλ κήρυξε τον πόλεμο στον Λίβανο

Προσπάθησε να σκοτώσει 4.000 ανθρώπους

Κλίμα πανικού περιγράφει το BBC ότι επικρατεί στην κοινωνία του Λιβάνου μετά την επίθεση του Ισραήλ με εκρήξεις σε ασυρμάτους, βομβητές και walkie-talkie Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα «πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται τι θα ακολουθήσει. 

«Όλοι είναι πανικοβλημένοι. Δεν ξέρουμε αν μπορούμε να μείνουμε δίπλα στους φορητούς υπολογιστές, τα τηλέφωνά μας. Πλέον όλα μοιάζουν επικίνδυνα και κανείς δεν ξέρει τι να κάνει», σημείωσε η Γκίντα γυναίκα που μένει στον Λίβανο, μιλώντας στο BBC.

«Φοβάμαι το ενδεχόμενο πολέμου ευρείας κλίμακας στον Λίβανο, φοβάμαι για τον λαό μου, φοβάμαι για την πόλη μου, φοβάμαι για τη χώρα μου», πρόσθεσε η ίδια. 

Στο μεταξύ, ισραηλινά αεροσκάφη σπάζοντας το φράγμα του ήχου πραγματοποιούν τεράστιες ηχητικές εκρήξεις πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό, κατά τη διάρκεια ομιλίας του ηγέτη της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με το Reuters.

«Πρόκειται για καθαρή τρομοκρατία. Αυτά είναι εγκλήματα πολέμου ή τουλάχιστον κήρυξη πολέμου», τόνισε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα με αφορμή τις επιθέσεις από τις εκρήξεις βομβητών και ασυρμάτων της οργάνωσης στο Λίβανο τα τελευταία 24ωρα.

Ο Νασράλα κατηγόρησε το Ισραήλ ότι προσπάθησε να σκοτώσει 4.000 ανθρώπους.

«Ο Θεός είναι φιλεύσπλαχνος και απέτρεψε περισσότερους θανάτους και τραυματισμούς. Ορισμένοι βομβητές ήταν εκτός λειτουργίας ή απενεργοποιημένοι. Ορισμένοι δεν είχαν διατεθεί και παρέμεναν στην αποθήκη», πρόσθεσε. 

Ο Νασράλα χαρακτήρισε «σφαγές» τις επιθέσεις της Τρίτης και

της Τετάρτης, λέγοντας ότι η οργάνωση βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα άνευ προηγουμένου πλήγμα. Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν μια «δοκιμασία» για εμάς, υπογράμμισε.

Ωστόσο τόνισε πως αυτό το «μεγάλο πλήγμα» των επιθέσεων σε συσκευές επικοινωνίας δεν θα οδηγήσει στην πτώση της Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ παραβίασε «κόκκινες γραμμές» με τις επιθέσεις αυτές, σημείωσε ο Νασράλα.

Ταυτόχρονα ο Νασράλα εκτίμησε ότι «το Ισραήλ διαθέτει τεχνολογικό πλεονέκτημα, καθώς υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και άλλες τεχνολογικές υπερδυνάμεις». Ωστόσο, επεσήμανε πως «δεν μπορούμε να λυγίσουμε από αυτό το χτύπημα, όσο μεγάλο ή ισχυρό κι αν είναι. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πιστά και με σιγουριά, ότι αυτό το σκληρό, πρωτοφανές χτύπημα δεν μας γονάτισε – και δεν θα μας γονατίσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: