ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Προς έκτακτό συνέδριο - Ο Νίκος Παππάς στη ΔΕΘ

 


  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ / Ο Νίκος Παππάς στη ΔΕΘ - Ο οδικός χάρτης για την επόμενη μέρα

Συνεδρίαση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ
(INTIME NEWS/ΙΣΜΗΝΗ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ)

Στις 16:00 ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ που αποφάσισε να γίνει άμεσα Πολιτική Γραμματεία με εισήγηση της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θα οδηγηθεί σε νέα Κεντρική Επιτροπή για να αποφασίσει ημερομηνίες για έκτακτο συνέδριο. Σύμφωνα με πληροφορίες του  εκεί θα υπάρξει ανακήρυξη υποψηφιοτήτων και προγραμματικό πλαίσιο.

Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε ο Νίκος Παππάς να εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΕΘ. Να επιδείξουμε όλοι ψυχραιμία. Το καταστατικό είναι το δικό μας σύνταγμα. Είναι σφικτές οι διαδικασίες. Να σκεφτόμαστε και το αύριο όσοι μιλάμε από το βήμα της ΚΕ είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΚΟ Νίκος Παππάς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ράνια Σβίγκου φέρεται να ζήτησε να γίνει συνεδρίαση Πολιτικής Γραμματείας σήμερα ή αύριο και να συγκληθεί Κεντρική Επιτροπή εντός δύο εβδομάδων για χρονοδιάγραμμα.

Πρέπει να υπάρχει πρόταση διεξόδου και πριν τις εκλογές να υπάρχει προγραμματικό πλαίσιο. Το Συνέδριο να γίνει στις 29 Σεπτεμβρίου ή 4 Οκτωβρίου είπε από την πλευρά του ο Σωκράτης Φάμελλος.

Σε ενάμιση μήνα πρέπει να έχουν γίνει οι εκλογές. Να πάει ο Νίκος Παππάς στη ΔΕΘ ήταν η πρόταση που κατέθεσε ο Παύλος Πολάκης.

Έκτακτο Συνέδριο για να μην ξανακάνουμε το ίδιο λάθος με πέρσι είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο Πάνος Ρήγας. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος πρότεινε το Συνέδριο να επικυρώσει υποψηφιότητες ενώ ο Νίκος Σκορίνης είπε να πάμε σε έκτακτο συνέδριο με όλες τις αρμοδιότητες.

Οι δηλώσεις μετά την Κεντρική Επιτροπή

Ο Νίκος Παππάς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι ένα κόμμα με βαθιές ρίζες στην κοινωνία με δομές, λειτουργίες, καταστατικό, ένα καταστατικό που είναι το δικό μας Σύνταγμα. Υπάρχει υψηλό αίσθημα ευθύνης σε όλα τα στελέχη και είμαστε βέβαιοι ότι με απόλυτη ομαλότητα και τήρηση των προβλέψεων του καταστατικού θα διεξαχθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Όπως ακριβώς έγινε και πριν από περίπου ένα χρόνο όταν είχαμε την αλλαγή ηγεσίας με τον Αλέξη Τσίπρα. Ανοίγει λοιπόν, η διαδικασία. Η ΚΕ σχεδόν ομόφωνα αποφάσισε να συγκληθεί εκ νέου σε 2 εβδομάδες από τώρα για να αποφασίσει τις λεπτομέρειες της διαδικασίας. Θα γίνει ένας ανοιχτός και δημοκρατικός διάλογος και δεν θα στερηθεί από την άσκηση των δικαιωμάτων του κανένα μέλος και φίλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στέλνουμε ένα μήνυμα ηρεμίας ένα μήνυμα δημοκρατικού διαλόγου σε όλο τον προοδευτικό κόσμο, τον κόσμο που πληγώθηκε από τις τελευταίες εξελίξεις και θα πάνε όλα όπως προβλέπει το δημοκρατικό μας καταστατικό μας».

Για το αν θα είναι υποψήφιος, ο Νίκος Παππάς απάντησε: «Δεν θα ανοίξει τώρα τέτοια κουβέντα. Αυτή τη στιγμή ανέλαβα με εντολή της ΚΕ να εκπροσωπήσω το κόμμα στη ΔΕΘ. Θα υπάρχει ο χρόνος για πλούσιο διάλογο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: