ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Επίσκεψη Κασσελάκη στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων

 

 

«Βοηθήστε μας», ήταν η έκκληση κατοίκου στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος νωρίτερα είχε επισκεφτεί σημεία του χωριού που υπέστησαν ζημιές από τον Daniel!

Με πληγέντες της πλημμύρας Daniel στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων συναντήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, το απόγευμα της Παρασκευής, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλία, έναν χρόνο μετά τη μεγάλη καταστροφή. 

Το εύρος της «πληγής» το περιέγραψε ανάγλυφα ένας κάτοικος, λέγοντας ότι από τα 600 σπίτια του χωριού, ενός από τα μεγαλύτερα του νομού Τρικάλων, καταστράφηκαν περί τα 120 σπίτια, για να συμπληρώσει ότι δεν εμφανίστηκε στο χωρίο κανείς από τους τρεις υπουργούς, οι οποίοι προέρχονται από τα Τρίκαλα, ενώ κυβερνητικά στελέχη δεν τους δέχονται. 

«Βοηθήστε μας», κατέληξε απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος νωρίτερα είχε επισκεφτεί σημεία του χωριού που υπέστησαν ζημιές.

 

 

Μιλώντας με τους κατοίκους, ο Στέφανος Κασσελάκης επεσήμανε ότι αναμένεται ακόμα η εισαγγελική έρευνα για το που πήγαν τα χρήματα της περιφέρειας, του κ. Αγοραστού, για έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στην περιοχή, προσθέτοντας ότι είδε τον σχετικό φάκελο του κ. Κουρέτα

«500 εκατ. ευρώ. Δεν έγιναν τα έργα. Τώρα θα κοστίσει 4 δισ. η αποκατάσταση στη Θεσσαλία».  

Απαντώντας σε ερώτηση κατοίκου για το τι μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα, τόνισε:  

«Έχουμε δύο μοχλούς. Ο ένας είναι ο κοινοβουλευτικός. Και οι τρεις βουλευτές που έχουμε στη Θεσσαλία έχουν κάνει πολλές παρεμβάσεις. Αλλά δεν φτάνει. Ο χρόνος έχει “παγώσει” για σας αυτή τη στιγμή, το ξέρω. Άρα πάμε στον δεύτερο μοχλό πίεσης που είναι η φυσική μας παρουσία στο πεδίο. Η πίεση στη δημόσια σφαίρα. Να αναδειχθούν τα προβλήματά σας. Να φανεί ότι κάποιος σε αυτή τη χώρα ενδιαφέρεται για σας. Βλέπετε ότι τα κανάλια φιμώνουν αυτό που κάνουμε, δεν τους συμφέρει, δεν “πουλάει” αυτή η ιστορία, δεν βγάζουν διαφημίσεις τα κανάλια και τα site από εσάς. Από τα μονοπώλια, από τις τράπεζες και τα ολιγοπώλια στο ρεύμα είναι που βγάζουν χρήματα οι διαφημίσεις».  

Και συνέχισε ο Στέφανος Κασσελάκης: 

«Από τη στιγμή που θέλουν να με λοιδορούν κάθε μέρα, ας μιλούν με μένα δίπλα σε σας, στο πεδίο. Έχετε μια φωνή».

Σε άλλο σημείο της κουβέντας του με τους κατοίκους, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι:  

«η ερώτηση είναι “ποιος φταίει”», 

με μία κάτοικο να του λέει χαρακτηριστικά, ότι: 

«ξέρουμε ποιος φταίει, ελπίδες δεν βλέπουμε», περιγράφοντας έτσι και την μεγάλη απογοήτευση των κατοίκων από την κυβέρνηση, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει αντιμετωπίσει τα προβλήματα με τις κατάλληλες παρεμβάσεις.

 

 

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης επεσήμανε:  

«Ξέρετε τι έχουν κάνει με το “επιτελικό κράτος”; Έχουν δημιουργήσει πολλά επίπεδα με διάχυση της ευθύνης σε εργολαβίες. Κι όλο αυτό επειδή έχει κερδίσει το αφήγημα του Κυρ. Μητσοτάκη περί ατομικής ευθύνης. Αυτό δεν έκανε με τις φωτιές στην Αττική; “Α, εσύ δεν καθάρισες το σπίτι σου”. Φταίει ο καθαρισμός και όχι τα 40 χιλιόμετρα που διέσχισε η φωτιά και δεν υπήρχαν αρκετοί πυροσβέστες και πυροσβεστικά οχήματα και δεν είχαν γίνει αντιπυρικές ζώνες».

Ο Στέφανος Κασσελάκης στάθηκε ιδιαίτερα και στο ζήτημα της αθέτησης της κυβερνητικής δέσμευσης για ειδική μοριοδότηση των μαθητών που έδιναν πανελλαδικές εξετάσεις υπό τις ακραίες συνθήκες των συνεπειών της πλημμύρας, παρότι πρόκειται για μέτρο που έχει εφαρμοστεί και σε άλλες, αντίστοιχες περιπτώσεις και δεν κοστίζει ούτε ένα ευρώ. Μιλώντας με τους κατοίκους, τους ενημέρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πίεσε για το θέμα στη Βουλή με αλλεπάλληλες ερωτήσεις των βουλευτών του οι οποίες, όμως, έμειναν αναπάντητες από τους αρμόδιους υπουργούς, γεγονός που δείχνει πόσο ανάλγητη είναι αυτή η κυβέρνηση, η οποία παρά τις υποσχέσεις της αρνείται να στηρίξει τις πληγείσες οικογένειες ακόμη και με μέτρα που δεν κοστίζουν κάτι, αν και είναι δίκαια και αναγκαία.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πρόσθεσε: 

«Θέλουμε ένα παρεμβατικό κράτος το οποίο να είναι αποτελεσματικό και διάφανο. Αυτό θέλουμε. Οι άλλοι θέλουν να μην αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη και να αισχροκερδούν λίγες εταιρείες. Και βέβαια, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τις Αναπτυξιακές Εταιρείες και Οργανισμούς, να ξεκοκαλίσουμε τα χρήματά σας. Φτάνει πια!  Επιτέλους αυτός που φταίει να πάρει την ευθύνη. Ας έρθουν εδώ. Προκαλώ τον Κυρ. Μητσοτάκη να έρθει εδώ.

Σκοπός για εμάς είναι, μέχρι τις επόμενες εκλογές, να έχετε ένα ξεκάθαρο κυβερνητικό πρόγραμμα, και περιφερειακό και κεντρικής κυβέρνησης, το οποίο θα το ξέρετε από τώρα, καθώς και μία ομάδα που θα ξέρετε ότι θα κυβερνήσει τον τόπο με ανιδιοτέλεια και όχι επειδή φέρνει “σταυρουλάκια”».

Δεν υπάρχουν σχόλια: