ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Είναι εντελώς αντιπαιδαγωγική απόφαση της κυβέρνησης


Στον νομό Αιτωλοακαρνανίας η απόφαση συγχωνεύσεων δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε ένα ήδη πολύπαθο νομό!

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Θέμα: Εντελώς αντιπαιδαγωγική η απόφαση της κυβέρνησης για συγχωνεύσεις τμημάτων

Εντελώς απροσδόκητα και αναιτιολόγητα το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού λίγο πριν ξεκινήσει η καινούργια σχολική χρονιά, αποφάσισε να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων. Το αποτέλεσμα αυτής της εντελώς αντιπαιδαγωγικής λογικής είναι να υπάρχει ο κίνδυνος τμημάτων με υπερπληθώρα μαθητών, με προβλήματα στην σωστή και ποιοτική εκπαίδευση και με καθηγητές να γίνονται μπαλάκι από σχολείο σε σχολείο για να καλύψουν το ωράριο τους. Θα υπάρξουν τμήματα σχολείων με 28, 29 και 30 μαθητές την ίδια στιγμή που οι σύγχρονες παιδαγωγικές μέθοδοι μειώνουν τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα. Πέρα από τα εκπαιδευτικά προβλήματα από τις συγχωνεύσεις, προκύπτουν και ζητήματα ασφάλειας αφού η υπερσυγκέντρωση μαθητών σε αίθουσες δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Στον νομό Αιτωλοακαρνανίας η απόφαση συγχωνεύσεων δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε ένα ήδη πολύπαθο νομό αφού σε σχολεία όπως στον 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου, στο ΓΕΛ Γαβαλούς κ.α. υπάρχουν ήδη διαμαρτυρίες για την κατάργηση τμημάτων. 

Τα προβλήματα είναι παρόμοια και για τα ΕΠΑΛ του νομού, αφού πολλά από τα ολιγομελή τμήματα δεν θα λειτουργήσουν με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να μην μπορούν να ακολουθήσουν τις σπουδές που επιθυμούν ή να αναγκάζονται να μεταφέρονται σε άλλα ΕΠΑΛ πολύ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. 

Η ελληνική περιφέρεια αντιμετωπίζει, με μια σειρά πολιτικών της κυβέρνησης, την κλιμακούμενη υποβάθμιση της και η απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης είναι ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Γονείς και εκπαιδευτικοί είναι σε αναστάτωση και έχουν ήδη προαναγγείλει κινητοποιήσεις ενάντια στις συγχωνεύσεις. 

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Θα προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση απόφασης για συρρίκνωση των σχολικών τμημάτων;

2)  Θα προχωρήσει άμεσα στην έγκριση και λειτουργία όλων των ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ του νομού Αιτωλοακαρνανίας;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Ζαμπάρας Μιλτιάδης (Μίλτος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: