ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Η Ασάφεια, η Συμφωνία κι η Συμμαχία για SCALP


Ο Δρ Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιωάννης Μάζης συνομιλεί με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο

Ο Δρ Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών στην εκπομπή Western συνομιλεί στο Contra Channel με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο για την αγορά των Ραφάλ που συμφωνήθηκαν το 2018 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για Belhara κ.α.

Η φράση (άρθρο 1) «εντός του πλαισίου των αμοιβαίων δεσμεύσεων ασφαλείας»… και «για την πλήρη εφαρμογή τους» δημιουργεί προβληματισμό για την περίπτωση της Τουρκίας, αναφέρει ο επιστήμονας.

Η ακολουθούσα φράση «δημιουργεί και για τα δύο κράτη συμφέροντα ασφαλείας που συνδέονται στενά μεταξύ τους… αύξησης των εντάσεων ή ένοπλης επίθεσης όπως προβλέπεται στο άρθρο 2» δημιουργεί δυνατότητες αντιμετώπισης της Τουρκίας εντός πλαισίου του ΝΑΤΟ.

Συμπερασματικώς, μπορούμε να πούμε για μια υπαρκτή «δημιουργική ασάφεια» η οποία χαρακτηρίζει μεν όλες τις διπλωματικές Συμφωνίες και Συνθήκες (εδώ πρόκειται για συμφωνία) αλλά θέλει προσοχή και (κοινή άτυπη) συναπόφαση πριν την εφαρμογή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: