ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

 


“Αγώνας, έμπνευση και συνέχεια του Ελληνισμού” -Tριήμερο εκδηλώσεων για την Επανάσταση του 1821

Τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων από 24 έως 26 Σεπτεμβρίου 2021 διοργανώνει το κίνημα «Άρδην»  Δυτικής Ελλάδας με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων  από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Τα 200 χρόνια από την Επανάσταση δεν σηματοδοτούν μόνο την ανάγκη να βυθιστούμε «στο αθάνατο κρασί του 21», για να πάρουμε δύναμη και κουράγιο από έναν υπεράνθρωπο αγώνα, αλλά και την ανάγκη για μία επανεκκίνηση μεγάλης κλίμακας.
To τριήμερο εκδηλώσεων, στόχο έχει να διερευνήσει τις δυνατότητες ανάκαμψης του ελληνισμού στον 21ο αιώνα. Οι εκδηλώσεις  θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου με τραγούδια και χορούς της Επανάστασης.

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα εκπροσωπήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας,  Φωκίων Ζαΐμης και ο Αντιπεριφερειάρχης  Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανδρέας Φίλιας.

 

Web Café έργου «AGRO SE VI» με ανοικτή συμμετοχή

Η πρώτη ανοιχτή διαδικτυακή συνάντηση (Web Café) θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Ανάπτυξη ενός Σχεδίου για τη δημιουργία μιας Εικονικής Θερμοκοιτίδας για την υποστήριξη της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στον τομέα της Αγρο-Διατροφής» με ακρωνύμιο AGRO SE VI στο οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος.

Στη διάρκεια του Web Café εκπρόσωποι του εταιρικού σχήματος (Περιφέρεια Burgos στην Ισπανία και Oulou Φινλανδίας), του δικτύου REVES και εμπειρογνώμονες με προηγούμενη συμμετοχή  στο αντικείμενο θα συζητήσουν γύρω από το θέμα «Δημόσιες συμβάσεις στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας».

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν  στη συζήτηση θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στη  διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: dap@pde.gov.gr

 

Εκδηλώσεις για το μεταχρωματικό έλκος των πλατάνων με πρωτοβουλία των Αντιπεριφερειαρχών, Φ. Ζαΐμη και Θ. Βασιλόπουλου

 



Ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα το μεταχρωματικό έλκος των πλατάνων διοργάνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρο Βασιλόπουλο και τον εκάστοτε Δήμο, με ομιλητή τον Δασολόγο, Φυτοπαθολόγο, Παναγιώτη Τσόπελα. Οι εκδηλώσεις  πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 στο Βουπράσιο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, στα Καλάβρυτα και στην Πλατανιώτισσα του Δήμου Καλαβρύτων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε τη σημασία της ενημέρωσης των τεχνικών υπηρεσιών, της πολιτικής προστασίας και των πολιτών, καθώς η ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους ήδη έχει «σκοτώσει» μεγάλο αριθμό πλατανιών. Επεσήμανε ότι θα πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να είναι σε επικοινωνία προκειμένου να γίνουν έγκαιρα οι διαγνώσεις και να προβούν σε ενέργειες που θα βοηθήσουν στη μείωση της εξάπλωσης.

Ο κ. Τσόπελας έκανε μία αναλυτική παρουσίαση σχετικά με τη μετάδοση του ιού, τα προληπτικά μέτρα,  τους τρόπους αντιμετώπισης των προσβολών αλλά και γενικότερα της  ασθένειας.

«Προσβεβλημένα δένδρα πρέπει να υλοτομούνται και να απομακρύνονται όσον το δυνατόν συντομότερο. Η καθυστέρηση αυξάνει την πιθανότητα διασποράς του παθογόνου σε άλλα δένδρα στην περιοχή. Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δίνουμε και στον καθαρισμό των μηχανημάτων  και των αλυσοπρίονων γιατί από το πριονίδι που εγκλωβίζεται μέσα στο μηχάνημα μπορούμε να μεταφέρουμε τον ιό σε υγιή πλατάνια», είπε ο κ. Τσόπελας.

Οι εκδηλώσεις έγιναν σε συνεργασία με τους Δημάρχους και τους Αντιδημάρχους των εκάστοτε δήμων, στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας με τον Δήμαρχο, Σπύρο Μυλωνά, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Κυριάκο Ορλώφ και τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Κωνσταντίνο Ταπεινό και στο Δήμο Καλαβρύτων με τον Δήμαρχο, Αθανάσιο Παπαδόπουλο και τον πρόεδρο της Πλατανιώτισσας, Παναγιώτη Δορλή.  Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν εκπρόσωποι του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, η εκπρόσωπος του Δασαρχείου Καλαβρύτων Κολλύρου και ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου Αιγίου, εκπρόσωποι δημοτικών συμβουλίων και διάφοροι συλλογικοί φορείς.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλους δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: