ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

 


Εναλλακτική πρόσβαση στη λίμνη Τσιβλού μέσω εργασιών βελτίωσης της επαρχιακής οδού 21

Εργασίες βελτίωσης ξεκινούν σύντομα στην επαρχιακή οδό 21, από τον οικισμό Τσιβλό έως την Άνω Ποταμιά στην περιοχή της Αιγιάλειας, καθώς σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου.

Στο πλαίσιο της εργολαβίας προβλέπονται παρεμβάσεις προϋπολογισμού 1,5 εκατ ευρώ που περιλαμβάνουν την ασφαλτόστρωση του σημερινού χωματόδρομου σε μήκος τουλάχιστον 4 χλμ , όπως επίσης εργασίες για την απορροή όμβριων υδάτων, καθαρισμός τάφρων, κατασκευή τοίχων για την αντιστήριξη των πρανών όπου απαιτείται, κατασκευή τάπητα κυκλοφορίας όπου κρίνεται απαραίτητο, διαγράμμιση του οδοστρώματος και τοποθέτηση σημάτων κυκλοφορίας.

Με τις παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν ο δρόμος που σήμερα χρησιμοποιείται για αγροτικές εργασίες εξελίσσεται σε εναλλακτική πρόσβαση με μαγευτικές εναλλαγές στο τοπίο, στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Τσιβλού, πέρα από την γνωστή πρόσβαση μέσω Ακράτας.

Στόχος είναι να βελτιωθεί ένας ακόμη δρόμος πρόσβασης και να αναδειχθεί περαιτέρω η μικρή, γαλαζοπράσινη, αλπική λίμνη Τσιβλού, όπως και οι υπόλοιποι «κρυμμένοι θησαυροί» που υπάρχουν στην γύρω περιοχή.    

 


Η 2η ανοικτή διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ, την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου

 Εκδήλωση με θέμα «2η Διαβούλευση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027» διοργανώνουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 10.30.

Πρόκειται για τον ανοικτό διάλογο που έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο 2021 και αφορά τις κατευθύνσεις της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027. Ο νέος κύκλος διαβούλευσης θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 32, Πάτρα), παρουσία περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων εντός της αίθουσας λόγω των μέτρων αποφυγής διάδοσης της νόσου COVID-19. Ωστόσο η εκδήλωση θα συντονιστεί και διαδικτυακά, μέσω ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας, με ανοιχτή πρόσβαση για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Προϊστάμενος της Εθνικής Αρχής Συντονισμού ΕΣΠΑ Ιωάννης Φίρμπας και η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας Άλκηστις Σταθοπούλου.

Η διαβούλευση θα μεταδίδεται ζωντανά  (live streaming)  μέσω  των παρακάτω συνδέσμων:

·       https://www.facebook.com/events/323446386206136/

·       https://youtu.be/b3NFMQ8c3s0

Το επικαιροποιημένο Σχέδιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027 βρίσκεται στον σύνδεσμο http://pde.espa2127.gr/ καθώς και στις ηλεκτρονικές σελίδες https://dytikiellada.gr/ και www.pde.gov.gr. Παρατηρήσεις, απορίες ή σχόλια επί του περιεχομένου του Σχεδίου μπορούν να αποστέλλονται με σχετικό email έως και την 1η Οκτωβρίου 2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση grafeio2.pde@pde.gov.gr.

 

Τελευταίος ψεκασμός δακοκτονίας στην Π.Ε Αχαΐας


Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας ανακοινώνεται ότι από Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 αρχίζει ο τελευταίος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας 2021 στις παρακάτω Δημοτικές και Toπικές Κοινότητες των Δήμων Πατρέων:

Δήμος Πατρέων: Άνω και Κάτω Καστρίτσι - Πλατάνι, Δρέπανο - Ψαθόπυργος - Αραχωβίτικα, Ρίο - Ακταίο - Άγιος Βασίλειος, Άνω και Κάτω Καλλιθέα - Θέα - Κρήνη, Αργυρά - Σελλά.

Δήμο Αιγιαλείας: Ζήρια, Καμάρες, Σαλμενίκο, Ν. Ερινεός, Λόγγος, Σελιανίτικα, Νερατζιές, Ροδοδάφνη, Άγιος Κωνσταντίνος, Δημητρόπουλο, Αίγιο, Κουνινά, Μαυρίκι, Μελίσσια.

Παρακαλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές να έχουν ανοικτά τα ελαιοκτήματα τους, αν είναι δυνατό να παρευρίσκονται κατά τη διάρκεια του ψεκασμού και να αναφέρουν στην Υπηρεσία μας οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι απαραίτητοι οι ψεκασμοί καλύψεως από τους ίδιους τους ελαιοπαραγωγούς σε ελαιοκτήματα που βρίσκονται σε εστίες δάκου, καλλιεργούνται με ευαίσθητες στη δακοπροσβολή ποικιλίες ελιάς ή βρίσκονται σε οριακή παραγωγή (αργιολόγια, κλπ) όπου οι δολωματικοί ψεκασμοί έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα.

Καλούνται επίσης οι μελισσοκόμοι να απομακρύνουν τις μελισσοκυψέλες τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές κατά τη διάρκεια των ψεκασμών.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής τηλ. 2613 613723, 718, 714 και 701.

Δεν υπάρχουν σχόλια: