ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Π. Γεωργακόπουλος

 


Αποκαλύπτει την εκδικητική στάση του Υπ. Πλεύρη που «κάποτε, όντας εσείς νομικός σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Κέντρων Αποκατάστασης (ΚΑΑ) σας απέβαλα από το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ  μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης»!

«Υπάρχει και Δικαιοσύνη, κύριε Πλεύρη και σε αυτήν θα απευθυνθώ επειδή εσείς δηλώνετε απροθυμία να ασκήσετε τα εκ του νόμου καθήκοντά σας ως υπουργός, επειδή είμαι σίγουρος ότι θα αντιληφθεί τα εκδικητικά κίνητρα που οδήγησαν τον ΙΣΑ σε αυτή τη μη νόμιμη απόφαση» αναφέρει σε επιστολή του ο Πατρινός γιατρός Δ/ντής ΜΕΘ Αγ. Ανδρέα Παν. Γεωργακόπουλος που υφίσταται εκδικητική δίωξη από τον Γ. Πατούλη με την συνδρομή του υπ. Πλεύρη.

Η υπόθεση έλκει την καταγωγή από το 2018 και να πως έχουν τα γεγονότα:

«Σε πειθαρχικό έλεγχο καλεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, διότι μετά από εισηγήσεις και διαπιστώσεις υπηρεσιών του Οργανισμού, ο Πατρινός γιατρός Παναγιώτης Γεωργακόπουλος καλεί σε απολογία εκατοντάδες γιατρούς, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την αναγραφή φαρμάκων με εμπορική ονομασία παράλληλα με τη δραστική ουσία, αλλά και για τη συνταγογράφηση εκτός γνωστικού αντικειμένου».

Η παραπάνω είδηση είχε ''σκάσει'' στις 30-5-2018 και από τότε το πρόβλημα σέρνεται, ενώ ο υπ. Υγείας Πλεύρης σε σχετική απάντησή του στον Ανδρ. Ξανθό, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τ. υπουργό Υγείας, δηλώνει αναρμοδιότητα, παρόλο που εποπτεύει τον ΙΣΑ, για να μην διαταράξει τις σχέσεις του με τον Γ. Πατούλη, αγαπητό της ΝΔ, πρόεδρο του ΙΣΑ, που ξεκίνησε την διαδικασία κατά Γεωργακόπουλου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ.  

Σύμφωνα με  το τότε δημοσίευμα του ΑΠΕ, «στελέχη του Οργανισμού, επισημαίνουν το παράδοξο ότι εγκαλείται ο κ. Γεωργακόπουλος για την άσκηση του διοικητικού του έργου ως αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, ενεργώντας στο πλαίσιο του νόμου και των θεσμοθετημένων αρμοδιοτήτων του.

 Ο ΙΣΑ, με επιστολή του προς τον κ. Γεωργακόπουλο στις 22 Μαΐου 2018, ενημερώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να ασκήσει αυτεπάγγελτα πειθαρχικό έλεγχο στον κ. Γεωργακόπουλο. Η αιτία, σύμφωνα με όσα αναγράφονται στην επιστολή, είναι ότι ο κ. Γεωργακόπουλος, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ, καλεί γιατρούς της Αθήνας σε έγγραφες εξηγήσεις και εν συνεχεία επιβάλλονται ποινές (διακοπή συνταγογράφησης κλπ.), με το σκεπτικό ότι οι γιατροί μη νόμιμα προτείνουν -στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής  συνταγογράφησης τη δραστική ουσία- συγκεκριμένο φαρμακευτικό σκεύασμα, αναφερόμενο στην εμπορική ονομασία, κατά παράβαση των οικείων διατάξεων».

Ο Παν. Γεωργακόπουλος δεν καλείται στο Πειθαρχικό ως γιατρός, αφού τότε έχει αναστείλει την ιατρική του δραστηριότητα, αλλά με την ιδιότητα του αντιπροέδρου ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα όπως αναφέρουν στελέχη του Οργανισμού, αν κάποιος διαφωνεί με αποφάσεις διοικητικών προστίμων μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Η απόφαση πάντως για κλήση σε απολογία γιατρών έχει προκαλέσει έντονη αντίδραση. Ενδεικτικά η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων ζήτησε να σταματήσουν οι «αναίτιες», όπως τις χαρακτηρίζει «διώξεις εναντίον των γιατρών» και να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κλήσεις σε απολογία. Την αντίθεσή του έχει εκφράσει δύο φορές και ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας, του οπ[οίου ο εγκαλούμενος γιατρός είναι μέλος, πλην όμως ο Πρόεδρος ΙΣΑ μαζί με τον υπουργό Υγείας έχουν άλλα κατά νου και βγάζουν τα... εσώψυχά τους αφού βρέθηκε έντιμος  άνθρωπος να βάλει φρένο στον εκχυδαϊσμό του ιατρικού επαγγέλματος και στο ξεφτίλισμά τους προ της κοινής γνώμης!

Και εξηγούμαι:

Σε ανοικτή επιστολή, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, ο εγκαλούμενος Παναγ. Γεωργακόπουλος δημοσιοποιεί  τους λόγους που οδηγούν τον υπ. Υγείας να ανεχτεί την παρανομία, αναφερόμενος στον Θάνο Πλεύρη:

«Το γνωρίζεται και ως νομικός, (σ.σ.: ότι ο Π. Γεωργακόπουλος είναι μέλος του ΙΣΠ που ασκούσε διοικητικό έργο) αλλά δεν επιθυμείται ασφαλώς να χαλάσετε χατήρια... Ανέχεστε ως υπουργός Υγείας μία μη νόμιμη δίωξή μου, επιδή ως αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ασκούσα τα καθήκοντα ελέγχου στη συνταγογράφηση που είχα εκ του νόμου και είμαι σίγουρος ότι το κάνετε επειδή κάποτε, όντας εσείς νομικός σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Κέντρων Αποκατάστασης (ΚΑΑ) σας απέβαλα από το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ  μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης επειδή είχατε εισβάλλει απρόσκλητοι χωρίς να υπάρχει συνεννόηση και αποδοχή εκ μέρους του προεδρεύοντος αντιπροέδρου».

Και ακόμη ο Παν. Γεωργακόπουλος προειδοποιεί:

«Υπάρχει και Δικαιοσύνη, κύριε Πλεύρη και σε αυτήν θα απευθυνθώ επειδή εσείς δηλώνετε απροθυμία να ασκήσετε τα εκ του νόμου καθήκοντά σας ως υπουργός, επειδή είμαι σίγουρος ότι θα αντιληφθεί τα εκδικητικά κίνητρα που οδήγησαν τον ΙΣΑ σε αυτή τη μη νόμιμη απόφαση».

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, απαντώντας στη Βουλή σε Επίκαιρη Ερώτηση του Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού σχετικά με την απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) να ασκήσει πειθαρχική δίωξη στον ιατρό και πρώην Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Π. Γεωργακόπουλο, ο Θ. Πλεύρης, κάνοντας τον ανήξερο, επεσήμανε ότι ο θεσμικός ρόλος του Υπουργού Υγείας δεν του επιτρέπει οποιαδήποτε παρέμβαση στις πειθαρχικές διαδικασίες και αποφάσεις των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: