ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΕΗ: Ξεπούλημα με μεθοδευμένη παραχώρηση της πλειοψηφίας του Δημοσίου

ΔΕΗ
EUROKINISSI

Συνεχίζεται το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, καθώς η ΔΕΗ ανακοίνωσε σήμερα αιφνιδιαστικά ότι προχωρά μεν σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ), ύψους 750 εκατ. ευρώ, ωστόσο, όπως έκανε γνωστό το Υπερταμείο, το Δημόσιο –το οποίο μέχρι στιγμής κατέχει το 51% των μετοχών της Επιχείρησης- πρόκειται να μειώσει τη συμμετοχή του σε μειοψηφικό ποσοστό.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση το Υπερταμείο (κατέχει το 34%) και το ΤΑΙΠΕΔ (έχει το 17%, άθροισμα 51%) σημειώνουν ότι «θα εξετάσουν –σύμφωνα με τον καταστατικό τους σκοπό– με βάση τους κανόνες της αγοράς και με τη συνδρομή εξωτερικού συμβούλου, τη μείωση της συμμετοχής τους σε μειοψηφικό ποσοστό καθοριστικής σημασίας (blocking minority), με απώτερο σκοπό να αυξηθεί η ελεύθερη διασπορά στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ και να τοποθετηθούν ιδιώτες θεσμικοί επενδυτές».

Με λίγα λόγια δεν Υπερταμείο και ΤΑΙΠΕΔ κατά την ΑΜΚ δε θα βάλουν τα κεφάλαια που τους αναλογούν και ως εκ τούτου το Δημόσιο θα χάσει την πλειοψηφία. Παράλληλα θα μειωθεί και το ποσοστό των μικρομετόχων ιδιωτών και θεσμικών

Η οριστική έγκριση θα δοθεί από την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: