ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Στα ''κάγκελα'' σύσσωμη η Αιγιάλεια για δικαίωση

 



«Προχωράμε σε συλλαλητήριο στις 8 Οκτωβρίου. Έχει ήδη οριστεί επιτροπή» λέει ο δήμαρχος Καλογερόπουλος

Ο αγώνας κλιμακώνεται στο Αίγιο, που άκαρπα περίμενε συνάντηση με την υπ. Παιδείας Κεραμέως ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή του τμήματος ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας στην πόλη.

Στο πλαίσιο αυτό, τελεσίγραφο με παραλήπτη την υπουργό Παιδείας έστειλε ο δήμαρχος Αιγιαλείας, Δημ. Καλογερόπουλος, με αφορμή την κάθοδό της στην Πάτρα αύριο Σάββατο 25 Νοεμβρίου, για τα εγκαίνια νέων εγκαταστάσεων του Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Στη σχετική επιστολή του ο Δημήτρης Καλογερόπουλος θύμιζει στη Νίκη Κεραμέως ότι εκκρεμεί εδώ και μήνες αίτημά του για συνάντησή τους, το οποίο δεν έχει ικανοποιηθεί. Και απειλούσε ότι θα κλείσει τις εθνικές οδούς που παιρνούν από το Αίγιο, εάν δεν υπάρξει συνάντηση της υπουργού μαζί του.

Μετά από αυτή την απειλή η Κεραμέως ανέβαλε την επίσκεψή της στην Πάτρα, αναθέτοντας καθήκοντα σάκου μποξ στον Αχαιό υπουργό Κατσανιώτη. Πλην όμως το θέμα δεν έκλεισε

Σε κινητοποιήσεις προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για το Αίγιο και την ευρύτερη περιοχή θα προχωρήσουν τις επόμενες μέρες οι δημοτικές παρατάξεις μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, κλειστά θα παραμείνουν το δημαρχείο, τα καταστήματα, ακόμα και οι εθνικοί δρόμοι. Στο επίκεντρο βρίσκονται το ΤΕΙ του Αιγίου, οι εργαζόμενοι στην ΕΒΟ, αλλά και η τιμή της σταφίδας

Το ΤΕΙ έρχεται να επιβαρύνει την κατάσταση, λέει ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημ. Καλογερόπουλος. Και εξηγεί:

«Το κράτος και  το Πανεπιστήμιο από τη μια και από την άλλη ο Δήμος είχαν συμφωνήσει εδώ και 20 χρόνια για παραχώρηση εγκαταστάσεων και υπαίθριου χώρου με σκοπό να δημιουργηθούν τέσσερις σχολές στο Αίγιο. Τελικά υπάρχει μια (σ.σ.: η σχολή Φυσικοθεραπείας) η οποία σύμφωνα με την εισήγηση του Πανεπιστημίου Πατρών θα κλείσει. Μια σχολή με υψηλά μόρια, που πάει καλά και δεν υπάρχει λόγος να φύγει. Κράτος και Πανεπιστήμιο πήραν τα περιουσιακά στοιχεία από το Δήμο και δεν απέδωσαν τα αντίστοιχα.

Γι’ αυτό πήραμε αποφάσεις αντίδρασής. Εγώ προσωπικά έχω δώσει εντολή στο νομικό τμήμα του Δήμου να κάνει ό,τι χρειαστεί για να αποκατασταθεί με αγωγή όποια ζημιά έχει προκληθεί στο Δήμο.   

Το Αίγιο δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση. Προχωράμε σε συλλαλητήριο στις 8 Οκτωβρίου. Έχει ήδη οριστεί επιτροπή που αποτελείται από 10 παραγωγικούς φορείς της περιοχής μας και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για να οριστεί το πλαίσιο του διεκδικητικού αγώνα. Προβλέπεται κλείσιμο του δημαρχείου, των καταστημάτων, των δρόμων και αντιδράσεις κοινωνικού χαρακτήρα για τα δίκαια αιτήματα που έχουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: