ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Πλήρης δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα μονοκλωνικά

 



Συνολικά, 18 κράτη-μέλη υπέγραψαν την κοινή σύμβαση ανάμεσα τους και η Ελλάδα

 

Πώς σχολιάζετε τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για προμήθεια μονοκλωνικών φαρμάκων κατά του κορονοϊού; Γι αυτό και άλλα ερωτήθηκαν κύκλοι από τον Υγειονομικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΟΣ και απάντησαν παρακάτω:

--Η πλήρης δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα μονοκλωνικά αποδεικνύει την ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όταν τον περασμένο Μάιο στο Φόρουμ των Δελφών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε την άρνηση της κυβέρνησης στην φαρμακευτική προσέγγιση, με την εισαγωγή θεραπειών όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα μαζί με το πολύτιμο όπλο του εμβολίου, το υπουργείο Υγείας έσπευδε να τον ειρωνευθεί λέγοντας για «πυροτεχνήματα» και κατηγορώντας τον ότι «αποπροσανατολίζει και εμπαίζει τους πολίτες», «ανακαλύπτοντας θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα που τάχα δε χρησιμοποιούμε...».

Ένα μήνα μετά, όμως, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι ξεκινά η διαδικασία για πέντε ελπιδοφόρα θεραπευτικά μέσα κατά της covid-19, ενώ χθες υπέγραψε κοινή σύμβαση με φαρμακευτική εταιρεία για την προμήθεια θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων στο πλαίσιο της Στρατηγικής της ΕΕ για τις θεραπείες κατά του κορονοϊού. Συνολικά, 18 κράτη-μέλη υπέγραψαν την κοινή σύμβαση ανάμεσα τους και η Ελλάδα.

--Άραγε έχει να πει τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο υγείας ; Ποιος πετά πυροτεχνήματα και ποιος λαϊκίζει ; Δεν μας ξαφνιάζει βέβαια γιατί τα ίδια είχαν έκαναν και με την άρση της πατέντας. Ειρωνεύονταν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και μετά έσπευδαν να υιοθετήσουν την πρόταση. Το συμπέρασμα που για ακόμη μια φορά εξάγεται, είναι ότι η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας βαδίζει στα τυφλά και στερεί από εκατοντάδες συμπολίτες μας που χαροπαλεύουν στις ΜΕΘ ένα σημαντικό όπλο για τη σωτηρία τους. Σε κάθε περίπτωση είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη και ανίκανη να διαχειριστεί με επάρκεια την πανδημική κρίση.

 

Γιατί επικρίνετε την κυβέρνηση ότι δεν ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ αναφορικά με τα μέτρα προστασίας στα σχολεία; 

Διότι τόσο στις περσινές οδηγίες του ΕΟΔΥ (31/8/2020) όσο και στις φετινές (10/9/2020) εμπεριέχεται η παρακάτω σημαντική σύσταση για την αραίωση των μαθητών στις πολυπληθείς τάξεις: 

 «Είναι σημαντικό να ορίζονται και να συμφωνούνται σε τοπικό επίπεδο οι ακριβείς τρόποι εφαρμογής των γενικών αρχών των μέτρων προφύλαξης στα σχολεία, με πρωτοβουλία και επινοητικότητα τόσο σε σχέση με την όλη οργάνωση της σχολικής ζωής όσο και σε σχέση με την αξιοποίηση χώρων και άλλων πόρων που ενδεχομένως διατίθενται στην κάθε σχολική και ευρύτερη κοινότητα».  

Κι ενώ ο ΕΟΔΥ δίνει αυτή την κατεύθυνση και ζητά "αξιοποίηση χώρων και άλλων πόρων...στην κάθε σχολική και ευρύτερη κοινότητα", υιοθετώντας τις απόψεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και του ΣΥΡΙΖΑ, η υπουργός Παιδείας απλώς τον αγνοεί. 

Και δεν απευθύνει ανάλογη εγκύκλιο, ώστε, να διερευνηθούν σε κάθε σχολική μονάδα και σε κάθε Δήμο της χώρας με πρόβλημα πολυπληθών τμημάτων, οι τρόποι αραίωσης. Μάλιστα, σε πρόσφατη ομιλία της στη Βουλή η κυρία Κεραμέως με τον ίδιο προσποιητό και προκλητικά αδιάφορο τρόπο της, δεν είπε ούτε μια λέξη αυτοκριτικής για το παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ στο κλείσιμο των σχολείων πέρυσι και υποκριτικά ευχαρίστησε επανειλημμένα τον ΕΟΔΥ, επιχειρώντας να πείσει ότι υλοποιεί πιστά και υπάκουα τις οδηγίες του. Μέγα ψεύδος!

 

Γιατί επικρίνετε την κυβέρνηση ότι τα μέτρα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών απειλούν το ΕΣΥ και το οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση;

--Διότι κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται να διαλύσει το ΕΣΥ και να φέρει από την πίσω πόρτα την ιδιωτικοποίησή του με πρόσχημα τον εμβολιασμό. Αφού επί 1,5 χρόνο αρνείται να στηρίξει το ΕΣΥ με προσλήψεις, τώρα το αποψιλώνει την ώρα που η παταγώδης αποτυχία του φέρνει νέο κύμα πανδημίας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τάσσεται υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως στους υγειονομικούς ή στους εργαζόμενους σε δομές φροντίδας ευάλωτων ομάδων. Διαφωνούμε όμως με την “ποινή” της αναστολής εργασίας και της απόλυσης. 

Η αυτονόητη ανάγκη μαζικού εμβολιασμού των πολιτών και δη των υγειονομικών που έρχονται σε επαφή με ασθενείς δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι διάλυσης του ΕΣΥ με αναστολή εργασίας και περικοπές μισθών εργαζομένων για να μπουν ιδιώτες. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μόνος υπεύθυνος για ενδεχόμενη κατάρρευση του ΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: