ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Χλεύαζαν τα μονοκλωνικά και χάθηκαν άδικα συμπολίτες

 


ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Όσο και αν προσπαθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βγει από το κάδρο των ευθυνών, αυτός και οι υπουργοί του είναι αποκλειστικά υπόλογοι στην ελληνική κοινωνία και θα λογοδοτήσουν»

 

«Οι κυβερνώντες εξαπέλυαν ειρωνείες και χλευασμούς στην αντιπολίτευση που ζητούσε συμφωνία παραγωγής και προμήθειας μονοκλωνικών αντισωμάτων και τώρα  τρέχουν τελευταίοι και καταϊδρωμένοι πίσω από τις εξελίξεις, ενώ θα μπορούσαν να υπογράψουν συμφωνία από τον Φλεβάρη και να έχουν σωθεί συμπολίτες μας».

Τα παραπάνω τονίζει το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, που επισημαίνει πως:

«Πλέον, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την ανάλγητη και εγκληματική πολιτική που επιμένει να ασκεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την αρχή της τεράστιας αυτής υγειονομικής κρίσης, έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου και κατέθεσε δέσμη προτάσεων για τη θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την ενίσχυση και το σημαντικό ρόλο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για τη σημασία της ιχνηλάτησης με συνταγογραφούμενα κα αποζημιούμενα τεστ από τον ΕΟΠΥΥ, για θεραπευτικά πρωτόκολλα και για την κοινωνία στο σύνολό της, προκειμένου να μείνει όρθια από τη λαίλαπα της πανδημίας. Όχι μόνο δεν υιοθέτησαν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά προχώρησαν τελείως αντίθετα, χωρίς  στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό, εγκλωβισμένοι στις ιδεοληπτικές τους εμμονές, με ολέθρια αποτελέσματα».

Και τονίζει:

«Τελευταίο παράδειγμα απόδειξης συνέπειας από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η πρόταση που είχε καταθέσει για συμφωνία παραγωγής και προμήθειας μονοκλωνικών αντισωμάτων. Οι κυβερνώντες εξαπέλυαν ειρωνείες και χλευασμούς στην αντιπολίτευση και τώρα  τρέχουν τελευταίοι και καταϊδρωμένοι πίσω από τις εξελίξεις, ενώ θα μπορούσαν να υπογράψουν συμφωνία από τον Φλεβάρη και να έχουν σωθεί συμπολίτες μας. Προκειμένου, να απαλλαγούν από τις τεράστιες ευθύνες τους και τις εγκληματικές τους επιλογές συνεχίζουν να ψεύδονται, να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, να κατηγορούν την αντιπολίτευση και να κρύβονται στην προστασία των φιλικών και καλοπληρωμένων ΜΜΕ με καλοστημένα επικοινωνιακά σόου»

Και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ότι:

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά άνοιξαν άναρχα και χωρίς υγειονομικές κατευθύνσεις τον τουρισμό και την οικονομία, υπακούοντας σε συμφέροντα και ιδεοληψίες. Δεν έκαναν απολύτως τίποτε για την ασφαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, αντίθετα η υπουργός υγείας με αναλγησία αποφασίζει κα εμμένει στο κλείσιμο τμημάτων με θετικό το 50%+1 των μαθητών. Δεν έκαναν απολύτως τίποτε για τα ΜΜΜ γιατί δεν τους ενδιαφέρουν οι πολίτες που στοιβάζονται για να πάνε στη δουλειά τους ''εξαρτώμενοι από το μισθό τους''.

Δεν έκαναν απολύτως τίποτε για μέτρα προστασίας και εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων στους χώρους δουλειάς. Δεν έκαναν απολύτως τίποτε για την προστασία ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων γιατί δεν τους ενδιαφέρουν. Συνειδητά, δεν έκαναν απολύτως τίποτε για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, αντίθετα το μόνο που έκαναν ήταν να το σαμποτάρουν και να το αποψιλώσουν με το επαχθές μέτρο της αναστολής εργασίας και μισθού γιατί είναι υπερασπιστές των ΣΔΙΤ και των ΝΠΙΔ.

Οι περισσότερες δημόσιες δομές υγείας, τόσο στην Αττική όσο και στην περιφέρεια, όχι μόνο υπολειτουργούν αλλά βρίσκονται σε διάλυση με τραγικές συνέπειες για την δημόσια υγεία και για την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος της πανδημίας και της λοιπής νοσηρότητας».

Κι ακόμη ξεσκεπάζει την απόφαση της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, αναφέροντας:

«Σε αυτές τις δυστοπικές συνθήκες η Ιατρική Σχολή Αθηνών, ακολουθώντας το παράδειγμα των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, αποφασίζει οι πανεπιστημιακές κλινικές να μη νοσηλεύουν περιστατικά covid 19 και το Υπουργείο Υγείας, έχοντας κρύψει την απόφαση από τις 31 Αυγούστου, παρακολουθεί αμέτοχο. Η εφαρμογή αυτής της απόφασης θα αποτελέσει ένα ακόμη σοβαρότατο πλήγμα, στο ήδη απροετοίμαστο και αποδιοργανωμένο δημόσιο σύστημα υγείας».

Επίσης:   

«Με συνεχείς παλινωδίες και αντιφάσεις προκαλούν σύγχυση στους πολίτες και ενισχύουν το σκοταδισμό. Το βλέπουμε και στην πρόσφατη απόφαση για την επίσκεψη στον οδοντίατρο. Η αρχική απόφαση προέβλεπε υποχρεωτικά rapid test για τους εμβολιασμένους και μοριακά τεστ για τους ανεμβολίαστους.

Μετά τις αντιδράσεις των οδοντιάτρων, που υποστήριξαν ότι θα ανέβαινε στα ύψη η οδοντιατρική επίσκεψη με ότι αυτό συνεπάγεται για τη στοματική υγεία των πολιτών, εξέδωσαν διευκρινιστική ανακοίνωση που προβλέπει ότι, για μια απλή επίσκεψη δεν χρειάζεται τεστ, ενώ για επεμβατική εξέταση ή εξέταση που θα προκαλέσει αερόλυμα χρειάζεται rapid test για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους».

Και η ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταλήγει:

«Όσο και αν προσπαθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βγει από το κάδρο των ευθυνών, αυτός και οι υπουργοί του είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ανεξέλεγκτη πορεία της πανδημίας, για την αποτυχία στο εμβολιαστικό εγχείρημα και για τους ανθρώπους που χάνονται.  Είναι υπόλογοι στην ελληνική κοινωνία και θα λογοδοτήσουν.  Όσο για τα σχέδιά τους που είναι η άλωση του δημόσιου συστήματος υγείας και της δημόσιας ασφάλισης θα μας βρουν όλους απέναντι και αυτό το γνωρίζουν καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: