ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Ανακληση αδειών ανεμογεννήτριων μετά την κατακραυγή


 Αποφασισμένοι οι κάτοικοι να αντιδράσουν για την ακύρωσή τους, όπως έγινε και στην Τήνο

Την περασμένη βδομάδα αναρτήθηκαν στην Διαύγεια, 17 άδειες αιολικών πάρκων στην Εύβοια,από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) με κάποιες από τις οποίες αφορούν πυρόπληκτες περιοχές. Μία από τις αποφάσεις, μάλιστα  δίνει άδεια για εγκατάσταση 13 ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 29,9 MW, με διάμετρο πτερωτής 71 μέτρα, στο όρος Τελέθριο του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, για χρονικό διάστημα 25 ετών με δικαίωμα ανανέωσης για άλλα τόσα χρόνια.

Οι προϊδεασμένοι μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές κάτοικοι για την επερχόμενη εκμετάλλευση των καμμένων στρεμμάτων στην Βόρεια Εύβοια, αντέδρασαν γρήγορα και κατέθεσαν προσφυγές κατά των αποφάσεων της ΡΑΕ για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις καμένες περιοχές. Αποφασισμένοι οι κάτοικοι να αντιδράσουν για την ακύρωσή τους, όπως έγινε και στην Τήνο.

Σήμερα λοιπόν με επιστολή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, προλαβαίνοντας αντιδράσεις, ζήτησε από την ΡΑΕ να γίνει ανάκληση των αδειών εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Δήμο Ιστιαίας, καθώς όπως είπε η αδειοδότηση έγινε παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι δεν θα γίνει καμία παρέμβαση στις πυρόπληκτες περιοχές μέχρι την εκπόνηση του σχεδίου ανασυγκρότησης.

Όπως τονίζει ο υπουργός, η Επιτροπή Ανασυγκρότησης το επόμενο διάστημα θα υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση για τον χωροταξικό, ρυμοτομικό και πολεοδομικό σχεδιασμό των οικισμών στην Εύβοια όπου θα καθοριστεί το πλαίσιο για τις αδειοδοτήσεις στις καμένες περιοχές. Παράλληλα ενημερώνει ότι το υπουργείο θα καταθέσει  νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή ισχύος των αδειών που εκδόθηκαν το τελευταίο διάστημα και την αναστολή έκδοσης νέων αδειών, μέχρι την ολοκλήρωση του σχεδίου Ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας.

Υπενθυμίζεται ότι οι ανακαλούμενες άδειες για ανεμογεννήτριες αφορούν τον κ. Γεραπετρίτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: