ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσφεύγει στη Δικαιοσύνη

 



Αυταρχισμός και απειλές απέναντι σε εκπαιδευτικούς και  δημόσια παιδεία, είναι το έσχατο χαρτί της, αναφέρει το Τμήμα Παιδείας της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την διαδικασία της αξιολόγησης των Εκπαιδευτικών αναφέρει τα παρακάτω:

«Για άλλη μια φορά οι εκπαιδευτικοί απορρίπτουν την διαδικασία της ψευδεπίγραφης αξιολόγησης με συντριπτικά ποσοστά και αρνούνται εμπράκτως την εφαρμογή του σχετικού νόμου. Η απάντησή τους  σε μια  αξιολόγηση που θα οδηγήσει σε κατηγοριοποίηση τις σχολικές μονάδες, στην παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων τους και θα επαναφέρει τακτικές επιθεωρητισμού, είναι εκκωφαντική.

Η εικόνα που φτάνει από τα σχολεία της Αχαΐας είναι, πως  η συμμετοχή τους στην απεργία αποχή που προκήρυξαν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ είναι συντριπτική, με ποσοστά που ξεπερνούν το 80%.

Οι κυβερνητικές ευθύνες δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από επικοινωνιακά τεχνάσματα, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τη μόνιμη επίκληση της ατομικής ευθύνης, τον εκφοβισμό και τις απειλές προς τους εκπαιδευτικούς.

Αντί να λάβουν υπόψη τις σοβαρές ευθύνες που τους βαραίνουν για το γεγονός ότι με τις παλινωδίες τους, εδώ και δύο χρόνια, τα σχολεία υπολειτουργούν, αντί να πάρουν μέτρα για την αναπλήρωση (επούλωση) των πολλαπλών μαθησιακών κενών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων των μαθητών, για μια ακόμα φορά προσπαθούν να πετάξουν το μπαλάκι της ευθύνης από πάνω τους, αναζητώντας αποδιοπομπαίους τράγους. Την ίδια ώρα παίρνουν αντιεκπαιδευτικά μέτρα, που τσακίζουν  τους εκπαιδευτικούς και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Είναι φανερό πως τα κούφια λόγια της πολιτικής ηγεσίας δεν έπεισαν κανέναν και οι πολλαπλές απειλές που εκστομίστηκαν από στελέχη του υπουργείου σε τηλεδιασκέψεις με τους Διευθυντές σχολικών μονάδων δεν φόβισαν κανέναν. H μαζική ακύρωση της διαδικασίας   ανάδειξης αιρετών και υπηρεσιακών συμβουλίων από το 93% του κλάδου και  η μη συμμετοχή τους στην περσινή προσπάθεια υλοποίησης της αξιολόγησης του  85% των σχολικών μονάδων, έδειξε άλλωστε πως το εκπαιδευτικό κίνημα δεν τρομοκρατείται!!

Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καθιέρωσε ένα δημοκρατικό, συμμετοχικό και εκπαιδευτικά (παιδαγωγικά) αποτελεσματικό σύστημα αξιολόγησης σε επίπεδο σχολικής μονάδας, μετά από διάλογο και συνεννόηση με τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει απερίφραστα τον αγώνα των εκπαιδευτικών για ένα ποιοτικό, συμπεριληπτικό, δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά και δεσμεύεται ότι θα καταργήσει τις διατάξεις των νόμων 4692/2020 και 4823/2021, αποκαθιστώντας άμεσα τους/τις απεργούς εκπαιδευτικούς σε περίπτωση που η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας προχωρήσουν σε οποιαδήποτε αντισυνταγματική κύρωση σε βάρος τους.

Μετά  λοιπόν την συντριπτική πλειοψηφική απάντηση των Εκπαιδευτικών όλων των σχολικών μονάδων πανελλαδικά, που ψήφισαν συμμετοχή στην απεργία-αποχή, ακυρώνοντας στην πράξη τον αυταρχικό και νεοφιλελεύθερης κοπής Νόμο Κεραμέως, περί δήθεν αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου, μπροστά στην ομόθυμη δημοκρατική και ιστορικά υπεύθυνη στάση του εκπαιδευτικού κινήματος, με πρωτοφανή συμμετοχή και αγωνιστική διάθεση, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και η Υπουργός, παίζουν το έσχατο χαρτί εκβιασμού και απειλής, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: