ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Τελικά... επηρέασε και τους Γερμανούς κι ας μην το πίστευε!

 

 

Το κόμμα της Αριστεράς «Die Linke» έχει πλέον 39 έδρες στην γερμανική βουλή παρόλο που συγκέντρωσε 4,9%, αντί του 5%!

Ο Γιάννης Λάμπρου, ο νέος δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, που αντικατέστησε τον απελθέντα Ηλία Γρηγόρη, ανάρτησε φωτογραφία με την σύζυγό του Μαρία, στην προσωπική του σελίδα στο fb, από την επίσκεψή τους στο Φεστιβάλ του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς «Die Linke».

Καθισμένος σε πάγκο του φεστιβάλ, το 2015, στέλνει το επίκαιρο μήνυμά του ανήμερα των εκλογών (26-9-2021)  στην Γερμανία με την κρυφή ελπίδα εισόδου του «Die Linke».

Και παρόλο που όπως δηλώνει, δεν πιστεύει πως θα επηρεάσει τους Γερμανούς ψηφοφόρους, ω του θαύματος, το κόμμα της αριστεράς όχι μόνον μπαίνει στην Βουλή, αλλά βρίσκεται και ενισχυμένο με 39 βουλευτές!

Το κόμμα της Αριστεράς «Die Linke» έχει πλέον 39 έδρες στην Bundestag, παρόλο που συγκέντρωσε 4,9% ενώ το όριο είναι 5%, όπως γράφει το γερμανικό δίκτυο «n-tv» αλλά σχετικός νόμος επιτρέπει την είσοδό του.

Και να γιατί:

«Η εκλογή τριών υποψηφίων, του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς και πρώην προέδρου της Κ.Ο του κόμματος, Γκρέγκορ Γκίζι, της Γκεχίν Λέτσχ και ενός στελέχους από τη Λειψία, λειτούργησαν ως σωσίβιο βοηθώντας το κόμμα να μπει στην ομοσπονδιακή βουλή».

Κι αυτό γιατί, οι τρεις άμεσες εντολές έθεσαν σε ισχύ τη λεγόμενη «βασική ρήτρα εντολής».

Σύμφωνα με τη βασική εντολή ρήτρας, εάν ένα κόμμα κερδίσει τουλάχιστον 3 άμεσες εντολές σε ομοσπονδιακές εκλογές, λαμβάνεται υπόψη κατά την κατανομή των εδρών στους κρατικούς καταλόγους ακόμη κι αν δεν κατάφερε να ξεπεράσει το όριο του 5%.'Ένα παλαιότερο κόμμα της Αριστεράς, το PDS, επωφελήθηκε από αυτό το 1994.

«Η Αριστερά εκπροσωπείται με 39 έδρες στη νέα
Bundestag χάρη στη λεγόμενη βασική ρήτρα εντολής: Δεδομένου ότι το κόμμα έχει κερδίσει τρεις άμεσες εντολές, η ρήτρα του κοινοβουλευτικού ορίου (5%) δεν ισχύει με το κόμμα να μπορεί να εκπροσωπηθεί στην ομοσπονδιακή Βουλή», γράφει το δίκτυον «n-tv» επισημαίνοντας:

«Η Αριστερά, είχε επωφεληθεί και στο παρελθόν από τη βασική ρήτρα εντολής: το 1994, ένα αριστερό κόμμα, το
PDS, έλαβε ποσοστό μόλις 4,4%, ωστόσο, το κόμμα εκπροσωπήθηκε στη Bundestag με 26 έδρες αφού είχε τέσσερις άμεσες εντολές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: