ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Χαρμόσυνο μήνυμα Χριστουγέννων στις προσόψεις οικιών

 

Ιδιαίτερα χαρούμενα τα μικρά παιδιά, που χρόνια πολλά τώρα πλάθονται με την παραμυθία του Άγιου-Βασίλη που θα έρθει και θα κατέβει από την καμινάδα, για να αφήσει το δώρο τους μπροστά στο αναμμένο τζάκι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

 

Ε, αυτές δεν πρόκειται να μας τις κλείσουν! Όσον και εάν το επιθυμούν οι κακέκτυποι... Μωυσήδες!


Πρωτομηνιά του Δεκέμβρη σήμερα, μήνας που προοιωνίζεται για τον ερχομό των χριστουγεννιάτικων γιορτών και οι Αη-Βασίληδες ως είθισται τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα κάνουν την εμφάνισή τους στις προθήκες των καταστημάτων.

Πλην όμως, για την περίπτωσή μας ο... Μωυσής δεν μερίμνησε γι αυτό, αφού αγνοώντας τις προτροπές των επιστημόνων για έλευση και δεύτερου κύματος κορονοϊού, αντί στο οκτάμηνο που μεσολάβησε μέχρι το δεύτερο κύμα, να διαθέσει χρήμα για την στήριξη του ΕΣΥ με ΜΕΘ και των μικρών επιχειρήσεων και εργαζομένων σε αυτές με επιδότηση από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως η Ισπανία που εξασφάλισε 4,5 δισ. ευρώ, αναπαύτηκε στις θερινές διακοπές του και  άφησε τον κορονοϊό να μας πολιορκεί από τον περασμένο Μάρτη, μέχρι σήμερα για να μας μαυρίζει την ζωή, ακόμη και τις άγιες μέρες που έρχονται.

Κι αυτό, ενώ μας ζητά πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων ασφαλείας με τη μάσκα κλπ, αυτός... ασκείται στον θερινό τουρισμό στο όρος της Πάρνηθας με τους φίλους του, χωρίς καν  να φορά τη μάσκα του, εν αντιθέσει με τους πολίτες-υπηκόους του, που εάν συλληφθούν με τη μάσκα κάτω από το σιαγώνι ''τρώνε'' 300σάρι ευρώπουλα, που τους κάνει να  χάνουν τον... μπούσουλά τους!

Εντούτοις επειδή η ζωή προχωρά, πέραν από την βούληση του εκάστοτε μικρού επί Γης θεού, το χαρμόσυνο μήνυμα των Χριστουγέννων έχει αρχίσει να αποτυπώνεται στις προσόψεις των οικιών, ε, αυτές δεν πρόκειται να μας τις κλείσουν! Όσον και εάν το επιθυμούν οι κακέκτυποι... Μωυσήδες.

Το φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι τραβηγμένο σε συνοικία της άνω Πόλης Πάτρας και με την απογευματινή εμφάνισή του προκάλεσε χαρούμενα σχόλια από μικρούς και μεγάλους!

Ιδιαίτερα χαρούμενα τα μικρά παιδιά, που χρόνια πολλά τώρα πλάθονται με την παραμυθία του Άγιου-Βασίλη που θα έρθει και θα κατέβει από την καμινάδα, για να αφήσει το δώρο τους μπροστά στο αναμμένο τζάκι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Βέβαια εδώ γεννιέται το ερώτημα, μα πως θα περάσει από την καμινάδα, αφού είναι φωτιά στο τζάκι;». Αλλά αυτό ας το αφήσουμε να το εξηγήσει μόνος του, με την υπερβατική του αντίληψη, ο κάθε μικρούλης.

 

Κι ας σκεφτούμε, πόσα παιδιά θα λαχταρούν της χαρά του αηβασιλιάτικου δώρου, που αδυνατεί να προσφέρει ο παππούς με την πενιχρή σύνταξη που παίρνει ή ο μπαμπάς με την ανεργία που τον δέρνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: