ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

«Στοπ» στο άνοιγμα των σχολείων είπαν οι λοιμωξιολόγοι

Έως τις 14 Δεκεμβρίου παρατείνεται το lockdown σε ολόκληρη τη χώρα

Την αντίθεσή της στο άνοιγμα των σχολείων πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, ξεκαθάρισε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης. 

Παράλληλα, τουλάχιστον έως τις 14 Δεκεμβρίου παρατείνεται το lockdown σε ολόκληρη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε και επισήμως ο Στέλιος Πέτσας. 

«Το σταδιακό άνοιγμα απομακρύνεται χρονικά» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι κατ' εξαίρεση από τη Δευτέρα 7 του μήνα επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων με εποχικά είδη. «Η παράταση των γενικών μέτρων κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς το ιικό φορτίο είναι υψηλό. Προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής» υποστήριξε.

Σύμφωνα με την πλειοψηφία των επιστημόνων, η επιδημιολογική εικόνα της χώρας δεν δικαιολογεί το άνοιγμα των σχολείων και προτείνουν να γίνει κάτι τέτοιο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή θα συζητήσει εκ νέου το θέμα την ερχόμενη εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την κυβέρνηση.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Παιδείας επιθυμεί διακαώς να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία πριν τις γιορτές, ωστόσο ενδιαφέρον αποτελεί τί τελικά θα αποφασιστεί, με δεδομένο ότι ο Κ. Μητσοτάκης  δήλωσε ότι «τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για όσο διάστημα μας πουν οι ειδικοί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα μέσα Νοεμβρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε τονίσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι τα Φώτα.

Υπενθυμίζεται ότι τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία είχαν κλείσει στις 16 Νοεμβρίου, ενώ νωρίτερα είχαν κλείσει τα γυμνάσια, τα λύκεια και τα ΑΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: