ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

«Κίνδυνος για τις συνταγματικές ελευθερίες δύο αιώνων»

Ως ακόμη ένα θεσμικό χαστούκι προς την κυβέρνηση λογίζεται το άρθρο του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορου Σεβαστίδη, αναφορικά με τη χθεσινή απαγόρευση συναθροίσεων, μετά και την αντίστοιχη απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου.

«Τα συνταγματικά εμπόδια φαίνεται ότι υποχωρούν στην διάθεση επιβολής ενός νέου δόγματος που επιθυμεί να προσλάβει τον χαρακτήρα μιας παγιωμένης πρακτικής και αδιαφορεί για την επιστημονική άποψη όσο τεκμηριωμένη κι’ αν είναι», τονίζει με άρθρο-κόλαφος κ. Σεβαστίδης αναφορικά με το κυβερνητικό δόγμα καταστολής.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προχωρώντας σε σύγκριση με όσα συμβαίνουν στη Γαλλία, όπου καταγράφονται γενικευμένες αντιδράσεις εν μέσω πανδημίας για το νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων απαγορεύει τη φωτογράφιση αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας (διάταξη την οποία πήρε πίσω η κυβέρνηση και δεσμεύτηκε να επαναδιατυπώσει), υπογραμμίζει ότι ακόμη και εκεί δεν έγινε η επιλογή της «προληπτικής απαγόρευσης των συγκεντρώσεων».

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό σύμφωνα με τον ίδιο είναι ότι «καταλαβαίνουν ότι πίσω από την εμπροσθοφυλακή των διοικητικών απαγορεύσεων και της υπέρμετρης καταστολής προχωράει αργά αλλά σταθερά η διάβρωση του Κράτους Δικαίου, η συνήθεια στην εξαίρεση του κανόνα».

«Σε ιστορικά κρίσιμες εποχές η διαχείριση των έκτακτων καταστάσεων από τη διοίκηση δεν αντιμετωπίζεται με γενικές και καθολικές απαγορεύσεις συνταγματικών κανόνων αλλά οφείλει να ακολουθεί έναν δρόμο εξισορροπητικό τηρώντας απαρέγκλιτα τις βασικές θεσμικές εγγυήσεις» υπογραμμίζει ο Χριστόφορος Σεβαστίδης.

Τέλος, ο ίδιος προειδοποιεί ότι «η περίοδος της πανδημίας –εποχή σκληρής δοκιμασίας για την ανθρωπότητα- κρύβει τον κίνδυνο μιας μόνιμης διολίσθησης στο δίκαιο της ανάγκης, μιας υποταγής στην αρχή ex facto oritur ius, της οριστικής υποχώρησης από συλλογικές κατακτήσεις δύο αιώνων, μιας οικειοθελούς και μοιρολατρικής παραίτησης του κυρίαρχου Λαού από τα δικαιώματά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: