ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Κορυφαίοι επιστήμονες: «Αντιδημοκρατική η ατομική ευθύνη»

 

«Όποιος διαμορφώνει πολιτική που στηρίζεται στο εμβόλιο, ετοιμάζει ένα επικοινωνιακό τρικ που θα εκμεταλλευτεί μία προσωρινή βελτίωση των αριθμών» τονίστηκες στη διαδικτυακή εκδήλωση του avgi.gr, της εφημερίδας Αυγή και του ''105,5 Στο Κόκκινο''!

Αποκαλυπτικοί για τις αιτίες που οδήγησαν στο δεύτερο κύμα πανδημίας  και επικριτικοί για τους χειρισμούς της κυβέρνησης ήταν οι επιστήμονες που συμμετείχαν στη μεγάλη διαδικτυακή εκδήλωση του avgi.gr, της Αυγής και του 105,5 Στο Κόκκινο.

Οι κορυφαίοι επιστήμονες εστίασαν την κριτική τους σε έξι σημεία και συγκεκριμένα:

  • Στην απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας και στην απορρύθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης
  • Στην καθυστέρηση λήψης μέτρων όπως η καθολική χρήση μάσκας και στην απουσία συνεννόησης των υπηρεσιών
  • Στην εμμονή της κυβέρνησης να μην συνταγογραφούνται από τα ασφαλιστικά ταμεία τα τεστ για τον ανίχνευση του κορωνοϊού
  • Στα σοβαρά λάθη που έγιναν κατά την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και στην αγνόηση βασικών κοινωνικοοικονομικών πυλώνων
  • Η απουσία από τη «μάχη» του ιδιωτικού τομέα σε εθελοντική βάση και όχι με το αζημίωτο
  • Η επικοινωνιακή πολιτική με το εμβόλιο, είναι αποπροσανατολιστική και ύποπτη

Οι επιστήμονες επέκριναν και το αφήγημα της κυβέρνησης περί «ατομικής ευθύνης» των πολιτών για το δεύτερο κύμα πανδημίας, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει το μήνυμα να μεταφερθεί με τον σωστό τρόπο ώστε ο κόσμος να αντέξει.

«Οι εφεδρείες έχουν στραγγίξει» υπογράμμισε ο Γιάννης Καλομενίδης, υπεύθυνος της μονάδας Covid-19 στον «Ευαγγελισμό», αναφερόμενος στον αγώνα που δίνουν οι γιατροί στη Θεσσαλονίκη.

«Το ΕΣΥ είναι γηρασμένο» και δεν ενισχύθηκε, παράλληλα η μη δυνατότητα συνεννόησης μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών καθώς και η μη συνταγογράφηση των τεστ δυσχεραίνει στην ιχνηλάτηση, παρατήρησε στην τοποθέτησή της η Μάγδα Γαβανά,Ειδικός Κοινωνικής Ιατρικής, Επιδημιολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης ΑΠΘ.

«Θα πρέπει να έχουμε αναδιοργάνωση του συστήματος υγείας με ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας» υπογράμμισε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Ανδρέας Ξανθός.

«Όποιος διαμορφώνει πολιτική που στηρίζεται στο εμβόλιο, ετοιμάζει ένα επικοινωνιακό τρικ που θα εκμεταλλευτεί μία προσωρινή βελτίωση των αριθμών» τόνισε στην παρέμβασή του ο καθηγητής αιματολογίας στο Παρίσι Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

«Υπάρχει ανάγκη διαφάνειας, να έχω τα στοιχεία και να τα κοινωνώ. Η διαφάνεια είναι σημαντική για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της επιδημίας» τόνισε ο Καθηγητής Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΑΠΘ, Διευθυντής του ΚΕΠΥ, Αλέξης Μπένος.

Την ανάγκη για διαύγεια στα δεδομένα και την συνταγογράφηση για τα τεστ, επεσήμανε η καθηγήτρια Ιατρικής ΕΚΠΑ, πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis Αθηνά Λινού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ αναλυτικά στο www.avgi.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: