ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Ευχαριστίες του κ. Φαρμάκη προς τον κ. Αυγενάκη


Ολόκληρη η τοποθέτησή του έναντι των εξαγγελιών του Υφυπουργού Αθλητισμού

«Φίλες και φίλοι,

Καλωσορίζω για άλλη μία φορά στην Πάτρα τον αγαπητό Υφυπουργό Αθλητισμού και φίλο Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος είναι πραγματικά και ένας σημαντικός φίλος της περιοχής μας, γεγονός που νομίζω πως έχει αποδείξει με πολλούς τρόπους.

Γνωρίζετε, προφανώς, ότι η παρουσία του Υφυπουργού σήμερα εδώ αποτελεί τη συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο.

Μία κοινή προσπάθεια μεταξύ του υπουργείου και της περιφέρειας με στόχο, αφενός να ενισχυθούν και να καταστούν απολύτως ασφαλείς και νόμιμες ορισμένες πολύ σημαντικές αθλητικές υποδομές και αφετέρου, να αποκτήσει επιτέλους η Πάτρα έναν πολύ σημαντικό χώρο άθλησης και αναψυχής τον οποίο στερείται  για πολλά χρόνια.

Ξεκινώντας από το δεύτερο που ανέφερα, αντιλαμβάνεστε προφανώς ότι εννοώ το παλαιό κολυμβητήριο της Αγυιάς και τον περιβάλλοντα χώρο που ανήκει στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ο οποίος για τουλάχιστον 15 χρόνια, αντί να αποτελεί στολίδι για την πόλη, έναν χώρο άθλησης και αναψυχής  για τη νεολαία και την κοινωνία, είχε μετατραπεί σε έναν θλιβερό σκουπιδότοπο.

Πρόκειται για μία εικόνα που δεν αντέχει ούτε η αισθητική, ούτε η ποιότητα που θέλουμε να έχει ο τόπος μας.

Και για έναν χώρο που γνωρίζουμε πόσο μεγάλες ανάσες μπορεί να δώσει στην τοπική κοινωνία, αλλά και πόσο πολύ μπορεί να αναδείξει την πόλη, σε αρμονία με την πλαζ και τον σπάνιο οικότοπο του έλους της Αγυιάς.

Αποφασίσαμε να δράσουμε λοιπόν. Να βάλουμε τέλος στην αδράνεια και την εγκατάλειψη.

Και στην απόφασή μας αυτή βρήκαμε σύμμαχο τον υφυπουργό με τον οποίο θυμάστε ίσως ότι υπογράψαμε ένα μνημόνιο συνεργασίας τον περασμένο Ιανουάριο.

Και τώρα κάνουμε ένα ακόμα βήμα.

Υπογράψαμε την προγραμματική σύμβαση και πλέον, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας αρχίζουν να τρέχουν για να ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό τις αναγκαίες μελέτες και στη συνέχεια, πάντα σε συνεργασία με το Υπουργείο, να δρομολογήσουμε τα έργα ανάπλασης.

Το παλαιό κολυμβητήριο της Αγυιάς θα αποκτήσει και πάλι νέα ζωή. Ο περιβάλλον χώρος θα γίνει ένας χώρος επισκέψιμος, ένας χώρος ζωής και δράσης για όλους!

Επιπλέον σήμερα, με την παρούσα προγραμματική σύμβαση, προχωράμε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου και άλλες κρίσιμες αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχή μας να αναζωογονηθούν και να συνεχίσουν να φιλοξενούν, υπό πολύ καλύτερες συνθήκες από τις σημερινές, δεκάδες αθλητικά σωματεία και χιλιάδες αθλητές, είτε σε επίπεδο πρωταθλητισμού, είτε σε επίπεδο μαζικού αθλητισμού.

Πρόκειται για τα δύο κλειστά γυμναστήρια «Δημήτριος Τόφαλος» και «Κώστας Πετρόπουλος», το κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» και το Παπαχαραλάμπειο Εθνικό Στάδιο Ναυπάκτου.

Θέλω να σημειώσω ότι δεν μιλάμε για απλά «μερεμέτια». Αλλά για όλες τις μεγάλες ή μικρές παρεμβάσεις που απαιτούνται ώστε να επιτευχθεί η αναζωογόνηση που σας περιέγραψα.

Μόνο ως παράδειγμα αναφέρω ότι αντικείμενο των μελετών που θα γίνουν θα είναι μεταξύ άλλων, ο επισταμένος έλεγχος στατικής επάρκειας, οι αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την προσθήκη η αντικατάσταση στοιχείων, η πλήρης αποκατάσταση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, ακόμα και η χρήση τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την μέγιστη δυνατή ενεργειακή αυτονομία με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ενέργειας.

Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι τον κ. Αυγενάκη για την παρουσία του και τη συνεργασία του.

Και να τονίσω ότι κάθε επένδυση στον χώρο των υποδομών αθλητισμού συνιστά παράλληλα μία σημαντική κοινωνική παρέμβαση, μία επένδυση στη ζωή όλων μας και κυρίως των παιδιών μας.

Όλοι χαιρόμαστε όταν βλέπουμε αθλητές και ομάδες του τόπου μας να κατακτούν κορυφές και να σημειώνουν επιτυχίες.  Και όλοι θέλουμε αυτές οι επιτυχίες να συνεχιστούν και να πολλαπλασιαστούν. Όλα όμως ξεκινούν από τη βάση. Από τα χιλιάδες παιδιά που αθλούνται, που αγωνίζονται, που ονειρεύονται.

Είναι χρέος μας να σταθούμε στο πλευρό αυτών των παιδιών και να στηρίξουμε τα όνειρά τους. Γιατί αυτό σημαίνει πως στηρίζουμε το μέλλον αυτού του τόπου…».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: