ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Νέα από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

Ψαθόπυργος Αχαΐας. Φωτογραφία σημερινή του Γιώργου Παπαδόπουλου στο σάιτ  «Πάτρα, η πόλη της Καρδιάς μας».

 Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (28/2020) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και δημοσιοποιήθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις που θα επηρεάσουν:


1) Σήμερα Πέμπτη (03-12-2020)

Από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου και από αργά το βράδυ την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Στις περιοχές αυτές εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα της Παρασκευής (04-12-2020).

2) Αύριο Παρασκευή (04-12-2020)

Την κεντρική Μακεδονία, τα Δωδεκάνησα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως τα νότια τμήματά τους) και το βράδυ την ανατολική Μακεδονία. Επίσης κατά περιόδους μέχρι τις απογευματινές ώρες, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη.

Επίσης σήμερα Πέμπτη (03-12-2020) στο Ιόνιο θα πνέουν θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι 7 με 8 και πρόσκαιρα από το βράδυ έως 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (04-12-2020).

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

·     Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

·     Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

·     Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

·     Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

·     Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 

Νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», προϋπολογισμού 234.000 ευρώ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ποσό ύψους 234.000 ευρώ για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» θα διατεθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μετά και από την σχετική απόφαση ένταξης που υπέγραψε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης.

Με στόχο την παροχή υψηλότερου επιπέδου υπηρεσιών υγείας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εισηγήθηκε την χρηματοδότηση του έργου, ώστε να εκσυγχρονιστούν τα συστήματα του νοσοκομείου, πράγμα που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της αναμονής των ασθενών, των πόρων σε επιστημονικό και παραϊατρικό προσωπικό, της εξαγωγής κρίσιμων δεικτών και του κόστους των εργαστηριακών εξετάσεων στο νοσοκομείο, καθώς επίσης την ποιότητα των ΩΡΛ επεμβάσεων και την διαθεσιμότητα παραγωγών αίματος.

Ειδικότερα, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και έπειτα από την σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρηματοδοτεί την προμήθεια εξοπλισμού που  περιλαμβάνει:

-      Την επέκταση του εργαστηριακού πληροφοριακού συστήματος, ως προς τα υποσυστήματα επισκόπησης και ηλεκτρονικής παραγγελίας σε όλα τα τμήματα των ιατρικών τομέων, στις ειδικές και λοιπές μονάδες και στα διατομεακά τμήματα του νοσοκομείου

-      Υποστηρικτικό εξοπλισμό για την επέκταση του εργαστηριακού πληροφοριακού συστήματος σε όλο το νοσοκομείο

-      Ένα Χειρουργικό ΩΡΛ σύστημα ενδοσκόπησης HD με εργαλεί

-      Μία Επιδαπέδια Φυγόκεντρο Ασκών για την Μονάδα Αιμοδοσίας

«Η ενίσχυση των δομών υγείας του τόπου μας εξακολουθεί να παραμένει μία από τις απόλυτες προτεραιότητές μας. Και όχι μόνο γιατί ακόμα ζούμε υπό το άγχος της μεγάλης υγειονομικής απειλής του COVID19, αλλά γιατί και τώρα και στο μέλλον, η θωράκιση των δομών υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συνιστά μία κρίσιμη και πολύτιμη υποδομή προς όφελος της τοπικής κοινωνίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης.

 


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

«ΑγοράΖΟΥΜΕ-ΕΔΩ!»

Με σύνθημα “ΑγοράΖΟΥΜΕ-ΕΔΩ!”, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, στηρίζουν την τοπική επιχειρηματικότητα, υπενθυμίζουν την αξία στήριξης όλων των πολιτών στις τοπικές επιχειρήσεις εμπορίου, μεταποίησης και παροχής υπηρεσιών, ενώ προετοιμάζονται και για την «επόμενη μέρα», δηλαδή το άνοιγμα της αγοράς και της ακόμα μεγαλύτερης ανάγκης που θα υπάρξει για την στήριξη των επιχειρήσεων του τόπου μας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες της Δυτικής Ελλάδας έχουν πλέον στη διάθεσή τους την διαδικτυακή πλατφόρμα www.agorazoume-edo.gr, μέσω της οποίας έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν ειδικές προσφορές και εκπτώσεις. Οι επαγγελματίες μπορούν να αναρτήσουν εντελώς δωρεάν τις προσφορές που θα επιλέγουν, μαζί με τις βασικές πληροφορίες της επιχείρησής τους, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα στην πλατφόρμα.

Κάθε καταχώρηση (έκπτωση και προσφορά) θα είναι διαθέσιμη στους επισκέπτες της ιστοσελίδας, δηλαδή στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας.

Επίσης, στην πλατφόρμα οι χρήστες μπορούν να αξιοποιήσουν το προωθητικό υλικό που προσφέρεται για να κινητοποιήσουν φίλους και γνωστούς στη διάδοση της πρωτοβουλίας, ώστε να ενισχύσουν τα αγαπημένα τους τοπικά καταστήματα.

Σημειώνεται πως η πρωτοβουλία “ΑγοράΖΟΥΜΕ-ΕΔΩ!” έχει στόχο να δημιουργήσει μια νέα καταναλωτική συμπεριφορά που θα χαρακτηρίζεται από ενσυναίσθηση και κυρίως θα βασίζεται στην επίγνωση πως υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον για να διαμορφώσουμε μια καλύτερη ζωή για όλους μας.

Για πρώτη φορά, μια καμπάνια υποστήριξης της τοπικής αγοράς λαμβάνει τόσο μεγάλες διαστάσεις καλώντας επαγγελματίες και ιδιώτες, κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας να συναντηθούν κάτω από το ίδιο μότο: “ΑγοράΖΟΥΜΕ-ΕΔΩ!”.

Και αυτή η καμπάνια έχει πολύ μεγαλύτερη αξία να προετοιμαστεί τώρα, που όλοι ξέρουμε πως το κλείσιμο της αγοράς αφήνει πολύ βαρύ το αποτύπωμά του στο σύνολο της κοινωνίας μας. Όλα όσα χρειαζόμαστε, μπορεί να μας τα προσφέρει ο τόπος μας. Αυτός ο τόπος είναι οι άνθρωποί του και για να ανταπεξέλθουμε απέναντι στις πρωτόγνωρες συγκυρίες πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, αλληλέγγυοι και υποστηρικτικοί ο ένας προς τον άλλον.

“ΑγοράΖΟΥΜΕ-ΕΔΩ!”

W: www.agorazoume-edo.gr

E: info@agorazoume-edo.gr

 


Συνεχίζονται οι δράσεις ενάντια στη βία κατά των Γυναικών

Η 25η Νοεμβρίου  έχει καθιερωθεί ως η αρχή ενός 16ήμερου εκδηλώσεων, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, με σκοπό τη διάδοση μηνυμάτων ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου για το θέμα της βίας κατά των Γυναικών. Ο εγκλεισμός λόγω της πανδημίας έφερε το θέμα στο προσκήνιο με θλιβερά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλο τον κόσμο.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ανταποκρινόμενη στο ευαίσθητο για το κοινωνικό σύνολο θέμα, σε συνεργασία με τον Σοροπτιμιστικό  Όμιλο Πάτρας «Δανιηλίς» , θα φωταγωγήσουν με χρώμα πορτοκαλί το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας (ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής) στην Πάτρα, στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2020.

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Πάτρας «Δανιηλίς», λαμβάνει μέρος στην Πανελλήνια και Πανευρωπαϊκή καμπάνια, με το διεθνή τίτλο “Orange Days με την ψηφιακή κυρίως τεχνολογία λόγω περιορισμών covid-19.

Στις δράσεις, περιλαμβάνονται η προώθηση μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η συμμετοχή σε πανελλήνιες διαδικτυακές ημερίδες, αλλά και η επικοινωνία με αρμόδιους φορείς της πολιτείας, με στόχο την αναζήτηση ουσιαστικότερων παρεμβάσεων στη μετά τον κορονοϊό εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: