ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Αναβάλλουν την επιδότηση για να κρύψουν το φιάσκο με το «Μακελειό»

Η κυβέρνηση μετά το σάλο που δημιούργησε η χωρίς κριτήρια ενίσχυση του Τύπου που επιχείρησε να προωθήσει και είχε ως αποτέλεσμα την άκριτη ενίσχυση ακόμα και ακροδεξιών, ρατσιστικών, λασπολογικών και χυδαίων εντύπων παίρνει πίσω τα μέτρα στήριξης και αποφασίζει το φιάσκο με το Μακελειό να γίνει "μακελειό" της ενημερώσης. 

Σύμφωνα με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα μετά την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των κομμάτων επέλεξε την εύκολη λύση του «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι» και μεταθέτει στο 2020 τα μέτρα ενίσχυσης των εφημερίδων.


Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης

«Αφού η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός ανακάλεσαν την ΚΥΑ ενίσχυσης επιχειρήσεων Τύπου για να περισώσουν το φιάσκο με την κρατική επιδότηση του «Μακελειού», παρά τα όσα αυτή ρητά όριζε, σήμερα ανακοίνωσαν την συνολική ακύρωση του προγράμματος για το 2019», δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο ίδιος προσθέτει ότι «μπροστά στο αδιέξοδο, η κυβέρνηση επέλεξε να θολώσει τα νερά. Ακύρωσε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που είχε σχεδιαστεί μετά από εξαντλητικό διάλογο με τους αρμόδιους φορείς και είχε συμπεριλάβει όλες τις αναγκαίες παραμέτρους προκειμένου να περιφρουρηθεί το δημόσιο συμφέρον και οι έννοιες της ελευθεροτυπίας και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας».

«Δυστυχώς ο ευαίσθητος για τη Δημοκρατία χώρος του Τύπου πληρώνει τις παλινωδίες και τους τακτικισμούς της κυβέρνησης της ΝΔ» σχολιάζει ολοκληρώνοντας ο Αλέξης Χαρίτσης.

Αντιδρά η ΕΣΗΕΑ στην απόφαση της Κυβέρνησης

Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ, η οικονομική ενίσχυση είναι πρωτίστως θέμα ενδυνάμωσης της πολυφωνίας, του πλουραλισμού και της ίδιας της Δημοκρατίας. Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει πως ήταν αυτή που πρώτη έθεσε το θέμα, απευθύνθηκε, με προτάσεις και θέσεις, προς όλους τους εμπλεκομένους και διοργάνωσε διημερίδα με τη συμμετοχή πλήθους ξένων δημοσιογραφικών αντιπροσωπειών τον Ιανουάριο του 2018. Σκοπός της διημερίδας ήταν να αναδειχθεί το πρόβλημα, να αξιολογηθεί η διεθνής εμπειρία και να υπάρξουν μέτρα απτά που θα ενισχύσουν τον έντυπο Τύπο.

«Όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου συμφώνησαν στην ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης του Τύπου και υπήρξε ταύτιση απόψεων. Τα μέτρα τα οποία νομοθετήθηκαν στη συνέχεια είναι απότοκα της διημερίδας που διοργάνωσε η ΕΣΗΕΑ. Για εμάς, η επιβίωση των εφημερίδων είναι όρος απαραίτητος προκειμένου οι πολίτες να έχουν σφαιρική ενημέρωση, αλλά και δυνατότητα ανάλυσης των πολιτικών και κοινωνικών γεγονότων» σημειώνει.

Τονίζει, πάντως, πως η οικονομική ενίσχυση των εφημερίδων «δεν μπορεί να γίνει τυφλά και οριζόντια. Απαιτούνται κριτήρια, ποιοτικά και ποσοτικά, όπως άλλωστε μας διδάσκει και η διεθνής εμπειρία».

Η ΕΣΗΕΑ καλεί την Ένωση Ιδιοκτητών και τους αρμόδιους υπουργούς σε διάλογο, με στόχο τη θεσμοθέτηση ενός ρυθμιστικού πλαισίου ενίσχυσης του εντύπου Τύπου με μόνιμα, ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια.

Ανάλογο ψήφισμα εξέδωσε και η ΠΟΕΣΥ 

Να μη γίνει το «μακελειό» το «μακελειό» της ενημέρωσης
 
Να μη γίνει το «μακελειό» το «μακελειό» της ενημέρωσης δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γεν. Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Καπάκος Σταύρος, με αφορμή την υπόθεση της οικονομικής ενίσχυσης των εφημερίδων, που η κυβέρνηση μέσα σε διάστημα λίγων ωρών αποφάσισε να αποσύρει.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: