ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Μαρία Βλαζάκη: Ντροπή για το αποτέλεσμα του ΚΑΣ

"Ντροπή" χαρακτηρίζει τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ, με δήλωσή της στην "Αυγή", η αρχαιολόγος, επίτιμη Γενική Διευθύντρια και πρώην Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη για την απόφαση υπέρ του κατακερματισμού και της μετακίνησης των μοναδικών αρχαιοτήτων του Σταθμού Βενιζέλου στο μετρό Θεσσαλονίκης.


Πιο συγκεκριμένα στη δήλωσή της η κ. Βλαζάκη αναφέρει: "Γνωμοδότησε λοιπόν το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία υπέρ του κατακερματισμού και της μετακίνησης των μοναδικών αρχαιοτήτων του Σταθμού Βενιζέλου στο μετρό Θεσσαλονίκης και αναμένεται η υπουργική απόφαση. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ντροπή για το αποτέλεσμα.

Και να συγχαρώ για τη θαρραλέα στάση τους, τους κατεξοχήν αρμόδιους για την προστασία και ανάδειξη των αρχαιοτήτων του Σταθμού:

* Τον Διευθυντή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης κ. Γιώργο Σκιαδαρέση και την αρχαιολόγο-ανασκαφέα του Σταθμού Βενιζέλου κ. Κρινώ Κωνσταντινίδη
* Την Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς κ. Πολυξένη Βελένη
* Την Διευθύντρια Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Ιουλία Παπαγεωργίου
* Τον Διευθυντή Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων κ. Δημοσθένη Σβολόπουλο

Και βεβαίως 
* Τον καθηγητή κ. Βλάση Κουμούση, το μοναδικό μέλος του ΚΑΣ που είναι πολιτικός μηχανικός και δομοστατικός".

Δεν υπάρχουν σχόλια: