ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Απομονωμένη με τους δικούς ψήφους πέρασε στη Βουλή

Μετά από πέντε ημέρες, συζήτηση 50 ωρών, τοποθετήσεις 224 βουλευτών, αλλά και 34 μελών της κυβέρνησης, κορυφώθηκε με την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη και την ονομαστική ψηφοφορία που κατέδειξε την απομόνωση της κυβερνητικής πολιτικής, σε σημείο που ακόμη και το ΚΙΝΑΛΛ με το οποίο βρίσκεται σε επαφή για συγκρότηση άτυπης συμμαχίας για τον ΠτΔ,  να καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό, η κυβέρνηση αποκλειστικά με τους δικούς 158 ψήφους πέρασε το έκτρωμα του Προϋπολογισμού, ενώ  139 βουλευτές τον καταψήφισαν. 


Και αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα της γενικής πεποίθησης ότι ο Προϋπολογισμός βασίζεται περισσότερο σε αισιόδοξες προβλέψεις, παρά σε ντοκουμενταρισμένα στοιχεία!


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι το 2020 ξεκινά η μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης και θα ακολουθήσει και η δεύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% σε συνδυασμό όμως, με τις νέες αντικειμενικές αξίες και μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ενώ –όπως είπε- τα κέρδη ομολόγων και θα χρησιμοποιηθούν για ανάπτυξη και κρίσιμα έργα.

Εν τάχει μία παρατήρηση: Με την ένταξη στο Σχέδιο 17 χιλ. νέων περιοχών, εξ αντικειμένου θα ανέλθει η αξία των τιμών ακινήτων, οι αντικειμενικές αξίες, και άρα η συμμετοχή των ιδιοκτητών τους  στην κάλυψη του ΕΝΦΙΑ.

Όσον αφορά τα κέρδη των ομολόγων που θα κατευθυνθούν
στην ανάπτυξη και στα κρίσιμα έργα, αυτό είναι η ικανοποίηση της επιθυμίας των μιντιαρχών, που επίμονα ζητούν την προκήρυξη δημοσίων έργων για να συμμετάσχουν στο φαγοπότι των κατασκευών! Άλλωστε γνωστός είναι ο μεταξύ τους πόλεμος των μιντιαρχών, που έχει ξεσπάσει με αφορμή την καθυστέρηση των υπεσχημένων  από τον Μητσοτάκη σε αυτούς!

Ήδη η επένδυση του Ελληνικού κινδυνεύει να παραπεμφθεί  στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και να διαπομπευθεί η χώρα στα διεθνή fora με αφορμή την διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο μνηστήρων, όπου ο ένας ισχυρίζεται πως υπάρχει κίνδυνος μεροληπτικής απόφασης από μέλη τησ Επιτροπής που θα αξιολογήσει τους επνδυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: