ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Σε ζοφερό κλίμα το ΚΑΣ αποφάσισε υπέρ της «Μετρό»!


«Το αποτέλεσμα της συνεδρίασης, 12 ψήφοι υπέρ και 2 κατά, αν και αναμενόμενο, για ευνόητους λόγους, δεν μας τιμά ως κλάδο και έχει αναστατώσει τους συναδέλφους μας» λέει η Πρόεδρος του ΣΕΑ Τούλα Μαρκέτου!


«Μέσα στο ζοφερό αυτό κλίμα, (κατά την συζήτηση στο ΚΑΣ για την τύχη των αρχαίων της ρωμαϊκής οδού) μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν η Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομίας δρ.Τζένη Βελένη, ο  πανεπιστημιακός Πολιτικός Μηχανικός, καθηγ. Βλάσης Κουμούσης, το μοναδικό μέλος του ΚΑΣ με αυτήν την ειδικότητα, οι εισηγητές της ΕΦΑΠΟΛ, της ΔΒΜΑ, της ΔΑΑΜ, και της ΓΔΑΠΚ, οι οποίοι με θάρρος και λεβεντιά υπερασπίστηκαν την πολιτιστική κληρονομιά, όπως αρμόζει στην ιστορία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, ενώ ιδιαίτερη είναι η περιφάνειά μας για την ηρωική στάση των ομότιμων καθηγητριών Βυζαντινής Αρχαιολογίας Μαίρης Παναγιωτίδη, Σόνιας Καλοπίση και της αναπληρώτριας καθηγήτριας Μελίνας Παϊσίδου, που όρθωσαν το ανάστημά τους, ακριβώς όπως αρμόζει σε πανεπιστημιακές δασκάλες και αρχαιολόγους που αγαπούν και σέβονται την επιστήμη τους και τους μαθητές τους» λέει η πρόεδρος του ΣΕΑ κα Τούλα Μαρκέτου.

Κι ωστόσο: 
«Το αποτέλεσμα της συνεδρίασης, 12 ψήφοι υπέρ και 2 κατά, αν και αναμενόμενο, για ευνόητους λόγους, δεν μας τιμά ως κλάδο και έχει αναστατώσει τους συναδέλφους μας, προκαλώντας γενικότερη απογοήτευση στη διεθνή επιστημονική κοινότητα και στους κατοίκους της πόλης που γνωρίζουν ότι το μνημειακό σύνολο που επιδιώκουν να αποσπάσουν αποτελεί δημόσιο αγαθό που θα αναβαθμίσει την πόλη τους». 


Χαρακτηρίζει δε η κα Μαρκέτου τη μελέτη απόσπασης των αρχαιοτήτων από τον σταθμό Βενιζέλου στο Μετρό Θεσσαλονίκης, την οποία προσκόμισε η Αττικό Μετρό στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ως «μελέτη που ως προς τα αρχαιολογικά τουλάχιστον στηρίζεται σε σοφιστείες περί σεισμών, δήθεν καταστροφών αρχαίων και άλλα αναληθή στοιχεία».

13 μέλη του ΚΑΣ τάχθηκαν υπέρ της μεταφοράς και 2 κατά

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΥΓΗΣ 13 μέλη του ΚΑΣ τάχθηκαν υπέρ της μεταφοράς και 2 κατά, ενώ ο Μανόλης Κορρές απείχε της ψηφοφορίας. 

Κατά της απόσπασης ψήφισαν η Προϊσταμένη Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ, Τζένη Βελένη και ο καθηγητής Βλάσης Κουμούσης. Αποχώρησε στις 4 το πρωί η κ. Ανδρουλιδάκη η οποία και δεν ψήφισε.

Υπέρ της κατά χώραν παραμονής των αρχαιοτήτων εισηγήθηκαν ο έφορος πόλης Θεσσαλονίκης Γιώργος Σκιαδαρέσης, η Ιουλία Παπαγεωργίου προϊοσταμέμνη Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών  Αρχαιοτήτων και ο Δημοσθένης Σβολόπουλος προϊστάμενος της διεύθυνσης αναστήλωσης αρχαίων μνημείων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: