ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Στην ολομέλεια του ΣτΕ ο ΠτΔ για την κρίση δικαστών

Στην κρίση της Ολομέλειας του ΣτΕ τίθενται ενέργειες ή παραλείψεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου, σχετικά με το θρίλερ που εκτυλίχθηκε προεκλογικά, το καλοκαίρι, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να επιλέξει την ηγεσία της Δικαιοσύνης και δη του Αρείου Πάγου (πρόεδρος – εισαγγελέας και αντιπρόεδροι) και του Συμβουλίου Επικρατείας (3 αντιπρόεδροι).


Ο Σύμβουλος της Επικρατείας Δημ, Μακρής (που ήταν ένα από τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν αλλά ο κ. Παυλόπουλος δεν υπέγραψε το διάταγμα διορισμού του ως αντιπροέδρου του ΣτΕ) και οι δικηγόροι Μαν. Φωτάκης και Δημ. Ιωαννίδης ζητούν να τεθεί υπό δικαστική κρίση η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης, αφού αμφισβητείται ευθέως η νομιμότητα διορισμού της.

Οι αιτούντες  ζητούν από την Ολομέλεια του ΣτΕ να ακυρωθεί ο διορισμός της ηγεσίας τη Δικαιοσύνης  από τη νέα κυβέρνηση , καθώς θεωρούν παράνομη τη μη υπογραφή των διαταγμάτων που εξέδωσε το Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Μακρής (και οι άλλοι ενάγοντες), ο οποίος είναι ένας από του συμβούλους Επικρατείας που είχαν επιλεγεί από το υπουργικό Συμβούλιο στις 21/6/19 για τη θέση του αντιπρόεδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου,  στρέφεται κατά της παραλείψεως οφειλόμενης νόμιμης ενέργειας εκδόσεως του προεδρικού διατάγματος προαγωγής των επιλεγέντων δικαστικών λειτουργών στις θέσεις των τριών Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας, από τον Πρ. Παυλόπουλο.

Η αίτηση ακυρώσεως την οποία υπογράφει ο Πάνος Λαζαράτος, Καθηγητής του Διοικητικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ουσιαστικά θέτει υπό δικαστικής κρίση την κρίσιμη περίοδο Μαΐου – Ιουνίου 2019, όταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αρνήθηκε (δια της σιωπής του)  να υπογράψει τα διατάγματα επιλογής ηγεσίας από το τότε Υπουργικό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα η να κυβέρνηση να επιλέξει τελικά άλλα πρόσωπα για την ηγεσία της Δικαιοσύνης. Είναι δε (νομικά) προφανές πως εφόσον γίνει δεκτή η αίτηση σχετικά με τους 3 αντιπροέδρους του ΣτΕ, τότε δημιουργείται νομικό ζήτημα και για τις άλλες επιλογές στον Άρειο Πάγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: