ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Επίθεση Μάκη Βορίδη κατά του δημοσιογράφου Καψώχα της ΕΡΤ και της ελευθερίας του λόγου




Με ανάρτηση η απάντηση του δημοσιογράφου που θίγεται από την απαίτηση της ΝΔ να του γίνει λογοκρισία, αλλά και βολές κατά της δεξιοκρατούμενης ΕΣΗΕΑ!

Πέφτουν σιγά σιγά οι μάσκες της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπό το κράτος του πανικού που επιφέρει η πιθανότητα μη περικοπής των συντάξεων και η μείωση της διαφοράς των τελευταίων δημοσκοπήσεων. 

«Βλακώδη και υβριστική η τοποθέτηση  του δημοσιογράφου» επιτέθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης κατά δημοσιογράφου της ΕΡΤ με τον οποίο διαφωνούσε και κατά της δημόσιας τηλεόρασης.

Στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Δεύτερη Ματιά» ακούστηκαν σήμερα, μεταξύ άλλων, τα εξής:
 
«Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν μία ιδεολογική σάλτσα διανθισμένη με εθνικιστικές αναφορές. Μιλάω για την εμμονή του σε ένα νεοφιλελεύθερο δόγμα ανάλγητο και ακραίο. Μιλάω για τις ιδιωτικοποιήσεις. Ακούγοντας το σύνολο της ομιλίας του το Σάββατο νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού τον Σέρτζιο Πανούτσιο ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι».




Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΡΤ με την οποία απάντησε στη Ν.Δ. -που δήλωσε πως αποσύρει τους εκπροσώπους της από τις εκπομπές της ΕΡΤ- η δημόσια τηλεόραση "δεν μπορεί να προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των δημοσιογράφων της" ενώ ο ίδιος ο δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια της εκπομπής είχε προβεί σε διευκρινίσεις.

Η «εντυπωσιακή» εμφάνιση Κυριάκου στην ΔΕΘ αφορούσε μόνο το Φιλελεύθερο. Στην πράξη ο Μάκης Βορίδης με τις εμφανίσεις του χθες ΑΝΤ1 και σήμερα ΣΚΑΙ με τον ακροδεξιό και απόλυτα διχαστικό λόγο του βγήκε να συνδράμει στο «ηγετικό» προφίλ που πάσχει ο αρχηγός της Ν.Δ.

«Τα ιδιωτικά κανάλια τηρούν την δεοντολογία και όχι η δημόσια τηλεόραση» είπε για να στηρίξει την άποψή του παραποιώντας καταφανώς την αλήθεια που οι πολίτες βιώνουν παρακολουθώντας την μονομέρεια και την προπαγάνδα καθημερινά ειδικά στο ΣΚΑΙ, το κανάλι που τον φιλοξενούσε.

Η επίθεση στην ΕΡΤ συνεχίζεται σταθερά από τη Ν.Δ. από την στιγμή που ξεκίνησε η λειτουργία της και είναι βέβαιο ποιο είναι το μέλλον που της επιφυλάσσει και πάλι η Ν.Δ. αν κατά λάθος έρθει στην εξουσία. Η ελευθερία του λόγου για την παράταξη αυτή έχει εκπέσει  σε ελευθερία του δικού τους και μόνο λόγου χωρίς καν αντίλογο.

Ωστόσο έστω και προσχηματικά είναι θετικό το γεγονός ότι προσβλήθηκε η Ν.Δ. από το  σχόλιο του κ. Καψώχα περί φασιστικού λόγου του αρχηγού της. Μήπως όμως να αφήσει τα λόγια και να περάσει στις πράξεις. Για αρχή ας καταδικάσει τις επιθέσεις των ΧΑυγιτών εναντίον νεολαίων και ας αποπέμψει τα στελέχη της που τις "χειροκροτούν".

Ποδοσφαιρικός ο Κυρανάκης της ΝΔ αναφέρει:


Με σχόλιο  απάντηση του δημοσιογράφου Καψώχα 

 Το σχόλιο του δημοσιογράφου Καψώχα ήταν το παραπάνωκαι η απάντηση στην ΝΔ είναι τούτη, που δημοσιεύεται στην προσωπική του σελίδα στο fb:


 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ακάματους εργάτες της "αριστείας" για τις νουθεσίες περί ορθής δημοσιογραφίας. Φαντάζομαι πως τις εγκολπώθηκαν από το μαύρο της ΕΡΤ και γονιμοποιήθηκαν στο έδαφος της "προωθημένης" αντίληψης τους για τη Δημοκρατία του λόγου και της πράξης.

Το ύφος και το ήθος των επιθέσεων αλλά και του περιεχομένου των επιχειρημάτων που χρησιμοποιούν, αποτελούν στην ουσία την απόδειξη της αυτοαπαξίωσής τους.


Όσο για το παρεάκι του αριστεροδεξιού συνδικαλιστικού φορέα, της ΕΣΗΕΑ , θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τη νέα αντίληψη που προωθούν σχετικά με την ελευθερία στη διατύπωση του γραπτού και προφορικού λόγου. Είναι προφανές ότι αντί να εγκαλείται η "εξουσία" για τις απειλές και τον εκφοβισμό στην εκφορά διαφορετικής άποψης και ερμηνείας, λοιδορείται ο δημοσιογράφος και νομιμοποιείται η φίμωση της κριτικής παρέμβασης. 


Όπως έχει πει και ο μεγάλος Όργουελ "Δημοσιογραφία θα πει να δημοσιεύεις όσα ενοχλούν τους άλλους και δεν θέλουν να μαθευτούν. Όλα τα άλλα είναι δημόσιες σχέσεις", ή πολιτική σπέκουλα, θα έλεγα εγώ.


Ως τελευταίο, θα έλεγα στους εκλεκτούς συναδέλφους της διοίκησης, να μην μπουν στον κόπο να με καλέσουν στα πειθαρχικά όργανα της Ένωσης.Τους τα χαρίζω, όπως επίσης τους παραδίδω και την ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ.

Η ΕΣΗΕΑ μπήκε στο χορό στηρίζοντας την ΝΔ

Με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε από το σχόλιο του δημοσιογράφου της ΕΡΤ και την απόφαση της ΝΔ για εμπάργκο στη δημόσια τηλεόραση, η δεξιοκρατούμενη ΕΣΗΕΑ μπήκε στο χορό στηρίζοντας την ΝΔ και με ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι «ο σεβασμός των αρχών του Κώδικα Δεοντολογίας πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος».

Παράλληλα, η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει ότι «η τήρηση του Κώδικα Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας των δημοσιογράφων είναι υποχρέωση και αυτοδέσμευση, οι οποίες περιφρουρούν το κύρος και την αξιοπιστία του έργου μας».

Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι η υπόθεση θα εξεταστεί από τα αρμόδια όργανα της Ένωσης. 

Ωστόσο σε παρόμοιες περιπτώσεις τηλεαστέρων που ξεδιάντροπα στηρίζουν φασιστικές πρακτικές δεν παίρνει θέση κι ας βοά ο τόπος από τις επιθέσεις φασιστών στην Λέσβο κατά μελών δημοσιογράφων της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Η ΝΔ αποσύρει τους εκπροσώπους της

Η Νέα Δημοκρατία, ανακοίνωσε την απόφασή της να αποσύρει από σήμερα όλους τους βουλευτές και τα στελέχη της από όλες τις συχνότητες της ΕΡΤ. 

Μετά την ανοιχτή επιστολή που έστειλε χθες στη διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης και την απάντηση της ΕΡΤ ότι δεν μπορεί να λογοκρίνει τους δημοσιογράφους της σήμερα δηλώνει ότι δεν επιθυμεί ούτε αναφορά στη δράση της στα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές. Παράλληλα ζητά να μάθει το κόστος των εκπομπών της ΕΡΤ, υπερασπιζόμενη δήθεν την δημόσια τηλεόραση που η ίδια διά του υπουργού της Κεδίκογλου είχε οδηγήσει στο μαύρο επί κυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου

«Είναι αυτονόητο ότι η ΕΡΤ θα συνεχίσει να καλύπτει τις δραστηριότητες των πολιτικών αρχηγών ακριβώς όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία» αναφέρει η ΕΡΤ σχετικά με το εμπάργκο που κήρυξε η ΝΔ. Όσον δε αφορά στα σχόλια για το κόστος των ενημερωτικών εκπομπών της ΕΡΤ, υπενθυμίζεται για μία ακόμη φορά ότι όλα τα οικονομικά στοιχεία είναι αναρτημένα στη Διαύγεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: