ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Κυβερνητικό Καλειδοσκόπιο της 25/9/2018


Η Γεροβασίλη για τα πρόσφατα περιστατικά βαρβαρότητας

Είδαμε πολίτες σε αυτά τα ανατριχιαστικά βίντεο τα οποία έχει πια δει το πανελλήνιο: Με ακραίες συμπεριφορές, ως δήθεν αυτοάμυνα. Εγώ δεν είδα καμία αυτοάμυνα. Εγώ είδα επίθεση και πολλοί άλλοι. Βαρβαρότητα την οποία βλέπουμε απέναντι σε ανθρώπους που είναι ευάλωτοι, περιθωριοποιημένοι. Δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα αυτό.

Έχουμε επίθεση σε μετανάστες,  σε νέους ανθρώπους, σε αδύναμες ομάδες. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί πολύ είναι η συμπεριφορά της κοινωνίας απέναντι στο διαφορετικό και πώς ο πολιτικός μας πολιτισμός και ο ο πολιτισμός αυτής της κοινωνίας. Είδαμε το περιστατικό αυτό με ακραία, βάρβαρη συμπεριφορά εκ μέρους πολιτών που προσπάθησαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. Είδαμε προχθές την επίθεση στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα. Είδαμε την επίθεση στον Γιώργο Καλαντζή, τον πρώην Βουλευτή της Ν.Δ. στην Καβάλα. Με την ευρύτερη έννοια του ηθικού αυτουργού και όχι με την στενή έννοια του νόμου, ηθικός αυτουργός είναι όποιος προσπαθεί να περάσει στην κοινωνία λογικές ακραίες, φασιστικού τύπου, συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν με δημοκρατική, ευρωπαϊκή, πολιτισμένη χώρα και με δημοκρατικούς ευαίσθητους πολίτες. Εμείς δεν θέλουμε οι πολίτες να είναι ένα συνονθύλευμα φοβισμένων ανθρώπων οι οποίοι αντιδρούν με τέτοιες συμπεριφορές.

Για τη θέση της ΝΔ σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ

Το χάος στη ΝΔ με την πρόταση Μητσοτάκη για τον ΕΝΦΙΑ στους δήμους έχει καταντήσει τραγέλαφος. Ο κ. Μητσοτάκης εξαγγέλλει, ο κ. Αυγενάκης διορθώνει και η κα Σπυράκη αναιρεί και αυτοαναιρείται. Για να έρθει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης να ξεκινήσει από την αρχή την ιλαροτραγωδία. Το μόνο στο οποίο όλοι συμφωνούν στη ΝΔ, είναι η πρόθεση ελάφρυνσης των οικονομικά ισχυρών. Με την πρόταση Μητσοτάκη, οι δήμοι με εύπορους δημότες θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους και οι λαϊκοί δήμοι ή θα αυξήσουν νομοτελειακά τον ΕΝΦΙΑ για να επιβιώσουν ή αλλιώς θα καταρρεύσουν. Δείτε εδώ τις σημερινές δηλώσεις Μητσοτάκη.

Σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος για τα Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων (απάντηση του Δ. Βίτσα)

Για άλλη μια φορά, η γνωστή πλέον ομάδα του «Φιλελεύθερου» έριξε μια φτυαριά λάσπης και «όπου κάτσει» και «όποιον πιάσει». Συγκεκριμένα, δημοσιεύει μια ατυχή εντολή του Διευθυντή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης προς τους διοικητές των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης να «αποσυμφορήσουν» τα ΚΥΤ (και όχι τα νησιά), διατηρώντας εντός του ΚΥΤ τον αριθμό πολιτών τρίτων χωρών που προβλέπει η δυναμικότητά  τους. Την εντολή αυτή ακύρωσα αμέσως για λόγους που κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος αντιλαμβάνεται. Η υλοποίηση αυτής της εντολής θα άφηνε πλέον των 10.000 ανθρώπων στη μοίρα τους, μακριά από τις παρεχόμενες υπηρεσίες και ακόμη χειρότερα θα τους διέχεε στις γύρω πόλεις και χωριά (εν προκειμένω για τη Μόρια, κυρίως στην πόλη της Μυτιλήνης, στη Μόρια, στα Πάμφυλα κλπ). Επιμένω πως το ζήτημα παραμένει η ταχύτητα των διαδικασιών και η αποσυμφόρηση των νησιών. Σε όποιους επιθυμούν ή φαντασιώνονται για αντιπολιτευτικούς λόγους εικόνες του 2015 στα νησιά ή εικόνες Αγίου Παντελεήμονα, καταυλισμούς στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην πλατεία Βικτωρίας, άτυπους καταυλισμούς στην Πάτρα, την Ηγουμενίτσα και άλλες πόλεις, όπως κατά την προ του 2015 περίοδο, εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να μην τους κάνουμε το χατίρι. Επιπλέον, δείτε συνημμένο αναλυτικό σημείωμα για τον αριθμό των προσφύγων στις δομές φιλοξενίας των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.


Μόνιμοι διορισμοί 15.000 εκπαιδευτικών την επόμενη τριετία

Όπως είχε δεσμευτεί προς την εκπαιδευτική κοινότητα και εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί, ο Κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε κατά τη συνάντησή του με τα Δ.Σ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ ότι συνολικά την επόμενη τριετία θα πραγματοποιηθούν 15.000 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών. Πρόκειται για δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία υλοποιείται από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι οι μόνιμοι διορισμοί, η στήριξη του δημόσιου σχολείου, των εκπαιδευτικών που το υπηρετούν και η κάλυψη των παιδαγωγικών αναγκών των μαθητών, αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί:
·     4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση, την επόμενη σχολική χρονιά 2019 – 2020, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό,
·     5.250 εκπαιδευτικών, τη σχολική χρονιά 2020 – 2021,
·     5.250 εκπαιδευτικών, τη σχολική χρονιά 2021 – 2022.
Για περισσότερα, δείτε εδώ.

Για την τροπολογία  της ΔΗΣΥ για μεταβιβάσεις ακινήτων στο ΤΑΥΠΕΔ
Δεν τίθεται κανένα θέμα μεταβίβασης στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, ούτε ακινήτων όπως αρχαιολογικοί χώροι, ούτε ακινήτων όπως είναι τα μνημεία, ο αιγιαλός, οι παραλίες, οι δασικές εκτάσεις, οι περιοχές NATURA.  Είναι προφανές, και με βάση την κοινή λογική και με βάση τη σχετική νομοθεσία, πως όλα αυτά είναι ειδικές κατηγορίες, είναι εκτός συναλλαγής, όπως ακριβώς αναφέρει ο νόμος. Αυτά εξαιρούνται και εκ των πραγμάτων δεν τίθεται θέμα μεταβίβασης. Το σύνολο των ακινήτων θα επανελεγχθεί, όπως αναφέρεται και στο σχετικό ΦΕΚ, και σε αυτό δεν χωρούν καθόλου παρερμηνείες. Οι μόνες μεταβιβάσεις αρχαιολογικών χώρων και ακινήτων τέτοιου είδους είναι οι μεταβιβάσεις που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση και δεν ξεχνάμε τα ακίνητα της Πλάκας ή το κτίριο που στεγάζεται το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού, και είναι ακίνητα που έχουν παραχωρηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση στο ΤΑΙΠΕΔ. Χαίρομαι που η αντιπολίτευση έχει, πλέον, την κοινή γραμμή με εμάς ότι δεν θα μεταβιβαστούν τέτοια ακίνητα. Και η υπουργική απόφαση δεν σημαίνει αυτομάτως τη μεταφορά των ακινήτων αλλά τον έλεγχο τους. Για περισσότερα, δείτε εδώ.

Σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών στην Αθήνα

Ο Ανδρέας Ξανθός, με στόχο την διεύρυνση των πολιτικών που ήδη εφαρμόζονται στο πεδίο των εξαρτήσεων και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών που επιβάλουν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες και τα νέα δεδομένα στη χώρα με επιστολή του καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (υπουργεία Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, Δήμος Αθηναίων, Περιφέρεια Αττικής, πολιτικά κόμματα, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, 18ΑΝΩ-ΨΝΑ και ΜΚΟ) να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Σκοπός η εκπόνηση Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση των συνεπειών που προκαλεί η χρήση ψυχοτρόπων ουσιών στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας.


Για την κλήση του γραμματέα της ΛΑΕ

Η κλήση του γραμματέα της ΛΑΕ Π. Λαφαζάνη για παροχή εξηγήσεων στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης προκαλεί δικαιολογημένες αντιδράσεις. Είναι αδιανόητο να καλείται σε εξηγήσεις αρχηγός κόμματος για την πολιτική του δράση και τη στήριξη κινητοποιήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερά υπερασπίζεται τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών.

Διάθεση κονδυλίων στις πυρόπληκτες περιοχές
Στη διάθεση ποσού ύψους 16,9 εκατομμυρίων ευρώ για αντιδιαβρωτικά – αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές των Δήμων Ραφήνας – Πικερμίου, Μαραθώνος και Μεγαρέων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής.  Με αυτόν τρόπο θα εκκινήσουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις αντιδιαβρωτικής προστασίας στις πυρόπληκτες περιοχές από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Για τις  παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων
Επιστολή 27 ευρωβουλευτών από 4 πολιτικές ομάδες (Αριστερά, Σοσιαλιστές, πράσινοι, Φιλελεύθεροι) προς την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φεντερίκα Μογκερίνι, συνυπογράφει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, στην οποία εκφράζονται σοβαρές ανησυχίες «για τις ολοένα και πιο σοβαρές και κρίσιμες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, καθώς και για τις σοβαρές απειλές για τη λύση των δύο κρατών που θέτουν τα σημερινά σχέδια για την ανασύνταξη των ορίων της Ιερουσαλήμ». Οι ευρωβουλευτές ζητούν από την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. να αναλάβει άμεσα συγκεκριμένες ενέργειες για να εμποδίσει «την προώθηση μονομερών σχεδίων από μέλη της ισραηλινής κυβέρνησης». «Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να τηρήσει τις δικές της υποχρεώσεις σεβασμού, προστασίας και προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού πληθυσμού και να ζητήσει από την ισραηλινή κυβέρνηση να εγκρίνει τις ακόλουθες συστάσεις», συμπληρώνουν.
Καταβολή Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης
Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Αυγούστου 2018. Το ποσό των 68.948.019,75 ευρώ θα καταβληθεί σε 306.196 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 625.000 άτομα.

Για τη συνάντηση του Αλ. Χαρίτση με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ

Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και αναλυτική συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, αλλά και με τα στελέχη της Αρχής, αναφορικά με τις Προκηρύξεις του Υπουργείου Εσωτερικών που βρίσκονται σε εξέλιξη και ειδικότερα για την πρόσληψη προσωπικού στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Συζητήσαμε και για τον σχεδιασμό που κάνουμε, έτσι ώστε να μπορέσουμε σταδιακά και βάσει των δυνατοτήτων που πλέον διανοίγονται μετά και την έξοδο από τα μνημόνια να αποκαταστήσουμε στο βαθμό του εφικτού τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στην Αυτοδιοίκηση σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Συζητήσαμε για τον διαγωνισμό 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ, ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα για την ελληνική Δημόσια Διοίκηση, μία τόσο μεγάλη Προκήρυξη  η οποία καλύπτει πολύ σημαντικές ανάγκες των δήμων σε όλη τη χώρα, με προσωπικό ειδικά στον τομέα της καθαριότητας αλλά και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης, με περίπου 8.500 εργαζόμενους. Συζητήσαμε και άλλες Προκηρύξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η συμπληρωματική Προκήρυξη για την κάλυψη επιπλέον θέσεων στους δήμους και τον τομέα της καθαριότητας, αλλά η προκήρυξη την οποία θα ανακοινώσουμε πολύ σύντομα σε σχέση με την πρόσληψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού σε μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους της χώρας. Πρόκειται για 118 θέσεις εργασίας που θα καλύψουν πολύ σημαντικές ανάγκες και κενά σε μικρούς δήμους της χώρας για την υλοποίηση και έργων τα οποίο είναι πολύ κρίσιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: