ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Σχέδιο για την φροντίδα των αδέσποτων στο ΠΠΓΝ Ρίου



Νέα οργανωμένη προσπάθεια προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα που υπάρχει στην περιοχή του Ρίου και πιο συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο της περιοχής καθώς και στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, κάνουν ο Δήμος, η διοικήτρια του ΠΠΓΝ Ρίου, το ΑΕΙ της πόλης και φιλοζωικές οργανώσεις.


Μάλιστα χθες Δευτέρα έγινε μια συνάντηση στους χώρους του Νοσοκομείου όπου αποφασίστηκαν συγκεκριμένα βήματα, ενώ εξετάζεται να παραχωρήσει εκ νέου το Πανεπιστήμιο τον χώρο του καταφυγίου «Μέριμνα» που έκλεισε η Περιφέρεια μετά από σχετική καταγγελία. Ήδη ο χώρος της Μέριμνας χρησιμοποιήθηκε μέσα στο καλοκαίρι για την στείρωση σημαντικού αριθμού αδέσποτων σκύλων που περιφέρονται κοντά και μέσα στο Νοσοκομείο. Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί ώστε το σύνολο των ζώων να στειρωθεί και να τσιπαριστεί ώστε να ελέγχεται ο πληθυσμός του.
Μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,» για το θέμα η διοικήτρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, Παναγούλα Μαμμή, επισήμανε ότι η στείρωση έχει προχωρήσει σε μεγάλο ποσοστό και θα υπάρξει σύντομα δεύτερη φάση για τα υπόλοιπα. Παράλληλα εξήγησε ότι έχει μια επίβλεψη και τελικά βρέθηκε ένα σημείο όπου θα τοποθετηθούν ταΐστρες και ποτίστρες για τα ζώα. «Βρήκαμε ένα σημείο που είναι εκτός των «συνόρων» του τμήματος του Πανεπιστημιακού και του Νοσοκομειακού ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να «σπρώξουμε» τα σκυλιά προς τα εκεί.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν πάρα πολλοί που τους προσφέρουν τροφή μέσα στους χώρους του Νοσοκομείου. Βρήκαμε έναν χώρο ο οποίος είναι αρκετά εκτεταμένος για να τα έχουμε εκεί. Σε τρία διαφορετικά μέρη θα τοποθετήσουμε ταΐστρες και νερό ώστε να κατευθύνονται εκεί. Το δεύτερο κομμάτι αφορά τους ασθενείς και τους συγγενείς προς τους οποίους θα υπάρξει ενημέρωση για να δίνουν τα φαγητά στην φύλαξη του Νοσοκομείου και να τα μεταφέρουμε εμείς στο σημείο που θα ταΐζουμε τα σκυλιά», επισήμανε μεταξύ άλλων η κυρία Μαμμή.

Εκτός των άλλων υπογράμμισε ότι: «Το απώτερο σχέδιο περιλαμβάνει το κατά πόσο Πανεπιστήμιο, με απόφαση της Συγκλήτου, παραχωρήσει ξανά την Μέριμνα. «Ο Δήμος κι εγώ θα κάνουμε σχετικά αιτήματα. Διαφορετικά πρέπει να βρούμε άλλα μέρη που είναι δύσκολο. Ο Αντιπρύτανης πάντως (Χρ. Μπούρας) μας ενημέρωσε ότι υπάρχει μια επιχορήγηση με πολλά εκατομμύρια για διαμόρφωση του χώρου με πάρκο, αθλοπαιδιές κ.α. Θα καταλάβει όλη την έκταση και δεν θα υπάρχει χώρος για την Μέριμνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: