ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Μέρες δόξας πλατείας Ομονοίας στα Ταμπάχα Πατρών!

Γιορτινές ημέρες Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς στην Πάτρα, απέναντι από τα Δικαστήρια, στο καφενείο του Μπουγιουκτερέ.

Μόνον βαρέλι της Τροχαίας, α λα παλαιά στις λεωφόρους της Πάτρας, ακόμη δεν έχει εγκατασταθεί!


Κανονική εκκίνηση την π. Δευτέρα για στη μίνι περιμετρική της Πάτρας, η οποία προκαλεί πονοκεφάλους σε κομβικά σημεία της. Τα παράπονα πέφτουν σαν βροχή για τους χρόνους των φωτεινών σηματοδοτών και άλλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρήγγειλε συγκοινωνιακή μελέτη κατά τη διάρκεια της οποίας θα καταγραφούν οι παρενέργειες στο κυκλοφοριακό της Πάτρας, ειδικά μετά την έναρξη λειτουργίας της νέας λεωφόρου.

Να ελπίζουμε ότι ο... συνκυ(σ.σ.: ναι με ύψιλον, από τον κύνα)νωνιολόγος δεν θα μας περάσει για  σκυλιά του... πεταματού, γιατί υπόψη ότι στην Παπαδιαμαντοπούλου οι κάτοικοι που βογκούν από την ταχύτατη διέλευση οχημάτων -ιδιαίτερα βαρέων- δεν αφήνουν ούτε τα σκυλιά τους να περάσουν απέναντι πεζοδρόμιο, λόγω κινδύνου να γίνουν αλιάδα από καναν ασυνείδητο οδηγό. Και εφόσον έχει αξία ο σκύλος, άλλη τόση αξία θα πρέπει να έχει και ο κάτοχός του!

Στην δε οδό Γερανείων, παράπλευρη της μίνι Περιμετρικής, οι κάτοικοι ζουν με τον φόβο ενδεχόμενου ακούσματος του πρώτου θανατηφόρου τροχαίου. Η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, που αποσκοπεί στην αύξηση ταχύτητας των διερχομένων οχημάτων, λειτουργεί ως μαγνήτης για τους οδηγούς της νέας λεωφόρου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους  περίοικους!

Αλλά από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, σε τρία σημεία πέφτει όλη η προσοχή της στην μίνι περιμετρική από την στιγμή που παραδόθηκε. Πρόκειται για τα δύο  σημεία εισόδου – εξόδου του δρόμου, το πρώτο στον κόμβο Κουρτέση, το δεύτερο στα Ταμπάχανα και ένα ακόμη που αφορά στον Κόμβο κάτω από το Δασύλλιο και την οδό Μπουκαούρη. Αγρόν ηγόρασε η Περιφέρεια για τους κατοίκους των υπολοίπων σημείων!

Κι ωστόσο έντονες είναι οι διαμαρτυρίες και οι αντίστοιχες παραβάσεις και στον κόμβο Ταμπαχάνων, όπου παρά το απαγορευτικό για στροφή αριστερά, το 40% των οδηγών στρίβει καθώς δεν υπάρχει άλλος κοντινός δρόμος για να κατευθυνθούν προς την περιοχή των Συνόρων, ένα χιλιόμετρο πιο πάνω.

Για δε την οδό Μακρυνόρους, στην συμβολή της με την οδό ΙΙΙ Ορειβατικού, πλέον ισχύει η εγκατάλειψη από τους οδηγούς, που μετά την αφαίρεση του φωτεινού σηματοδότη της Τροχαίας, η έξοδος φαντάζει σάλτο μορτάλε για την ζωή τους και για το όχημά τους.  

Αποτέλεσμα αυτών είναι η εξακολούθηση της πεπατημένης. Δηλαδή από τον δρόμο της Αρόης, όπου και η κουκουναριά και αντί να στρίψουν στην Τισσαμένους για να συναντήσουν την Μακρυνόρους, τραβούν για την Μεσσάτιδος και από κεί ντουγρού για τα Ταμπάχα. Και να το γαμοσταυρίδι για τα νέα μέτρα. Κι ωστόσο η πλατεία Ταμπαχάνων γνωρίζει μέρες δόξας λαμπρής, δίκην πλατείας Ομονοίας Αθηνών, όπου συμβάλλονται αρκετές οδοί.

Προς επίρρωση δε, των παραπάνω, αναφέρω αυτό που βλέπω από την Δευτέρα καθημερινά τις πρωινές ώρες. Τροχονόμος ή συνεργείο τροχονόμων ρυθμίζει την κυκλοφορία και μόνον βαρέλι της Τροχαίας, α λα παλαιά στις λεωφόρους της Πάτρας, ακόμη δεν έχει εγκατασταθεί!

Άοκνες οι προσπάθειες των ανδρών της Τροχαίας, αλά μόνον αυτές φθάνουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: