ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Εορτάζουν την Απελευθέρωση, αλλά όχι και τους πεσόντες Αχαιούς στην Κύπρο!

Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι των Τούρκων. Πόσοι από αυτούς γύρισαν στις εστίες τους;


Η μνημόνευση των Αχαιών μαχητών που έπεσαν στην μαρτυρική μεγαλόνησο, σε άνισες μάχες, προδομένες  από τις χούντες της Ελλάδας και της Κύπρου, δεν ενδιαφέρει το ΔΗΠΕΘΕ!

  

Το είδαμε και αυτό από τους ολίγους-ολίγιστους, για την ανάληψη ευθυνών που συνεπάγεται η θέση του υπευθύνου για την διάδοση και καλλιέργεια της ιστορικής μνήμης. Και μάλιστα σε μία εποχή, όπου οι αμνήμονες αναθεωρητές της Ιστορίας έχουν εισβάλει βάνδαλα  στους θύλακες που καλλιεργείται η αναγέννηση του ενδιαφέροντος, ως απάντηση στην αναζωπύρωση του φιλοφασιστικού εσμού των κεκραχτών του κορακοπουλιού των θιασωτών της επάρατου!

Η μνημόνευση των Αχαιών μαχητών που έπεσαν στην μαρτυρική μεγαλόνησο, σε άνισες μάχες, προδομένες  από τις χούντες της Ελλάδας και της Κύπρου, υπερασπιζόμενοι διαχρονικές αξίες, φαίνεται να μην λέει τίποτε στους υπευθύνους του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, που μάλλον ούτε και που θα φαντάζονται τι έγινε το καλοκαίρι του 1974 και εξισώνουν το αίτημα της ΕΣΗΕΠΗΝ για παροχή της αίθουσας του Δημ. Θεάτρου ώστε να πραγματοποιηθεί επαξίως εκδήλωση μνήμης, με αίτημα του οποιουδήποτε εκπολιτιστικού συλλόγου για μία συνηθισμένη σωματειακή εκδήλωση!

Δικαίως λοιπόν να εξεγείρεται ο Γραμματέας της ΕΣΗΕΠΗΝ Γιώργος Καρβουνιάρης και να καταχεριάζει την ηγεσία του ΔΗΠΕΘΕ, αλλά αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να πάρει θέση ο Δήμαρχος Κ. Πελετίδης γιατί είναι σχήμα οξύμωρο, από την μία να εορτάζει ο Δήμος την απελευθέρωση της πόλης από τα φασιστικά στρατεύματα το 1944, αλλά ταυτόχρονα να μην παρέχει το Δημοτικό Θέατρο για μία τελετή μνήμης κατ' εξοχήν εθνική και αντιμιλιταριστική, εν έτει 2018.

Το σύνθημα για τις τουρκικές θηριοδίες  στην Κύπρο «Δεν Ξεχνώ» δεν μπορεί να πηγαίνει αντάμα με το «Αδιαφορώ»! Το πνεύμα της αντιμιλιταριστικής, αντιφασιστικής στάσης δεν μπορεί να μην αγγίζει την ηγεσία του ΔΗΠΕΘΕ.


Το άρθρο του Γιώργου Καρβουνιάρη

Διαβάστε παρακάτω το άρθρο του Γ. ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ, δημοσιευμένο στο Thebest.gr σήμερα υπό τον τίτλο «Μνημείο... ασέβειας ή θέατρο παραλόγου;».

«Πριν από μερικές ημέρες το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), της μεγαλύτερης δηλαδή γεωγραφικά Ένωσης Δημοσιογράφων της χώρας που καλύπτει την Πελοπόννησο, την Ήπειρο και όλα τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου και εδρεύει στην Πάτρα, αποφάσισε από κοινού με τον Σύνδεσμο Αχαΐας-Κύπρου «Αχαιών Ακτή» να διοργανώσει τιμητική εκδήλωση για τους Αχαιούς πεσόντες- αγνοούμενους και όσους υπηρέτησαν στην Κύπρο κατά την Τουρκική εισβολή, το 1974.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που θα πάρει μεγάλες διαστάσεις καθώς θα κληθούν μεταξύ άλλων και επιφανείς προσωπικότητες των δύο χωρών, καθώς επίσης κόμματα και φορείς.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί χώροι εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα και φυσικά στην Πάτρα θα θεωρούσαν τιμή τους να φιλοξενήσουν μια τέτοια υψηλού συμβολισμού εκδήλωση, η ΕΣΗΕΠΗΝ, επέλεξε έναν χώρο, σημείο αναφοράς για το Δήμο Πατρέων, θέλοντας να καταστήσει το Δήμο και την πόλη συμμέτοχους σε κάτι τόσο σημαντικό.

Ζήτησε λοιπόν από το ΔΗΠΕΘΕ να παραχωρήσει το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

Μέσα σε τρεις ημέρες ήλθε η απάντηση, μνημείο προκλητικότητας και αλαζονείας!

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων ΔΗΠΕΘΕ, απάντησε λοιπόν ότι αποφάσισε «να μην γίνεται παραχώρηση του θεάτρου εκτός των παραστάσεων και δράσεων του ΔΗΠΕΘΕ καθώς και εκδηλώσεων του Δήμου Πατρέων»!!!

Οποιαδήποτε λοιπόν εκδήλωση του Δήμου σημαντική ή ασήμαντη θα μπορούσε να φιλοξενηθεί στο χώρο.

Όχι όμως η εκδήλωση μνήμης για τους Αχαιούς πεσόντες της Κύπρου, μια εκδήλωση που ξεπερνά το όρια της Πάτρας και τα σύνορα της χώρας.

Το χειρότερο όμως είναι η ασέβεια απέναντι στους νεκρούς και τους συγγενείς τους από αυτούς που θεωρούν προσωπικό τους τσιφλίκι το θέατρο- σύμβολο της Πάτρας.

Ασεβείς, μικρόψυχοι, κοινωνικά μύωπες, με ιδιοκτησιακή αντίληψη, βλάπτουν σοβαρά την Πάτρα και τους δημότες της...

Και κάτι τελευταίο: Η Ένωση Συντακτών διαθέτει χώρο εκδηλώσεων αλλά προτίμησε να "ανοίξει" την σημαντική αυτή υπόθεση στην πόλη. Μια αίθουσα εκδηλώσεων που έχει διαθέσει κατά καιρούς σε όποιον φορέα την είχε ζητήσει φυσικά ακόμα και για συνεντεύξεις που αφορούσαν δράσεις του Δήμου Πατρέων...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: