ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Παραίτηση από το Δ.Σ. βασικών μετόχων της Folli Follie



Σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας από το ταμειακό έλλειμμα εκατομμυρίων ευρώ


Την παραίτηση των ιδρυτών, βασικών μετόχων και εκτελεστικών μελών του διοικητικού συμβουλίου κ. Δημήτρη και Αικατερίνης Κουτσολιούτσου, αποφάσισε το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie, που συνεδρίασε με πρωτοβουλία του προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου κ. Παναγιώτη Αλεξάκη.

Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου υπήρξε μαραθώνια, καθώς ξεκίνησε στις 6 μ.μ. χθες και έληξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα και είναι αποκαλυπτική των ραγδαίων εξελίξεων στον όμιλο μετά και την παραίτηση της Rothschild.

Ο διεθνής οίκος, σύμφωνα με άρθρο της ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΩΡΤΖΗ στην kathimerini.gr, είχε προσληφθεί ως βασικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της διοίκησης και των βασικών μετόχων της Folli Follie προκειμένου να «τρέξει» τη διαδικασία εξεύρεσης κεφαλαίων και στρατηγικών επενδυτών.

Μαζί με τη Rothschild, την παραίτησή τους έχουν υποβάλλει ο νομικός σύμβουλος Allen & Overy με έδρα το Λονδίνο, αλλά και η Ελληνική δικηγορική εταιρεία Μπερνίτσας, που είχαν αναλάβει τη νομική υποστήριξη του διεθνούς οίκου στο έργο της αναδιάρθρωσης.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie συζητήθηκε το πόρισμα της Alvarez & Marshall, που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα σήμερα.

Πληροφορίες που δεν έχουν διασταυρωθεί κάνουν λόγο για ταμειακό έλλειμμα περί τα 200 έως 250 εκατ. ευρώ, ενώ σημαντικό έλλειμμα – σε σχέση με τα επίσημα στοιχεία - φαίνεται να υπάρχει και στη μητρική, που εδρεύει στην Ελλάδα!Πλέον, η έκθεση της Alvarez & Marshal θα παραδοθεί για αξιοποίηση στην Ernst & Young που έχει αναλάβει τον επανάλεγχο των οικονομικών στοιχείων της μητρικής και τη σύνταξη ενοποιημένου ισολογισμού. Αν και υπάρχουν πληροφορίες στην αγορά ότι και η ΕΥ έχει υποβάλει την παραίτησή της από το εν λόγω εγχείρημα…

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα της Alvarez, προσδιορίζει το έλλειμμα του Folli Follie Group από τις δραστηριότητες στην Ασία στα 290 εκατ. δολάρια.

Στη χθεσινή συνεδρίαση έγινε επίσης προσπάθεια να αποτραπεί η αποχώρηση της  EY, που είχε οριστεί ορκωτός λογιστής με ευθύνη τον έλεγχο και την αναμόρφωση των οικονομικών καταστάσεων του 2017 που αμφισβητούνται ως προς την αξιοπιστία τους.

 

«Ενωση»: Χρέος της πολιτείας η διασφάλιση των χιλιάδων θέσεων εργασίας


Για την υπάρχουσα δυσμενή κατάσταση ο πανελλαδικ΄πος σύλλογος «Ένωση» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», παρακολουθεί τις εξελίξεις στην ελληνικών συμφερόντων εταιρεία Folli Follie και εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το μέλλον των χιλιάδων οικογενειών που εργάζονται σ’ αυτήν.

Η περίπτωση της Folli Follie δεν είναι μια απάτη που έγινε ξαφνικά το 2017. Σύμφωνα με τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την παραποίηση οικονομικών στοιχείων της ασιατικής θυγατρικής της Folli Follie, προκύπτει χωρίς αμφιβολία ότι πρόκειται για μια παλιά απάτη, με χρονική διάρκεια μεγαλύτερη της μιας χρήσης.

Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα και πλέον ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει ποια θα είναι η εξέλιξη, αλλά μάλλον δεν θα είναι καλή για την εταιρία και τους εργαζόμενους. Η πολιτεία έχει χρέος όχι μόνο να αποκαλύψει το μέγεθος της απάτης και να αποδώσει τις εκ του νόμου προβλεπόμενες ευθύνες εκεί που αναλογούν, αλλά θα πρέπει ταυτόχρονα να διασφαλίσει και τις θέσεις εργασίας των χιλιάδων εργαζομένων της Folli Follie, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που «διασφάλισε» τα υπογράφοντα τις οικονομικές καταστάσεις του 2017 πρόσωπα…

Τα «μαγειρέματα» και τις απάτες μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, με την ανοχή ή την εμπλοκή και κρατικών παραγόντων, δεν θα τα πληρώνουν μια ζωή οι εργαζόμενοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: