ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Ξεκίνησε χθες το 35ο Συνέδριο Υπαλλήλων ΟΑΕΔ στο Ρίο


΄Αποψη από την αίθουσα των εργασιών του 35ου Συνεδρίουν των Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ στο ξενοδοχείομ Porto Rio Πατρών.

Στο Ξενοδοχείο ΠΟΡΤΟ ΡΙΟ και τερματίζονται σήμερα με ψηφοφορίες και προτάσεις για τη δράση της Ομοσπονδίας


Ξεκίνησε με επιτυχία και την συμμετοχή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Κ. Σπαρτινού και Ανδρ. Ριζούλη, από χθες Πέμπτη και συνεχίζεται σήμερα το 35ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας υπαλλήλων ΟΑΕΔ, που πραγματοποιείται στη σάλα του Ξενοδοχείου ΠΟΡΤΟ ΡΙΟ, στο δημοτικό διαμέρισμα Ρίου Πατρών, με σύνθημα “Η εργασία αποτελεί δικαίωμα” και  με την εμβληματική αναφορά στην ανεργία, που παραμένει το κυριότερο πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας ενώ ο ΟΑΕΔ είναι ο μοναδικός δημόσιος φορέας άσκησης κρατικής πολιτικής για την καταπολέμησή της.

Σε παρέμβασή τους ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γεώργιος Μακράκης και ο Γεν. Γραμματέας Κωνστ. Τηλιγάδας αναφέρθηκαν στην σημασία του Συνεδρίου, χαιρετίζοντας τις εργασίες του.



Ο Κ. Τηλιγάδας για τον ρόλο των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ λέει:

«Σαν συνδικαλιστές δεν περιορίσαμε τις διεκδικήσεις μας αποκλειστικά για θέματα που αφορούν μόνο τους εργαζόμενους του οργανισμού, αλλά αναδείξαμε προβλήματα που αφορούν την κοινωνία και διεκδικήσαμε με επιτυχία την επίλυση τους (όπως για παράδειγμα, η εγγραφή στα μητρώα σπουδαστών ΙΕΚ, αστέγων και προσφύγων κ.α). Βρεθήκαμε με τις κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις μας και σε συνεργασία με τα πρωτοβάθμια σωματεία μας, δίπλα σε συμπολίτες μας που βρίσκονταν σε ανάγκη, αντιλαμβανόμενοι πως και εμείς είμαστε κομμάτι της κοινωνίας.

Ο ΟΑΕΔ είναι ο κύριος βραχίονας του κράτους για την εφαρμογή πολιτικών απασχόλησης και αντιμετώπισης της ανεργίας. Το κοινωνικό του αποτύπωμα είναι εμφανές, είτε μέσω της στήριξης της απασχόλησης με τα προγράμματά του είτε μέσω της χορήγησης επιδομάτων. Ο κοινωνικός του ρόλος δεν αμφισβητείται και εμείς σαν υπάλληλοί του αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα του έργου που μας έχει ανατεθεί.

Εμείς σαν εργαζόμενοι του οργανισμού, πάντα είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό του ανέργου και του εργαζόμενου πολίτη».




Οι χθεσινές εργασίες του Συνεδρίου


Αφού νομιμοποιήθηκαν οι σύνεδροι, ακολούθησαν η εκλογή οργάνων και  οι χαιρετισμοί  των προσκεκλημένων. Το άνοιγμα των εργασιών του Συνεδρίου άρχισε με εισήγηση του Κατσορίδα Δημ., Ερευνητή, Επιστημονικού συνεργάτη του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, που παρουσίασε το θέμα «Η ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα και οι προοπτικές τους».

Ακολούθησε εισήγηση με θέμα «Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, 35 Χρόνια  Ιστορίας από τους Μακράκη Γεώργ., Πρόεδρο Ο.Υ. ΟΑΕΔ,   Κανελλίδη Δημ. και Δοβρίδη Γεώρ.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε Διοικητικός Απολογισμός-Διεκδικητικό Πλαίσιο από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Οικονομικός Απολογισμός από τον Ταμία της Ομοσπονδίας και Προϋπολογισμός επόμενης περιόδου.

Ακολούθως ανάγνωση έκθεσης Εξελεγκτικής Επιτροπής,  τοποθετήσεις Συνέδρων για τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό και δευτερολογίες. 

 


Σύμφωνα με το σημερινό πρόγραμμα, Παρασκευής 28-9-2018, προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες:

09:00  Ψηφοφορίες για τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό
           Τοποθετήσεις και Προτάσεις Συνέδρων για την δράση της
           Ομοσπονδίας την επόμενη περίοδο.
10:30  Οι Πρωτοβάθμιες Ενώσεις στο επίκεντρο. Συζήτηση για τη
           λειτουργία και τα επιμέρους προβλήματα των πρωτοβάθμιων
           οργάνων.
12:00   Λήψη αποφάσεων
12:30   Διάλειμμα
14:00   Ανάγνωση πορισμάτων
15:00   Λήξη Συνεδρίου.

______________
* Οι φωτογραφίες προέρχονται από την προσωπική σελίδα, που διατηρεί στο fb o Kώστας Τηλιγάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: