ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Αποκαλυπτήρια της προτομής του Σπύρου Μαρινάτου

Ο Σπ. Μαρινάτος στον αρχαιολογικό χώρο Ακρωτηρίου.

Στο Ακρωτήρι, από τον δήμαρχο Θήρας Νικ. Ζώρζο
Ο δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος σας προσκαλεί να παραβρεθείτε στα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου αρχαιολόγου Σπυρίδωνα Μαρινάτου που θα γίνουν την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 11.00 το πρωί στον χώρο των αρχαιολογικών ανασκαφών του Ακρωτηρίου.
Λίγο πριν τα αποκαλυπτήρια θα τελεστεί επίσης επιμνημόσυνη δέηση με αφορμή τα 44 χρόνια από τον θάνατό του.

Ο αρχαιολόγος και ακαδημαϊκός Σπύρος Μαρινάτος έχει συνδέσει το όνομά του με τη Σαντορίνη. Από το 1967 οπότε ξεκίνησε τις ανασκαφές του στο νησί, έως το 1974 που έφυγε από τη ζωή, ανακάλυψε τον προϊστορικό οικισμού του Ακρωτηρίου. Όλα ξεκίνησαν από ένα άρθρο που έγραψε το 1939 σε ένα βρετανικό επιστημονικό περιοδικό, στο οποίο υποστήριζε ότι ο Μινωικός Πολιτισμός καταστράφηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης.
Αν και η θεωρία του αρχαιολόγου για την καταστροφή της Μινωικής Κρήτης δεν επαληθεύτηκε, η ανακάλυψή του προϊστορικού οικισμού στο Ακρωτήρι, θεωρείται κορυφαία στιγμή της αρχαιολογίας διεθνώς. Ο Μαρινάτος υπήρξε γενικός διευθυντής Αρχαιοτήτων.
Η προτομή του Σπυρίδωνα Μαρινάτου φιλοτεχνήθηκε από την γλύπτρια κ. Μαίρη Παπακωνσταντίνου με χορηγία του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: