ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΟΣΠΕΡΤ: Αντισυνταγματικές οι φανφάρες και απειλές Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ:  Μεθοδευμένη και συστηματική στοχοποίηση

«Το εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία. Αποτελεί την κλιμάκωση της μεθοδευμένης και συστηματικής στοχοποίησης της δημόσιας τηλεόρασης από τον Κ. Μητσοτάκη» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Όπως σημειώνει, «είναι προφανές ότι στην αντίληψη της Ν.Δ. για την ενημέρωση δεν χωρά η δημόσια ραδιοτηλεόραση, παρά μόνο οι ιδιωτικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί. Αυτό έδειξε και το πρόσφατο παρελθόν, με το αντισυνταγματικό κλείσιμο και το “μαύρο” στην ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, για το οποίο διασύρθηκε η χώρα μας διεθνώς. Η Ν.Δ. είναι εκτεθειμένη πρώτα από όλα στους Έλληνες πολίτες, που στηρίζουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση».

ΠΟΣΠΕΡΤ: Να καλύπτονται τηλεοπτικά όλες οι εμφανίσεις της ΝΔ
Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ, το συνδικαλιστικό όργανο της ΕΡΤ, απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία καλεί «τη διοίκηση, το ΕΣΡ και κάθε αρμόδιο θεσμό, να αγνοήσει τις αντισυνταγματικές - μικροπολιτικές φανφάρες και απειλές του κ. Μητσοτάκη, και να προστατεύσουν την ελευθερία της δημοσιογραφικής έκφρασης και τον συνταγματικά καθορισμένο ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε ό,τι αφορά την ενημέρωση». 

«Αυτοί που κατάφεραν να γίνουν οι πρώτοι παγκοσμίως που έριξαν 'μαύρο' στην ενημέρωση και τον πολιτισμό κλείνοντας πραξικοπηματικά την ΕΡΤ, αυτοί που καταγγέλθηκαν από διεθνείς οργανώσεις και συνδικάτα ότι με την διακυβέρνησή τους έριξαν την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης σε ότι αφορά την ελευθερία στην ενημέρωση, είναι εκείνοι που σήμερα με θράσος χιλίων πιθήκων μιλούν για «πλουραλισμό», «ακομμάτιστη δημόσια ραδιοτηλεόραση» κλπ, αλλά που όταν ενοχλούνται από τις ελεύθερα εκφρασμένες απόψεις, απειλούν και εγκαλούν τους πάντες, φανερώνοντας το αληθινό τους πρόσωπο και την ακροδεξιά τους αντίληψη περί Δημοκρατίας και ελευθερίας στη δημοσιογραφική έκφραση, άποψη - κριτική» αναφέρει σε ανακοίνωσή της το συνδικαλιστικό όργανο της ΕΡΤ, απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία. 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει ότι τα στελέχη της ΝΔ, «σωστά δηλώνουν ότι η ΕΡΤ ανήκει στους Έλληνες πολίτες, όμως αυτό το 'ξέχασαν' τον Ιούνιο του 2013 όταν πλήγωναν τη δημοκρατία και ζημίωναν την ελληνική οικονομία με το 'πραξικόπημα του μαύρου'. Σκέφτηκαν άραγε τους Έλληνες πολίτες-φορολογούμενους όταν ζητούσαν να διαγραφούν τα εκατοντάδες εκατομμύρια που πήραν 'δανεικά κι αγύριστα' από τις κρατικές τότε τράπεζες με τρόπους που σήμερα εξετάζει η δικαιοσύνη;».

«Οι αντιφάσεις των ανακοινώσεών τους καταδεικνύουν όχι μόνο την ανοησία τους, αλλά κυρίως τη δολιότητα και τη μανία του αρχηγεύοντος Μητσοτάκη να προβάλλει διαρκώς τον εαυτό του» συνεχίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ. Ως «άλλος Βοναπάρτης» υποστηρίζει, «όχι μόνο απαγορεύει στα στελέχη και τους βουλευτές του να προσεγγίσουν την ΕΡΤ, αλλά επιβάλλει στην δημόσια ραδιοτηλεόραση μια ιδιότυπη λογοκρισία , απαγορεύοντας την μετάδοση ειδήσεων που αφορούν στη ΝΔ αλλά όχι τον ίδιο, ενώ απαιτεί με έξοδα του Έλληνα πολίτη να καλύπτονται τηλεοπτικά όλες οι εμφανίσεις του και να μοιράζονται παράνομα και καταχρηστικά ΔΩΡΕΑΝ στα κανάλια των φίλων του Βαρώνων».

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας «ξεπέρασαν ακόμα και τον εαυτό τους» όταν «εγκαλούν το ΕΣΡ, το οποίο όπως οι ίδιοι τονίζουν, 'έχει την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα να διασφαλίζει την αντικειμενική μετάδοση ειδήσεων και πληροφοριών', ζητώντας του ωστόσο να πράξει αντισυνταγματικά, αντιδημοκρατικά, δηλαδή φασιστικά, ώστε τελικά να γίνει λογοκριτής των ΑΠΟΨΕΩΝ που τυχόν εκφράζουν οι δημοσιογράφοι».

«Στα μυαλά του ηγετικού πυρήνα της ΝΔ, κυκλοφορούν τα λόγια και τα έργα του Πινοσέτ, γεγονός που καταδείχθηκε, όχι μόνο πρόσφατα με τη γνωστή δήλωση του Καραγκούνη, αλλά και όταν 'ίδρυσαν' το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ χρησιμοποιώντας τον ίδιο ακριβώς λογότυπο με την δημόσια τηλεόραση της Χιλής την εποχή του αιμοδιψή δικτάτορα. Στα δικά μας μυαλά, όπως και στο μυαλό κάθε εργαζόμενου και κάθε δημοκράτη, αντίθετα, υπάρχουν τα λόγια του Αλμπέρ Καμύ : «Ο ελεύθερος Τύπος μπορεί να είναι, είτε καλός είτε κακός, αλλά χωρίς ελευθερία, είναι απόλυτα βέβαιο ότι ο Τύπος δεν μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο από κακός» σημειώνει η ΠΟΣΠΕΡΤ .

Τέλος, το συνδικαλιστικό όργανο της ΕΡΤ, καλεί «τη διοίκηση, το ΕΣΡ και κάθε αρμόδιο θεσμό, να αγνοήσει τις αντισυνταγματικές - μικροπολιτικές φανφάρες και απειλές του κ. Μητσοτάκη, και να προστατεύσουν την ελευθερία της δημοσιογραφικής έκφρασης και τον συνταγματικά καθορισμένο ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε ό,τι αφορά την ενημέρωση».


Δεν υπάρχουν σχόλια: