ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Δεν πλήρωσε τα χρέη του κόμματός του αλλά ενδιαφέρεται και για τις ασφαλιστικές εταιρείες

 

«Η Ελλάδα δεν θα γίνει Αργεντινή. Και σίγουρα δεν θα γίνει Βενεζουέλα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην 83η ΔΕΘ. Χιλή του Πινοσέτ όμως, σίγουρα θα γίνει, σύμφωνα με τον Γραμματέα του κόμματος Καραγκούνη! Και μάλιστα εκχωρώντας τις επικουρικές συντάξεις των Ταμείων σε ιδιωτικές εταιρείες, σύμφωνα με το νεοφιλελεύθερο δόγμα της ακραίας Δεξιάς που πρεσβεύει.

Στο θέμα των συντάξεων, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως: 


«Διατηρείται η εθνική σύνταξη και ο πρώτος πυλώνας, αλλά το σύστημα γίνεται πιο ανταποδοτικό» και συμπλήρωσε, πετώντας την φόλα στους νέους ψηφοφόρους, ότι: 

«Οι εισφορές για κύρια σύνταξη από 20%, που είναι σήμερα, θα μειωθούν σταδιακά εντός τετραετίας στο 15%». 

Ακόμα: 

«Όλοι οι νέοι εργαζόμενοι αποκτούν προσωπικούς ατομικούς λογαριασμούς που αντικαθιστούν τις σημερινές επικουρικές συντάξεις» για να εξηγήσει πως: 

«Η εισφορά του 7% διατηρείται. Τα χρήματα όμως θα μπαίνουν στον ατομικό λογαριασμό του κάθε ασφαλισμένου που θα επιλέγει αν τα χρήματά του θα πηγαίνουν στο δημόσιο ή σε ιδιωτικά ασφαλιστικά ταμεία. Όποιος επιθυμεί, θα μπορεί προαιρετικά να επιλέγει συμπληρωματική ιδιωτική ασφάλιση με γενναία φορολογικά κίνητρα».

Αρκεί μόνον να δώσει το ποσό της επικουρικής του σύνταξης με οικία βούληση στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Δηλαδή να βάλει τη θηλιά  στο λαιμό του μόνος του!

Κι αν δηλώσει πτώχευση η ασφαλιστική εταιρεία, ποιος θα τον αποζημιώσει τον ασφαλισμένο; Φυσικά κανείς. Αυτό έγινε και στις ΗΠΑ, όταν πτώχευσε η Enron, η μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία και άφησε στο δρόμο την πλειοψηφία των πελατών της στις Ηνωμένες Πολιτείες!
 
Το Σκάνδαλο της Enron είναι οικονομικό σκάνδαλο που αναδείχθηκε το 2001. Η Enron κήρυξε πτώχευση στις 2 Δεκεμβρίου του 2001.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, εκτός από το χρέος των 275 εκατομμυρίων ευρώ του κόμματός του, που ζήτησε με τον Άδωνι Γεωργειάδη να το πληρώσει το Δημόσιο, δηλαδή εμείς οι Έλληνες φορολογούμενοι, εκτός από τις απάτες των κολλητών της ΝΔ που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, χωρίς ακόμη να έχουν πάει φυλακή για τη Novartis, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τη ΖΗΜΕΝΣ κλπ, το προσωπικό του δάνειο για την δική του εφημερίδα τον ΚΗΡΥΚΑ Χανίων, ζήτησε και για λογαριασμό των φίλων του στο τομέα των ασφαλιστικών εταιρειών, να τους κάνει ακόμα ένα δωράκι, την επικουρική ασφάλιση. 

Και έτσι  να γκρεμίσει το ασφαλιστικό σύστημα των εργαζομένων, που σήμερα είναι αλληλέγγυο και αναδιανεμητικό, κι όταν  καταστεί ανίκανος λόγω προβλήματος υγείας ο εργαζόμενος, να μην πετάγεται στον κάλαθο των αχρήστων. Αυτό το προνοητικό σύστημα ζητά και να το κάνει ανταποδοτικό. Δηλαδή να παίρνει ο ασφαλισμένος από τον ΕΦΚΑ στα χέρια του όσα λεφτά του έχει κρατήσει ο εργοδότης για ασφάλιση. Και το κράτος να μην έχει υποχρέωση μέριμνας γι αυτόν, τον εργαζόμενο, εάν του συμβεί το μοιραίο. 

Με τη μέθοδο  αυτή θα καταλήξουν τα ασφαλιστικά ταμεία σε ιδιωτικές εταιρείες, αφού νέοι πόροι δεν θα εισέρχονται στο σύστημα και οι εργαζόμενοι χωρίς να το καταλάβουν και με δική τους βούληση θα τρέχουν σε ιδιωτικά νοσοκομεία αν τους συμβεί κάτι, αφού όλο το δημόσιο θα έχει εκχωρηθεί στους ιδιώτες!

Αυτή την μαύρη προοπτική υποσχέθηκε σήμερα ο κολεγιόπαις των ΗΠΑ Κυρ. Μητσοτάκης, στους νέους ψηφοφόρους, υπονομεύοντας και τους παλιούς εργαζόμενους, μα και το σύνολο των συνταξιούχων! 

Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν εξόφλησε τα χρέη του κόμματός του και ενδιαφέρεται τώρα και για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες!

Πότε θα τα πληρώσει; Σε 80 ετήσιες δόσεις, υποθηκεύοντας την ύψους 3,4 εκατ. ευρώ ετήσια κρατική επιχορήγηση του Δημοσίου προς το κόμμα της ΝΔ!

Υπομονή λοιπόν για τα επόμενα 80 χρόνια! Εκτός και εάν βγει κυβέρνηση η ΝΔ και τα παραγράψει... Οπότε, ετοιμαστείτε για νέο φόρτωμα, νέο μνημόνιο, νέα λεηλασία του δημοσίου από αυτούς που ξέρουν πως να ναυαγούν ολόκληρο λαό!     

Δεν υπάρχουν σχόλια: