ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Ντ. Μπακογιάννη: "Ακραίο φαινόμενο διαπλοκής η δανειοδότηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ



Αρχείο της 19.12.2011, από την Ομάδα Μνήμη «Μαζί τα δανειστήκαμε». Η Ντόρα Μπακογιάννη, σημερινή βουλευτής της ΝΔ, που πρόσφτα είχε  διαγραφεί από τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά μια στη Βουλή για τα δάνεια των κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που τότε ήσαν του μισού ύψους από αυτό που έχουν φθάσει σήμερα και από τη θέση της προέδρου της ΔΗ.ΣΥ., κόμματος που είχε ιδρύσει η ίδια, βρίσκει την ευκαιρία να καταγγείλει τη δανειοδότηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ως το "πιο ακραίο φαινόμενο διαπλοκής". 
 
Να υπενθυμίσω ότι το θέμα των δανείων των κομμάτων άνοιξε μετά την απόφαση της Επιτροπής της Βουλής για επανεξέταση του θέματος, συνυπολογιζομένου και του πορίσματος του εισαγγελέα Καλούδη, το οποίο είχε αρχειοθετηθεί επί κυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου και σήμερα η Επιτροπή της Βουλής με απόφαση του Προέδρου της κ. Λάππα  το έλαβε υπόψη και το ενέταξε στο συνολικό πόρισμα που πήρε το δρόμο για τον Εισαγγελέα. Τα δάνεια των κομματών είναι σήμερα γης τάξης για την ΝΔ είναι 275 εκ. ευρώ στο τέλος του 2018 και το 2019 θα φθάσουν τα 300 εκ. ευρώ. Για το ΠΑΣΟΚ είναι 226 εκ. ευρώ το 2018 και για το 2019 θα ανέλθει στο 250 εκ. ευρώ.
 
Είναι δάνεια που έχουν πάψει να εξυπηρετούνται, οι τόκοι που δεν καταβάλλονται φθάνουν τα 25 εκ. ετησίως και αναγκαστικά προστίθενται κάθε χρόνο στο κεφάλαιο που χρωστούν. Είναι αδύνατη η εξόφλησή τους χωρίς νέο δανεισμό.
 
Τα εξήντα τραπεζικά στελέχη που παρείχαν άνευ εγγυήσεως αυτά τα δάνεια βρίσκονται υπόλογα στη Δικαιοσύνη. Και λόγω του ότι οι τράπεζες διαμαρτυρόμενες έχουν αρχίσει την δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των δύο κομμάτων, βγήκε προ ημερών ο Άδ. Γεωργιάδης, βουλευτής αντιπρόεδρος της ΝΔ και ζήτησε παραγραφή των δανείων και πληρωμή τους από το Δημόσιο, που σημαίνει να φορτωθούν οι πολίτες την ατασθαλία τη δανειοδότησης.
 
Τα υπόλοιπα κόμματα έχουν δανειοδότηση μικρού ύψους και εξυπηρετούμενη. Εντύπωση προκαλεί η προσθήκη από την Εισαγγελία του εξυπηρετούμενου δανείου του ΚΚΕ σε αυτά των μη εξυπηρετούμενων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που και τα δύο μαζί χρεωστούν 500 εκατ. ευρώ.
 
Το ερώτημα μάλιστα θέτει και ο Πρόεδρος κ. Λάππας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, που υπενθυμίζει ότι το κόμμα του Περισσού, έχει εγγύηση του δανείου καθώς εισπράττει ετησίως  δέκα εκατομμύρια ευρώ απο συνδρομές μελών. 
 
Με στοιχεία του Istologiou G. Mosxou και του πορτάλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: