ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Βούτσης προς Σταμάτη: Εσείς προκαλέσατε την πτώση σας



Η φράση του πρώην υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη στην Ολομέλεια προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, "εσείς ρίξατε την κυβέρνηση Σαμαρά, εσείς φέρετε και την ιστορική ευθύνη", προκάλεσε την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ο οποίος και παρείχε διευκρινήσεις σχετικώς με την προχθεσινή ομιλία του στην συζήτηση επί του Προϋπολογισμού.


Ο κ. Βούτσης άφησε να εννοηθεί ότι σκοπίμως παρερμηνεύτηκε η τοποθέτησή του, τονίζοντας ότι "είναι άλλο να μιλάμε επί μιας ομιλίας και άλλο επί της εκτίμησης ή της εκδοχής μιας ομιλίας κατά πως μας βολεύει".


Σχετικώς με τον ισχυρισμό πως ο Πρόεδρος της Βουλής εννόησε πως την κυβέρνηση Σαμαρά την έριξαν οι δανειστές και σήμερα στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βούτσης τόνισε χαρακτηριστικά: 

"Σε σχέση με το success story είναι πασίγνωστο ότι αυτό το οποίο είχε εμφανιστεί ως έξοδος στις αγορές, ως το ότι θα έφευγε το ΔΝΤ, ως το ότι θα είχαμε συγκεκριμένα μεγέθη μεγέθυνσης κλπ, από το καλοκαίρι του 2014, δεν στεκόταν στα πόδια του. Δεν ήταν μόνο τα αποτελέσματα των εκλογών, των ευρωεκλογών που δίνανε μια τάση στις εξελίξεις. Η ίδια η κατάσταση η οικονομική, τότε δεν εδράζονταν σε κανένα σημείο στις προβλέψεις και στο αφήγημα το οποίο είχε διαμορφωθεί. 

Και αυτό ήταν σαφές και στο εξωτερικό - τα μαθαίναμε τα διαβάζαμε και εμείς όπως και εσείς. Έγινε δε, ακόμα σαφέστερο στη δεύτερη προσπάθεια εξόδου της χώρας στις αγορές - και το θυμάστε πολύ καλά - και βεβαίως πυροδότησε μαζί με τη λαϊκή διάθεση, η οποία ήταν τότε επίσης σαφέστατη, τις εξελίξεις από εκεί και ύστερα".

Ο πρόεδρος της Βουλής, θύμισε επίσης στον κ. Σταμάτη ότι η κυβέρνηση Σαμαρά επέλεξε ενάμισυ μήνα πριν να λήξει η προθεσμία και η θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας, να προκαλέσει ψηφοφορία για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: