ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Ο Αλ. Τσίπρας στο περιοδικό European Business Review

Εκτός από το άρθρο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, το αφιέρωμα περιλαμβάνει συνεντεύξεις από σημαίνουσες προσωπικότητες και τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρυ Πάιατ, ο οποίος αναφέρει ότι είναι αντιληπτό στην Ουάσιγκτον ότι δεν μπορούμε να έχουμε μια ευημερούσα Ευρώπη χωρίς μια Ελλάδα ευημερούσα.


 
Το 2018 θα είναι
ένα έτος ορόσημο

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΞΕ ΕΠΙΣΗΣ ΡΙΖΙΚΑ. ΣΧΕΔΟΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΒΑΘΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΜΑΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΠΤΕΙ ΑΡΓΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ» ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 

Αφιερωμένο στην Ελλάδα είναι το τελευταίο τεύχος του περιοδικού European Business Review (EBR), με αφορμή τα 20 χρόνια κυκλοφορίας του. Η Ελλάδα φαίνεται να πατάει και πάλι στα πόδια της ύστερα από σχεδόν 10 χρόνια βαθιάς κρίσης, υπογραμμίζει στο εισαγωγικό του σημείωμα ο εκδότης Χρήστος Κ. Τρικούκης τονίζοντας πως όλα αυτά τα χρόνια έχουν σημειωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα μεγάλες αλλαγές.

«Η Ελλάδα άλλαξε επίσης ριζικά. Σχεδόν 10 χρόνια βαθιάς κρίσης μας υποχρέωσε να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας. Η Ελλάδα φαίνεται να ανακάμπτει αργά, αλλά σταθερά. Αυτός είναι ο λόγος που αποφασίσαμε να γιορτάσουμε την 20η μας επέτειο με ένα τεύχος αφιερωμένο στο μέρος από το οποίο ξεκίνησε η ιστορία του European Business Review», αναφέρει ο Κ. Τρικούκης για το αφιέρωμα στην Ελλάδα με τίτλο «Τα 20 χρόνια σηματοδοτούν ένα ορόσημο στη ζωή όλων των ανθρώπων».

Στο αφιέρωμα δημοσιεύεται άρθρο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τίτλο «Το 2018 θα είναι ένα έτος ορόσημο για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία», το οποίο βασίζεται στην ομιλία του στο ελληνικοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Εκτός από το άρθρο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, το αφιέρωμα περιλαμβάνει συνεντεύξεις από τους πρέσβεις των ΗΠΑ Τζέφρυ Πάιατ, ο οποίος αναφέρει ότι είναι αντιληπτό στην Ουάσιγκτον ότι δεν μπορούμε να έχουμε μια ευημερούσα Ευρώπη χωρίς μια Ελλάδα ευημερούσα, της Γαλλίας Κριστόφ Σαντεπύ ο οποίος τονίζει ότι η Γαλλία υποστηρίζει την Ελλάδα να βγει οριστικά από την κρίση και οι Γάλλοι επενδυτές βλέπουν ξανά προς την Ελλάδα, της Γερμανίας Γενς Πλέτνερ ο οποίος αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει ένας ουσιαστικός και επιτυχημένος επιχειρηματικός προορισμός και της Ισπανίας Ενρίκε Βιγκέρα Ρούμπιο ο οποίος υπογραμμίζει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Δημοσιεύονται επίσης συνεντεύξεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Μυτιληναίος, Ευάγγελου Μυτιληναίου, της διευθύνουσας συμβούλου της Pharmathen Νέλλυ Κάτσου, της διευθύνουσας συμβούλου της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας Πέγκυ Αντωνάκου, του προέδρου του ΔΣ του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλου, της περιφερειακού προέδρου του Dow Central Europe Δέσποινας Αναστασίου, του προέδρου του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων Νίκου Καραγεωργίου και του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, Ευάγγελου Καλούση και άρθρα με τίτλο «Τεχνολογία και καινοτομία, στοιχεία κλειδιά για το νέο οικονομικό μοντέλο της Ελλάδας», «το ελληνικό (και ευρωπαϊκό) success story» και «η Ελλάδα ανακάμπτει αργά αλλά σταθερά».

Επίθεση Μαξίμου στον Στουρνάρα

Με ένα σκληρό σχόλιο απάντησαν από την κυβέρνηση στον Γιάννη Στουρνάρα για την ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη νομισματική πολιτική 2017.

«Επειδή ένας αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών τότε και μια αποτυχημένη κυβέρνηση, είχαν θέσει ως βέλτιστη εκδοχή όχι την έξοδο στις αγορές με ευνοϊκά επιτόκια, αλλά τη γραμμή στήριξης, δε σημαίνει ότι μια πετυχημένη κυβέρνηση δε θα τα καταφέρει πολύ καλύτερα. Ήδη όλες οι ενδείξεις, αυτό αποδεικνύουν» αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση της ΤτΕ μεταξύ άλλων αναφέρει ότι θα πρέπει να αποσαφηνιστεί κατά πόσον θα υπάρχει, και υπό ποιους όρους, ένα ενδεχόμενο «προληπτικό πρόγραμμα στήριξης» το οποίο «μπορεί να δράσει υποστηρικτικά για την ελληνική οικονομία».

Παράλληλα προβλέπει ότι φέτος ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ θα περιοριστεί το 1,6% έναντι 2,6% που προέβλεπε πέρυσι στην ίδια Έκθεση. Αντιστοίχως για το 2018 προβλέπεται ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 2,4% και κατά 2,5% του 2019, έναντι ρυθμού ανάπτυξης 3% που προέβλεπε πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: