ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Αύριο κληρώνει πτώχευση ή όχι της ΣΕΚΑΠ

Παύση πληρωμών «εφόσον δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας της εταιρείας», αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΣΕΚΑΠ, ενώ όρισε τον δικηγόρο Σεραφείμ Σωτηριάδη ως σύμβουλο για το χειρισμό όσων θεμάτων σχετίζονται με τη διαδικασία της πτώχευσης.

Το Δ.Σ. της καπνοβιομηχανίας συνεδρίασε σήμερα (Πέμπτη) εκτάκτως, με θέμα τη λήψη έκτακτων μέτρων, εξαιτίας των εξελίξεων που δρομολόγησε η πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής. 

Το εφετείο επικύρωσε την επιβολή προστίμου ύψους 38,2 εκατομμυρίων ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των προσαυξήσεων) στη ΣΕΚΑΠ για τελωνειακές παραβάσεις που διαπιστώθηκαν το 2009, χρόνια προτού ο σημερινός βασικός μέτοχος Ιβάν Σαββίδης -μέσω της Donskoy Tabak- εισέλθει στην καπνοβιομηχανία.

Έπειτα το αρμόδιο τελωνείο επέβαλε πριν λίγες ημέρες περιορισμούς στη δραστηριότητα της επιχείρησης, ουσιαστικά «μπλοκάροντας» την κυκλοφορία των προϊόντων της στην ελληνική αγορά. 

Η συνεδρίαση της Παρασκευής


Σε μία τελευταία κίνηση, αύριο (Παρασκευή) θα συζητηθούν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής τα ασφαλιστικά μέτρα που κατάθεσε η εταιρεία «για προσωρινή διαταγή άμεσης άρσης των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης» σε βάρος της.

Παρότι η τελική απόφαση του δικαστηρίου για περιοριστικά μέτρα αναμένεται σε περίπου δύο μήνες, η εταιρεία ζητά την άμεση άρση των μέτρων, τουλάχιστον μέχρι η υπόθεση τελεσιδικήσει, προκειμένου έστω στο μεσοδιάστημα τα προϊόντα της να διακινούνται.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει καταθέσει αίτηση ανακοπής της ατομικής πρόσκλησης, που εστάλη από τις τελωνειακές αρχές για την πληρωμή του προστίμου των 38,2 εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό πρακτορείο, πηγές υπενθύμιζαν ότι εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της ΣΕΚΑΠ ενάντια στην προαναφερθείσα απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής.

Σημειώνεται ότι μετά την επικύρωση από το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής, του προστίμου, ύψους 38,2 εκατ. ευρώ, που επιβλήθηκε στην καπνοβιομηχανία για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές παλαιότερης χρήσης, το τελωνείο «μπλόκαρε» τη διανομή προϊόντων της ΣΕΚΑΠ στην ελληνική αγορά. 

Εκκλήσεις και τοποθετήσεις


Σε ερώτηση για το ζήτημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε σήμερα πως «ο στόχος είναι να μην κλείσει η καπνοβιομηχανία – στο όριο όπου μπορούμε να κινηθούμε και στο πλαίσιο της έννομης τάξης [θα πάρουμε] οποίες πρωτοβουλίες μπορούμε να πάρουμε για να μην χαθούν 170 θέσεις εργασίας». 

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 ο Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε πως στην υπόθεση της ΣΕΚΑΠ παίχτηκαν παιχνίδια και υπάρχουν πολιτικές ευθύνες πως οι υπηρεσίες έπρεπε κατά την αγοραπωλησία να δουν τα οικονομικά στοιχεία και τυχόν εκκρεμότητες της εταιρίας.

Έκκληση για άμεση λύση στο πρόβλημα, ώστε να μην οδηγηθεί σε πτώχευση, απηύθυνε το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης με ψήφισμά του, που αποστέλλεται στον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής, τον υπουργό Οικονομίας και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Στο ψήφισμα, που εκδόθηκε μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, επισημαίνεται ότι «είναι τραγικό σήμερα να κινδυνεύει να βάλει λουκέτο μια υγιής και κερδοφόρα επιχείρηση, που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ, απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους, συνεισφέρει εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο στα δημόσια έσοδα και στα ασφαλιστικά ταμεία κι αποτελεί οικονομικό και εργασιακό "πνεύμονα" για την Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή».

Ο δήμαρχος Ξάνθης και το δημοτικό συμβούλιο



Ο δήμαρχος Ξάνθης και το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους, αλλά και την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας σχετικά με το μέλλον της ιστορικής καπνοβιομηχανίας.
Μια ιστορική εταιρεία, που διεσώθη μόλις χτες και μετετράπη από προβληματική και υπερχρεωμένη σε κερδοφόρα με αναπτυξιακή τροχιά, δυστυχώς βρίσκεται και πάλι στο σημείο "μηδέν", φορτωμένη από την περίοδο του 2009 με ένα υπέρογκο ποσό προστίμου 38,2 εκατ. ευρώ (...) Η εταιρεία είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της περιοχής μας και η απρόσκοπτη λειτουργία της είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, καθώς προσφέρει άμεσα ή έμμεσα θέσεις εργασίας σε περισσότερες από 200 οικογένειες.
Επίσης, ανακοινώσεις υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας της εταιρείας εξέδωσαν επίσης ο Συνεταιρισμός Εργαζομένων-Μετόχων της ΣΕΚΑΠ και οι εργαζόμενοι που δεν είναι μέτοχοι. Εχοντας με το μέρος τους την κοινωνία της περιοχής οι εργαζόμενοι πιστεύουν στη σωτηρία προσβλέποντας στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη.

Η ΣΕΚΑΠ πέρασε στα χέρια της εταιρείας του ομίλου Σαββίδη το 2013, μετά τον δεύτερο διαγωνισμό για τη διάθεση του ποσοστού άνω του 50% που κατείχε στην εταιρεία η υπό εκκαθάριση ΑΤΕ. Σήμερα ο όμιλος ελέγχει πάνω από το 84% του μετοχικού κεφαλαίου της.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: