ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Ο ενεργός πολίτης, που κατατρόπωσε τη χούντα στην ΕΑΠ

Η πινακίδα ως διεμορφώθη από χθες Τετάρτη 20-12-2017.
Γρ. Μαρκέτος, αν. Δ/ντης ΠΕΔΥ Άνω Πόλης Πάτρας

Ποιος μπορεί να πει κουβέντα τώρα για τη λοβοτομημένη μνήμη, που χάρις στην βουκέντρα ενός παρατηρητικού ενεργού πολίτη, του γιατρού Γρηγόρη Μαρκέτου και στην συμβολή του Istologiou G. Mosxou και άλλων ιστοσελίδων, ξύπνησε στους διοικούντες της ΕΑΠ το δημοκρατικό αντιχουντικό αίσθημα. 


Ο ενεργός πολίτης, Γρ. Μαρκέτος, κατατρόπωσε τη χούντα στην ΕΑΠ, της οποίας η διοίκηση συνελθούσα από την υπνωτούσα κατάσταση,  έβαλε μία πλατιά φάση εν είδει επιδέσμου, πάνω στην αμαρτωλή πλάκα, για να καλύψει το τραύμα που προκάλεσε στους δημοκρατικούς πολίτες, αυτής της πόλης. Κι ο πρωτεργάτης των φασιστών του δικτατορικού κινήματος πέρασε στα μετόπισθεν, στην αθέατη πλευρά του πολιτικού μας συστήματος. 

Γρ. Μαρκέτος, αναπλ. Δ/ντής ΠΕΔΥ Άνω Πόλης Πάτρας.
Θα ήταν ντροπή και αίσχος η παραμονή αυτής της πινακίδας πάνω από την πρόσοψη της κυρίας πύλης εισόδου. Ντροπή για τους περαστικούς πολίτες, αλλά και για τους φίλαθλους, που περνώντας από την πύλη για τα εσώτερα του  αθλητικού συλλόγου, θα ήταν σαν να περνούσαν από τα καυδιανά δίκρανα των χουνταίων.

Με δεδομένη την κακοκαιρία, δύο εικοσιτετράωρα από την καταγγελία της αποκάλυψης του ονόματος του Γεν. Γραμματέα Αθλητισμού της χούντας, στην πύλη του κλειστού Γυμναστηρίου, η δημοκρατική τάξη αποκαταστάθηκε και οι ψυχές των μαρτύρων από τα βασανιστήριά των οργάνων των επίκορκων αξιωματικών, ησύχασαν. 
Συγκινητικά τα τηλεφωνήματα προς το Istologio G. Mosxou, από αυτούς τους πολίτες που αντιλήφθηκαν την απαλειφή της πρόκλησης!  


Ως γνωστόν στις πρόσφατες εργασίες εξωραϊσμού του γυμναστηρίου, η σχετική αναμνηστική πινακίδα θεμελίωσης,στην πλευρά του κτιρίου επί της οδού Ηπείρου (δυτική κερκίδα), καθαρίστηκε σε συγκεκριμένο σημείο όπου αναγραφόταν πως το γυμναστήριο έγινε επί ΓΓΑ Κωνσταντίνου Ασλανίδη.

Από  το 1969, επί σφαιτεριστών της λαϊκής θέλησης, που είχαμε την οικοδόμηση των δύο κτιρίων της ΕΑΠ, επί της Ηπείρου και επί της Φαβιέρου, μέχρι και το 1974 φιγουράριζε αυτή η πρόκληση. 

Ήταν επί χούντας και μας ενημέρωνε πως «ανηγέρθη επί Γενικού Γραμματέως Αθλητισμού Κων/νου Ασλανίδη και επί διοικητικού συμβουλίου» και προέδρου Άρη Γ. Παπανδρέου.


Όπως ήταν, καλυμμένη με ασβέστη η αναμνηστική πλάκα  επί δεκαετίες.



Μετά την πτώση της χούντας στην πινακίδα  καλύφθηκε με ασβέστη η αναφορά στον Ασλανίδη, και έμεινε έτσι μέχρι προ μηνός. Κι αυτή η επικάλυψη είχε την αξία της, αφού τονιζόταν πως εκείνη η εποχή των σφαιτεριστών ήταν για τον ασβέστη, ολόκληρη! Συμβολή, ώστε η μνήμη να μην λοβοτομηθεί!

Έγιναν βαψίματα στο κτίριο και το συνεργείο καθάρισε την πινακίδα και τότε αποκαλύφθηκε η ντροπή με το όνομα «Ασλανίδης».

Με την αναδημοσιοποίηση της ανάρτησης που έκανε στο blog του (Λαϊκή Πατρών) ο γιατρός Γρηγόρης Μαρκέτος, το θέμα έγινε εξελίχθηκε σε σκάνδαλο. Πρόκληση που έπρεπε να απαντηθεί. Φίλαθλοι θα έβγαιναν με ανακοίνωσή τους και θα δήλωναν άρνηση να περάσουν κάτω από αυτή την σιχαμερή πινακίδα!

Στη διοίκηση της ΕΑΠ αντιλήφθηκαν την πρόκληση που είχε δημιουργηθεί κατά των θυμάτων της δικατατορίας και καθώς θόρυβος είχε ξεσπάσει, έσπευσαν για να καταλαγιάσουν τα πνεύματα!

Και κάτι ακόμα. Υπάρχουν ακόμα δύο πινακίδες, αναμνηστικές της θεμελίωσης του δεύτερου κτιρίου (γραφείων) επί της Φαβιέρου. Αυτές έχουν ξεβιδωθεί και εκ νέου βιδωθεί με πρόσοψη την ανάποδη όψη. Ελπίζω να μην έχουν καμιά φαεινή ιδέα οι υπεύθυνοι, για την ορθή τοποθέτησή τους, γιατί θα βρικολακιάσει το φάντασμα του αρχιπραξικοπηματία Παπαδόπουλου, που είναι θαμμένο στην πίσω όψη της πινακίδας κια φέρει το όνομά του!

Η φωτογραφία που τράβηξε ο διαχειριστής του Istologiou G. Mosxou, ήταν αποτελεσματική για την αντιδημοκρατική πρόκληση. Δεν έμεινε ούτε δύο εισιτετράωρα έτσι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: