ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Αυθαίρετα, παράτυπα κτίσματα κ.α. οι αιτίες στην Μάνδρα


Αιτίες της καταστροφής οι αυθαιρεσίες που διαπιστώθηκαν στην περιοχή και η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων υποστήριξε η γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου στην ΕΡΤ με βάση το ενδιάμεσο πόρισμα για τις πλημμύρες της Μάνδρας.


Πρόκειται για ένα ενδιάμεσο πόρισμα με βάση τα πρώτα στοιχεία εξήγησε η γενική επιθεωρήτρια προσθέτοντας ότι «διαπιστώθηκαν αυθαιρεσίες που ήταν οι αιτίες για να γίνει το μεγάλο κακό που έγινε».

«Οι κατασκευές και τα κτίσματα εμπόδισαν την ροή των πλημμυρικών υδάτων. Κατασκευές είτε αυθαίρετες ήταν αυτές όπως το αμαξοστάσιο του δήμου, είτε παράτυπες όπως τα δύο βιοτεχνικά κτίρια που υπάρχουν μέσα στο ρέμα που απέκρυψαν την ύπαρξη ρέματος και πήραν άδεια» τόνισε η κ. Παπασπύρου.

«Το 2003 έγινε επέκταση του σχεδίου πόλεως μέσα στο ρέμα και η περιοχή ονομάστηκε Αγία Αικατερίνη» ανέφερε προσθέτοντας ότι «οι ευθύνες θα αποδοθούν με την ολοκλήρωση του τελικού πορίσματος και θα είναι ονομαστικές".

Ωστόσο όπως ανέφερε «ότι θα έπρεπε να είχαν γίνει έργα υδρονομίας στο όρος Πατέρα» καθώς και τα αντιπλημμυρικά έργα. 

«Θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η καταστροφή αν είχαν γίνει τα αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία κόλλησαν. Προβλήματα παρουσιάστηκαν όπως είπε στη δημοπράτηση των εργασιών, στις απαλλοτριώσεις και πόσο χρόνο πήραν αυτά. Οι μελέτες αυτές είχαν ξεκινήσει από παλιά. Το έργο ήταν έτοιμο αλλά εμμονές και αγκυλώσεις επί τυπικών και όχι επί της ουσίας θεμάτων εμπόδισαν την υλοποίηση του έργου. Τελικά η συναίνεση του δασαρχείου Αιγάλεω έδωσε τη δυνατότητα επίσπευσης των έργων αλλά αυτό έγινε μετά».

Κατ. Μπρέγιαννη-avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: