ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Ριζούλης: Συμπαραγωγοί των ενεργειακών τους αναγκών



Στα σημαντικότερα σημεία της τοποθέτησης του, ο Ανδρέας Ριζούλης, εξήγησε ότι το θεσμικό πλαίσιο για τις ενεργειακές κοινότητες πετυχαίνει να οργανώσει τα φυσικά πρόσωπα και τους αγρότες για την παραγωγή ενέργειας και πράσινου ηλεκτρισμού σε συνεταιρισμούς και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Ο σκοπός είναι οι συνεταιριζόμενοι να γίνονται συμπαραγωγοί των ενεργειακών τους αναγκών, με αυτάρκεια, μικρότερο κόστος και οικονομικά οφέλη.
Ο βουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα συμπράξεων σε ενεργειακές κοινότητες.
Παράδειγμα 1:
Δύο ή και περισσότεροι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης δημιουργούν μια ενεργειακή κοινότητα για να εγκαταστήσουν ένα σύστημα φωτοβολταϊκών ή ανεμογεννητριών, για παραγωγή ηλεκτρισμού, εφαρμόζοντας εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό με τις καταναλώσεις των μελών τους.
Παράδειγμα 2:
Δυο ή και περισσότερες επιχειρήσεις, όπως ξενοδοχεία, δημιουργούν μια ενεργειακή. κοινότητα για να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά συστήματα ή ανεμογεννήτριες σε ένα ακινητό τους, εφαρμόζοντας εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας με τις καταναλώσεις των επιχειρήσεων, για να μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος.
Παράδειγμα 3:
Αγρότες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, δημιουργούν ενεργειακή κοινότητα για την διαχείριση αλυσίδας βιομάζας ή μονάδας παραγωγής ηλεκτρισμού από βιομάζα.
Παράδειγμα 4:
Ιδιοκτήτες οι χρήστες των διαμερισμάτων μιας πολυκατοικίας δημιουργούν μία ενεργειακή κοινότητα για να μετάσχουν σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης της πολυκατοικίας.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του, ο Ανδρέας Ριζούλης εξήγησε ότι οι ενεργειακοί συνεταιρισμοί έχουν χαρακτηριστικά εγχειρήματος κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, και δημιουργούν επιπλέον ανταποδοτικά οφέλη, που διαχεόνται στην κοινωνία, πέρα από τα κέρδη των συνεταιριζομένων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: