ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Ποινικό αδίκημα η βιαία στέρηση κρατικών εσόδων

Σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλή με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη εναντίον υπαλλήλου πλειστηριασμού που διενεργείται, κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.
Τα ονόματα
των μπαταχτσήδων του Δημοσίου είναι διαθέσιμα ΕΔΩ για τα φυσικά πρόσωπα και ΕΔΩ για τα νομικά πρόσωπα



Προστασία

πλειστηριασμών

ΣΚΟΠΟΣ ΑΦΕΝΟΣ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΚΩΛΥΤΗΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΩΣ ΜΕΣΟΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΕΑΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΜΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ



Η προστασία των συμβολαιογράφων που δέχονται αναίτιες επιθέσεις και ο εκτραχειλισμός των διαμαρτυρομένων κατά τη διαδικασία των πλειστηριασμών  οδήγησαν σε κατασταλτικά κρατικά μέτρα. Ήδη ο Σύλλογος Αθηνών και λοιπών περιχώρων έχει προβεί σε αναστολή της συμμετοχής των μελών του σε πλειστηριασμούς μέχρι την 10η του χρόνου, καθώς επίκειτο η κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου που ικανοποιεί το αίτημά τους για έννομη προστασία την ώρα της εργασίας τους, κατά την διεξαγωγή πλειστηριασμών.

Σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλή με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη εναντίον υπαλλήλου πλειστηριασμού που διενεργείται, κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.

Με την ίδια τροπολογία τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινές (φυλάκιση 6 ή 3 μηνών κατ΄ελάχιστο όριο, κατά περίπτωση), όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας η διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή αυτών.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, οι ρυθμίσεις αυτές υπαγορεύονται από λόγους υπέρτερου δημοσιονομικού και δημοσίου συμφέροντος που αποσκοπούν αφενός στη στήριξη και προστασία της εθνικής οικονομίας μέσω της ακώλυτης διενέργειας των πλειστηριασμών ως μέσον ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αποφυγής ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αφετέρου στην εξασφάλιση της έννομης προστασίας των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς ως υπάλληλοι αυτών.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας στη Βουλή.

Εισβολή Ρουβίκωνα στη ΔΟΥ Αγρινίου

Γύρω στις 12:00 το μεσημέρι, 30 περίπου άτομα που αυτοσυστήθηκαν ως μέλη του Ρουβίκωνα από την Αθήνα, εισέβαλαν στο γραφείο του προϊσταμένου της ΔΟΥ Αγρινίου με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα του agrinionews.gr σχετικά με διαδικασίες κατάσχεσης πρώτης κατοικίας, που ενεργοποιήθηκαν στα τέλη Νοεμβρίου, για οφειλή περίπου 1.219 ευρώ(;).

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει πανελλαδικά αντιδράσεις και πήρε μεγάλες διαστάσεις κι έτσι ομάδα αντεξουσιαστών, προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΟΥ Αγρινίου και στο γραφείο του προϊσταμένου.

Τα άτομα αφού διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το γεγονός στη συνέχεια αποχώρησαν πριν προλάβει να φτάσει στο σημείο η αστυνομία. Δεν δημιουργήθηκε πάντως κάποιο επεισόδιο, ούτε προκλήθηκαν ζημιές. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για προσαγωγές ή συλλήψεις.


Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΑΜΠΕ, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών, πραγματοποιήθηκαν σήμερα από μέλη συλλογικοτήτων και αλληλέγγυους, στην Πάτρα και στο Αγρίνιο. Στην Πάτρα, η συγκέντρωση έγινε έξω από το δικαστικό μέγαρο της πόλης, καθώς και έξω από το κτίριο που στεγάζεται ο σύλλογος των συμβολαιογράφων, χωρίς όμως να δημιουργηθούν απρόοπτα. 

Στο Αγρίνιο, η συγκέντρωση έγινε έξω από τα δικαστήρια και ολοκληρώθηκε ειρηνικά, ενώ όπως ανέφεραν οι συγκεντρωμένοι, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Έπειτα από λίγη ώρα, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» αποχώρησαν για την Αθήνα απ' όπου είχαν κατέλθει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: