ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Ανακοινώθηκε αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας

Φωτογραφία αρχείου από διαμαρτυρία στην Πάτρα.

Συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης σε ενεργειακά σχήματα

Πλέγμα παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σημειώνοντας ότι η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης.


Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πάνω από το 50% των εισοδηματικά ασθενέστερων νοικοκυριών δεν είναι σε θέση να έχει πρόσβαση σε επαρκή θέρμανση. Στην ίδια έκθεση υπογραμμίζεται ότι το ποσοστό των νοικοκυριών με οφειλές για λογαριασμούς ρεύματος έφτασε το 2015 το 42%, ποσοστό υπερτετραπλάσιο του μέσου όρου της Ε.Ε.

«Σήμερα παρουσιάζουμε ένα πλέγμα παρεμβάσεων υποστήριξης των ασθενέστερων συμπολιτών μας και αντιμετώπισης δυσλειτουργιών που έχουν εντοπιστεί και επιβαρύνουν παράλογα την πλειοψηφία των νοικοκυριών» ανακοίνωσε το Υπουργείο.

Μέσω της εφάπαξ καταβολής 10 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017, δημιουργούμε ειδικό λογαριασμό για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών με χαμηλό εισόδημα, που είχαν αποσυνδεθεί λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών. Διαχειριστής του λογαριασμού θα είναι ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Ο καθορισμός των δικαιούχων, τα κριτήρια, το ύψος, η κατανομή του ποσού, καθώς και οι λοιπές λεπτομέρειες διάθεσης και ελέγχου της ενίσχυσης, θα περιγράφουν με Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών. Πλην, όμως, αναμένεται να καλυφθούν πάνω από τα ¾ των περιπτώσεων, καθώς μέχρι σήμερα ο ΔΕΔΔΗΕ έχει προχωρήσει σε αποκοπές ρεύματος 1.092 δικαιούχων ΚΟΤ, με συνολικές οφειλές περί τα 13,3 εκατ. ευρώ. Άρα τα αρχικά κεφάλαια του ταμείου επαρκούν για να καλύψουν πάνω από το 75% του ποσού.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν έτσι να αποκαταστήσουν τη σύνδεσή τους και στη συνέχεια:
- είτε να ενταχθούν στο νέο ΚΟΤ, που προβλέπει 70%, για αυτές τις κατηγορίες
- είτε να αναζητήσουν τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης, αξιοποιώντας τον νέο θεσμό, των Ενεργειακών Κοινοτήτων


Με το νομοσχέδιο για τις Ενεργειακές Κοινότητες που συζητείται ήδη στη Βουλή, επιτρέπουμε στην τοπική αυτοδιοίκηση να συμμετέχει σε σχήματα παραγωγής ενέργειας, την οποία μπορούν να αξιοποιούν και για αυτοκατανάλωση. Άρα οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης θα μπορούν να προσφέρουν στους πιο ευάλωτους πολίτες προνομιακή πρόσβαση στο ρεύμα που παράγει η Ενεργειακή Κοινότητα, αξιοποιώντας μέρος από το πλεόνασμα που προκύπτει.


Σχεδιάζεται έξοδος στις αγορές

Την επόμενη κίνηση εκδόσεων τίτλων του ελληνικού δημοσίου στις αγορές αμέσως μετά την ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης η οποία τοποθετείται στο τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις τίτλων έως το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Παράλληλα, σύμφωνα με εκτιμήσεις ο προϋπολογισμός του 2018 ο οποίος ψηφίσθηκε χθες στη Βουλή, σηματοδοτεί την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018 σε συνδυασμό με την «σταθερή αποκατάσταση της πρόσβασης στις αγορές και την ενίσχυση των ρυθμών ανάπτυξης.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: