ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Γ. Δραγασάκης: Ποιος δεν θέλει απαλλαγή από Μνημόνια;

«Η χώρα έχει πολιτική που μας βγάζει από τα μνημόνια, είναι η πιο συμφέρουσα για το λαό, έχει δοκιμαστεί στην Πορτογαλία και έχει την έγκριση των δανειστών» τόνισε ο Γ. Δραγασάκης. Και αφήνοντας αιχμές κατά Στουρνάρα είπε: «Ό,τι άλλο, ας το κρίνει κανείς όπως θέλει, είναι μία άποψη».


Στρίμωξε τον
Γιάννη Στουρνάρα

«Η ΓΡΑΜΜΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ EUROGROUP ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2017, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΙΛΑ ΓΙΑ CASH BUFFERS ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ» ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ


«Η Ελλάδα, έπειτα από χρόνια Μνημονίων, έχει επιλέξει το δρόμο εξόδου στις αγορές. Ως χώρα έχουμε κατεύθυνση και ξέρουμε προς τα πού κινούμαστε» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, τόνισε πως δεν μπορεί να διανοηθεί ότι υπάρχει Έλληνας που δεν θέλει να βγούμε από τα Μνημόνια και την επιτροπεία, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς αιχμές κατά του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος την Πέμπτη υπέδειξε πιστοληπτική γραμμή στήριξης που οδηγεί σε μνημόνιο, όταν ο στόχος κυβέρνησης αλλά και θεσμών είναι η καθαρή έξοδος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε άλλωστε τη συγκεκριμένη πρόταση για πιστοληπτική γραμμή στήριξης «προσωπική άποψη» του Γ.Στουρνάρα, αναφέροντας ότι δεν περιλαμβάνεται στην έκθεση της ΤτΕ, αλλά στην εισαγωγή της έκθεσης που υπογράφει προσωπικά ο διοικητής της, καθώς και ότι εάν η ΤτΕ ως θεσμός, τα όργανα της δηλαδή, είχα αυτή την άποψη, θα μπορούσαν έστω και εκ των υστέρων (δηλαδή μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού) να την επικοινωνήσουν στην κυβέρνηση, κάτι ωστόσο που δεν έγινε.

Υπενθύμισε επίσης ότι η χώρα έχει πολιτική για καθαρή έξοδο από το μνημόνιο, η οποία έχει τη «σφραγίδα» του Eurogroup και αφορά στην έξοδο της χώρας στις αγορές κατά το πρότυπο της Πορτογαλίας, με ένα απόθεμα κεφαλαίων το οποίο θα έχει η Ελλάδα ως πρόσθετη εγγύηση ώστε εάν υπάρξει πχ αναταραχή στις αγορές λόγω εξωγενών γεγονότων, η χώρα να μη μείνει χωρίς χρηματοδότηση.

«Η γραμμή εξόδου από τα Μνημόνια και επιστροφής στις αγορές είναι η γραμμή της κυβέρνησης και της χώρας. Έχει και τη σύμφωνη γνώμη του Eurogroup του Ιουνίου 2017, το οποίο μιλά για cash buffers που θα στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η χώρα έχει πολιτική που μας βγάζει από τα μνημόνια, είναι η πιο συμφέρουσα για το λαό, έχει δοκιμαστεί στην Πορτογαλία και έχει την έγκριση των δανειστών» κατέληξε ο Γ. Δραγασάκης, σημειώνοντας: «Ό,τι άλλο, ας το κρίνει κανείς όπως θέλει, είναι μία άποψη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: