ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Μαξίμου: Επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εικάζουν ότι πίσω από το χτύπημα βρίσκεται η Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών», τονίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού με ανακοίνωσή του αναφορικά με την τοποθέτηση βόμβας τα ξημερώματα της Παρασκευής.


«Πρόκειται για επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Οι δημοκρατίες ωστόσο δεν τρομοκρατούνται ούτε από σφαίρες, ούτε από βόμβες, ούτε από κουκούλες», προσθέτει η κυβέρνηση.

Στο μεταξύ σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, μετά τις εργαστηριακές έρευνες του κάλυκα που βρέθηκε στην οδό Λουκάρεως, με πολεμικό τυφέκιο πυροβόλησε ο ένας από τους τρεις δράστες που τοποθέτησαν βόμβα στο Εφετείο Αθηνών.  Κάλυκας διαμετρήματος 7,62Χ39mm που βρέθηκε στο σημείο, παραπέμπει σε πολεμικό τυφέκιο.

Παράλληλα, εξετάζεται εάν ανήκει στο όπλο που έχει χρησιμοποιήσει σε επιθέσεις της η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, ή σε όπλο που χρησιμοποιήθηκε σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Οι δράστες κατά την τοποθέτηση της βόμβας, έγιναν αντιληπτοί από τον φρουρό του κτιρίου και προκειμένου να διαφύγουν πυροβόλησαν, χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσουν.

Επίσης, στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ βρίσκεται και το αυτοκίνητο των δραστών, το οποίο βρέθηκε καμένο, στην οδό Κουντουριώτου στα Εξάρχεια και είχε κλαπεί από περιοχή των νοτίων προαστίων. Πρόκειται για ένα μικρό βαν, το οποίο χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν το οποίο έκαψαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, το όχημα που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες, είχε κλαπεί το 2015 από περιοχή του κέντρου της Αθήνας, ενώ έφερε πινακίδες κυκλοφορίας όμοιου οχήματος, που κυκλοφορεί νόμιμα σε περιοχή των Νοτίων προαστίων.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την αστυνομία, οι δράστες της επίθεσης ήταν τρεις. Δύο άτομα άφησαν το σακίδιο με τη βόμβα στην είσοδο του Εφετείου και ο οδηγός του βαν που τους περίμενε στο αυτοκίνητο, επί της Λουκάρεως.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εικάζουν ότι πίσω από το χτύπημα βρίσκεται η Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ), καθώς όπως αναφέρουν το σημερινό χτύπημα, έχει ομοιότητες με τις βομβιστικές επιθέσεις στην EUROBANK στην οδό Σανταρόζα και στον ΣΕΒ στο Σύνταγμα, καθώς και τη βομβιστική απόπειρα στο υπουργείο Εργασίας, για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη.
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εξετάζουν τον αστυνομικό που είδε τους δράστες, ενώ ταυτόχρονα αναζητούν υλικό από κάμερες στην ευρύτερη περιοχή.

avg.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: