ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Και ο ξάδελφος του Κούλη στα Paradise Papers


Στα αρχεία της διαρροής των Paradise Papers εμφανίζεται το όνομα ενός ακόμα μέλους της οικογένειας Μητσοτάκη, εκτός από αυτό της Μαρέβας Γκραμπόφσκι. Ο λόγος για τον Γιώργο Μητσοτάκη που φέρεται να είναι ξάδελφος του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Ειδικότερα, η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) απελευθέρωσε χθες τα στοιχεία που είχε αποκτήσει από την γερμανική εφημερίδα Suedduetsche Zeitung από τη διαρροή του εταιρικού μητρώου της Αρούμπα, ενός φορολογικού παραδείσου στα ανοιχτά της Βενεζουέλας εντός του κόλπου της Καραϊβικής, καθώς και τα εταιρικά μητρώα από Μπαχάμες, Μπαρμπέιντος και Νέβις. Συνολικά περισσότερα από 160.000 εγγραφές υπεράκτιων εταιρειών προστέθηκαν στην βάση δεδομένων του ICIJ.


Ανάμεσα στα περισσότερα από 50.000 αρχεία που διέρρευσαν από το εταιρικό μητρώο της Αρούμπα, μόνο 10 εμφανίζουν την λέξη «Ελλάδα», σε διευθύνσεις ή καταχωρίσεις που αναφέρουν χώρα γέννησης των φυσικών προσώπων που σχετίζονται με τις υπεράκτιες εταιρείες που έχουν την έδρα τους στο μικρό νησί της Καραϊβικής. Σύμφωνα με το Ραδιόφωνο 24/7, ένα από τα σχετιζόμενα πρόσωπα με ελληνικό ενδιαφέρον είναι ο Γεώργιος Μητσοτάκης, εξάδερφος του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.  

Η εταιρεία με την οποία συνδέεται το όνομά του είναι η Deto-Stop International AVV, με έδρα την οδό Caya G.F. (Betico) Croes. H εν λόγω offshore ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1994 και διαγράφηκε από τα μητρώα τον Σεπτέμβριο του 1997, ενώ ο κύριος Μητσοτάκης εμφανιζόταν ως διευθύνων σύμβουλος, σύμφωνα με τα αρχεία των Paradise Papers.

Δεν υπάρχουν σχόλια: