ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Πλεόνασμα ύψους 4.647 δισ. ευρώ σημειώθηκε το 2017



Σύμφωνα  με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού το πρωτογενές αποτέλεσμα για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2017 διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 4.647 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για πλεόνασμα 3.074 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι για την ίδια περίοδο το 2016 είχε διαμορφωθεί σε 5.757 εκατ. ευρώ.


«Πρώτο μας μέλημα στο Υπουργείο Οικονομίας είναι η διοχέτευση ουσιαστικής ρευστότητας στην οικονομία και η εξασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης για την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών και τη στήριξη των επιχειρήσεων» τονίζει σε αποκλειστική δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλ. Χαρίτσης με αφορμή την 1η θέση που κατακτά -για τρίτη συνεχόμενη χρονιά- η Ελλάδα στην απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ.

«Η προσπάθεια μας απέφερε στην ελληνική οικονομία περισσότερα από 11 δισεκ. ευρώ την προηγούμενη τριετία, ενώ, χάρη στην πολύ στενή συνεργασία που αναπτύξαμε με την ΕΤΕπ φέραμε πολλά νέα κεφάλαια στην οικονομία και ενεργοποιήσαμε τάχιστα το Σχέδιο Γιούνκερ, πετυχαίνοντας και εκεί τη δεύτερη θέση σε όλη την Ευρώπη στην αξιοποίηση των πόρων του», επισημαίνει ο κ. Χαρίτσης.

Για το 2018, ο κ. Χαρίτσης επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει πιο εντατικά στην ίδια κατεύθυνση, «με περισσότερα προγράμματα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των δήμων, αλλά και με νέα στοχευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία για την αποτελεσματικότερη στήριξη μίας σειράς κλάδων της οικονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: